Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sürekli işçi tayin hakkı var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sürekli işçi tayin hakkı var mı?

BAKANLIK TAYİN VE NAKİL HAKKI KONUSUNDA ÇALIŞIYOR! Buna göre 4/D sürekli işçiler, memurlarda olduğu gibi mazerete dayalı olarak tayin hakkına sahip olabilecek. Eş durumu, sağlık ve özür gibi mazeretleri olan işçiler, kendi kurumlarında iller arasında yer değiştirebilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Sürekli işçilere tayin hakkı verilecek mi?

Bakanlık Bünyesinde İsteğe Bağlı, Kurumlar Arasında ise Eş ve Sağlık Mazeretine Dayalı Tayin Hakkı Verilmelidir. Memurlardaki Tayin ve Becayiş Hakkı, Aynı Şartlar Dahilinde Sürekli İşçilere de Verilmedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

4D işçi tayin isteyebilir mi?

Halihazırda geçerli olan mevzuat çerçevesinde tayin hakkı bulunmamaktadır. Bunun temel nedeni personel transferi sürecindeki kanun maddesidir. Bu durumu değiştirmek için yasayı değiştirmek veya toplu sözleşmede düzeltmeler yapmak gerekir. Bu kapsamda çalışanların başka bir kuruma transferi şu anda mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karar.com

Kadrolu işçi yer değiştirebilir mi?

Sürekli işçilerin kurumlar arası nakilleri iş mevzuatı gereğince mümkün değildir, fakat aynı kurum içinde yer değiştirebildiklerini görüyoruz. Kurum içinde yer değişikliği talebinde bulunmak için kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Bazı kurumlarda kurum içi yer değişikliği gibi işlemler yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

696 KHK sürekli işçi tayin hakkı verilecek mi?

Aile birliğinin bütünlüğünü sağlamak amacıyla, insanları mağdur etmemek için 696 KHK sürekli işçilere (4-d) tayin hakkı verilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

696 KHK tayin geliyor.

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sürekli işçiler kadro hangi statüde?

Değişiklikle birlikte kamuda iki işçi statüsü ortaya çıkmıştır. Birinci işçi statüsü sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçilerden oluşmuştur. İkinci işçi statüsü ise bu madde içerisine alınan geçici işçilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

696 sayılı KHK tayin hakkı ne durumda?

696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemektedir. Bu durum, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iscihaber.net

Sürekli işçi memur mu?

Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

4 D sürekli işçi başka yerde çalışabilir mi?

Sürekli işçilerle ilgili olarak sık gelen sorulardan biri de işçinin başka bir işyerinde çalışıp çalışamayacağı ya da üzerine şirket açıp açamayacağıdır. Genel hükümler açısından; hem SGK mevzuatı hem de iş mevzuatı işçinin aynı anda birden fazla işyerinde çalışmasını engellemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Sürekli işçi işten çıkarılabilir mi?

Buna göre; iş güvencesine sahip işçiler sebepsizce veya haksız sebeplerle işten çıkarılıp iş sözleşmeleri feshedilemeyecektir. İşçinin haksız nedenle işten çıkartılması halinde ise işçinin İşe İade Davası açabilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Sürekli işçi hakları nelerdir?

İş Kanunu'na Göre İşçi Hakları Nelerdir?
  • Ücret alma hakkı,
  • İş sağlığı ve güvenliğini talep etme hakkı,
  • Eşit muamele hakkı,
  • Ara dinlenme hakkı,
  • Fazla mesai ücret hakkı,
  • Esaslı değişiklikler için rıza göstermeme hakkı,
  • Belirli günler için izin hakkı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

4D sürekli işçi kadrolu mu?

4D'li işçiler 2018 yılından itibaren taşeron olarak kabul edilen ancak bu tarihten itibaren kadroya alınan sürekli işçi olarak tanımlanan çalışanları kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kadro aldıktan sonra tayin isteyebilir mi?

Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Kamuda çalışan sürekli işçilere kadro var mı?

1- Kamuda çalışan taşeron işçilere, işçilerin beklediği şekilde bir kadro verilmeyecektir. 2- Bu işçiler, ne memur statüsüne alınacak ne de kadrolu işçi olarak çalıştırılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: genel-is.org.tr

İşçiler sürekli görev yolluğu alabilir mi?

Dolayısıyla sürekli işçilerin, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre 'harcırah verilecek kimseler' arasında olduğu açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Sürekli işçi maaşı 2023 ne kadar olacak?

696 sayılı KHK ile kamuda görev yapan 4d sürekli işçiler için 2023 yılına ait maaş bordroları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, işçilerin net maaşları 19.097,80 TL olarak belirlendi. Bu zamla birlikte, kamu işçilerinin brüt taban ücreti 15.000 TL'nin üzerine %45 zam yapılarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Sürekli işçi iş yeri açabilir mi?

İş sözleşmesinde ve işyerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi varsa ve orada çalışan işçinin başka bir iş yapma yasağı bulunuyorsa kendi adınıza işyeri açamazsınız. Adınıza işyeri olması ancak sözleşmenizde 'işyeri açamaz' diye bir ibare varsa size sorun olur ve sözleşme feshine kadar gider.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Sürekli işçi 45 saat çalışmak zorunda mı?

(daimi işçi statüsünde kadroya geçirilen işçiler için %60 oranında) İşçi fazla çalışma yapmaya zorlanamaz. Fazla çalışma yaptırmak isteyen idare mutlaka işçinin yazılı muvafakatını almalıdır. Aksi durumda 4857 sayılı İş Kanunu cezai yaptırımlar öngörmüştür. Fakat belli durumlarda işçinin onayı aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahpas.com

Sürekli işçi kadrosu hangi kanuna tabi?

4D sürekli işçi hakları, emeklilik ya da çalışma süreleri içinde geçerlidir ve bu haklar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinde yer alan D fıkrasına göre düzenlenmiştir. Bu düzenlemelere göre taşeron olarak çalışan işçiler 2018 yılı itibarı ile kadroya alınmaya başlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Sürekli işçi istifa edip memur olabilir mi?

CEVAP: evet yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sürekli işçi memurun amiri olabilir mi?

Buna ilave olarak, yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri gereğince, sözleşmeli veya işçi personel, kadroya dayalı olarak çalışan devlet memurları hakkında sicil raporu düzenleyemez ve devlet memurlarının amiri olarak görev yapamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

4D işçi kadrosu ne kadar maaş alıyor?

Belirlenen rakamlara göre kamu işçisi kabul edilen 4D işçilerinin brüt ücretleri 15. 000TL'dir. Brüt ücretten düşülen damga, gelir, istisna gibi çeşitli vergilerin ve SSK işçi kesintisi, asgari ücret istisnası, işsizlik sigortası gibi kesintilerin ardından işçilere net ödenen ücret 12.000 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

696 Sayılı ne demek?

696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile pek çok alanda düzenlenme yapılmasına rağmen, kamuoyunda daha ziyade alt işveren işçilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname olarak tanınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sosyalbeseriveegitimbilimlerikonferansi.org

696 KHK 127 maddesi nedir?

Sözleşmeleri askıya alınanlar ile askerde bulunanların kadroları hariç olmak üzere bu şekilde ihdas edilen sürekli işçi kadroları, herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Memur Tayin zorunlu mu?

Devlet memurlarının öğrenim nedeniyle tayin hakkı, isteğe bağlı yer değiştirmeler arasında yer almaktadır. Devlet memurları görev yaptıkları şehirden başka şehirde ya da bulundukları ilin ilçesinde ikinci üniversite okuyabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT