Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Süt mısır kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Süt mısır kaç günde bir sulanır?

Mısır, yetiştirildiği iklim bölgesine göre 3 günde bir veya haftada bir sulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Mısır haftada kaç kez sulanır?

Örneğin, Karadeniz bölgesi yağış bakımından zengin olduğundan, mısırın ihtiyaç duyduğu su çoğu zaman doğal yollardan sağlanabilir. Ancak yetersiz yağış alan iklimlerde mısırın 3 günde bir sulanması uygun olacaktır. Bazı bölgelerde mısırın haftada 1 kez tam sulama işlemine tabi tutulduğu da olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır çok su ister mi?

Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir. Mısır bitkisinde sulama, verime etki eden çok önemli bir faktördür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır ne zaman sulanır?

Bunun için mısırın ekili olduğu toprağın daima nemli tutulması gerekir. Eğer Karadeniz Bölgesi gibi düzenli yağış alan bir bölgede yetiştiricilik yapılıyorsa ideal nem oranı doğal olarak sağlanır. Yağışın yetersiz kaldığı alanlarda veya dönemlerde ise 1-2 günde bir mutlaka mısır sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mısırda sulama ne zaman kesilir?

Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Mısır 47 Günde 2.5 Metre Boy 4 Koçan Yaptı

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırdan yüksek verim alabilmenin bir diğer ipucu da taban gübresi kullanımıdır. Ekim yapılacak toprak verimli bile olsa gübreleme aşamasını es geçmemek gerekir. Taban gübresini, bitkinin kök bölgelerine şeritler halinde vermek en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 1000ciftci1000bereket.com

Mısır'a ne zaman gübre verilir?

Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir. Üst gübrelemede üre ya da amonyum nitrat kullanılmalıdır. Tarlada uygulanan sulama sistemine göre gübrenin uygulama zamanları ve sıklığı değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır çapası ne zaman yapılır?

İlk çapayı mısırın 2-3 yapraklı olduğu dönemde, ikinci çapayı ise yabancı ot yoğunluğuna ve bitkinin gelişimine bağlı olarak mısır 25-30 cm boya ulaştığında yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Mısır bitkisi hangi gübreyi sever?

çok zengin ise 20-20-0 kompoze veya DAP gübresi de Taban Gübre olarak kullanılabilir. Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Susuz mısır yetişir mi?

Sulama:Susuz mısır tarımı asla düşünülmemelidir. Yetişme sürelerinin belirli dönemlerinde mutlak suretle su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaç, Adapazarı, Orta ve Doğu Karadeniz gibi yağışı bol olan bölgelerimizde doğrudan yağmurlarla karşılanabildiğinden, bu bölgelerimizde mısır sulaması pek gerekmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Mısır en çok neyi sever?

Ancak, mısır bitkisi en iyi gelişmeyi ve en yüksek verimi organik madde ve bitki besin maddelerince zengin, drenajı ve havalanması iyi olan derin, sıcak, tınlı topraklarda gösterir. Aşırı asit ve aşırı alkali topraklar mısır yetiştiriciliği için uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Mısır'a ne kadar su verilmeli?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mısır en fazla kaç koçan verir?

Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ereglitb.org.tr

Mısır kaç ayda hasat olur?

İlkbaharda ana ürün olarak ekilen Mısır Temmuz ve Ağustos aylarında, ikinci ürün olarak ekilen mısır ise Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır kaç ayda ürün verir?

FAO-100 grubunda yer alan çeşitler çok erkenci, genellikle 70-75 günde olgunlaşmasını tamamlarlar. FAO-800 grubunda yer alanlar ise, çok geçci, yaklaşık 140 günde olgunlaşmalarını tamamlarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Mısırın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Mısır toprağı yorar mı?

Mısır da çok su ve çok besin maddesi istemektedir. Toprak yorgunluğunun belli başlı nedenleri olarak şunlar gösterilebilir. -Besin maddesi noksanlığı ve toprağın belirli bir mikro besin maddesince fakirleşmesi. -Bitkilerin çeşitli zehirli maddeler salgılaması veya ayrışma sonunda zehir etkili maddelerin açığa çıkması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Mısır'a şeker gübresi ne zaman atılır?

Ekim öncesi gerçekleştirilen taban gübre uygulamasında topraktaki yetersizliğe bağlı olarak; azot, fosfor, potasyum, kükürt ve çinko gibi besin elementlerinin miktarlarındaki eksikliklerin takviyesi gerekmektedir. Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Mısırda yaprak sararması neden olur?

Mısır bitkisindeki zarar yaprakların sararması ile ortaya çıkar. Alt yaprakların alt yüzünde bulunan kırmızı örümcekler yapraklarda koloniler oluşturarak bitki özsuyunu emmek suretiyle klorofil oluşumunu engeller. Bitki beslenme ve gelişmesi yavaşlar. Bunun sonucu yapraklarda sararma ve kuruma olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Mısır yaparken tuz ne zaman atılır?

Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Mısır kaç cm arayla dikilir?

Mısır tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Mısır tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Mısır tohumu ekim derinliği 3 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 15-20 cm ,sıralar arası 70-95 cm arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Mısırda gübreleme nasıl olmalı?

Mısır bitkisine 4-6 yaprak döneminde 10 kg üre ve 15 kg amonyum nitrat verilmesi gerekmektedir. 8-10 yaprak döneminde ise azota çok ihtiyaç duyar. 25 kg Nitrat (%33) verilmesi idealdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lgseeds.com.tr

En iyi mısır nasıl yetiştirilir?

Mısır yetiştirmek için öncelikle toprağın verimli ve nemli olması gerekir. Bu yüzden mısır ekmek için ilkbahar ayları beklenmelidir. Toprağa 4, 5 cm derinliğinde bir çukur açılarak ekilir. Bu çukurlar aralarında 10 cm boşluk bırakılarak kaç adet dikim yapılmak istenirse o kadar sayısı çoğaltılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeker gübresi ne işe yarar?

Gübretaş şeker gübre, ekim sırasında kullanıldığında, bitkilerin daha hızlı büyümesine yardımcı olur. Gömülerek veya püskürtülerek kullanılan bu gübre, toprağın gerekli miktarda beslenmesini sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

1 dönüm araziden ne kadar mısır silajı çıkar?

Gördüğünüz gibi 3,5-4 metre civarı boya ve bir o kadar da kaliteli danelere sahip silajlık mısırlarımız dekarda 6-8 ton civarı bir verimle adeta göz kamaştırıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bolu.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT