Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Stent takıldıktan sonra kan sulandırıcı ne kadar kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Stent takıldıktan sonra kan sulandırıcı ne kadar kullanılır?

Balon veya stent uygulanan hastalarda, işlem sırasında kan sulandırıcı ilaç verildiğinden dolayı yatakta yatış süresi anjiyografiye göre bir kaç saat daha uzundur. Stent işleminden sonra doktor 3-6 ay süreyle kan sulandırıcı bir ilaç kullanılmasını (aspirin kullanıyorsanız ek olarak) isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalpman.com

Kan sulandırıcı ilaçlar kesilirse ne olur?

İşte yukarıda sayılan neden veya nedenlerle kan sulandıcı tedavisi altında iken veya bir iki günlük kan sulandırıcıyı herhangi bir nedenle bıraktığı zaman vücut otomatik olarak pıhtılaşma sistemini artırmaya başlar ve bu durum ani gelişen pıhtı, emboli veya trombüslere yani damarların tıkanmasına yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetakgul.com.tr

Kalp damara takılan stentin ömrü ne kadardır?

Eriyen stentler, metal stentler gibi ömür boyu hastanın damarında kalmıyor. Damar içinde ilk 6 aydan sonra erimeye başlayan ve iki yılda tamamen kaybolan eriyen stent ile kalp damarlarının yapısı bozulmuyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: livhospital.com

Stent takıldıktan sonra hangi ilaçlar kullanılır?

Stentlerin önümüzdeki dönemlerde aniden pıhtı toplayıp tıkanma ve daralma riski her zaman vardır. Stent işlemi sonrası ilk 1 yıl kesintisiz şekilde içinde klopidogrel isimli maddenin olduğu pembe renkli ilacın (Karum, Plavix, Baclan, Pingel) hiç kesilmeden her gün 1 tane kullanılması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasangungor.com

Stent takıldıktan sonra damar tekrar tıkanır mı?

Evet stentler yeniden tıkanabilir. 2 tip tıkanma vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teomankilic.com

Stent takılan hastalar nelere dikkat etmeli?

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Stent tıkanmaması için ne yapılmalı?

Stentler tıkanmama yani içinde tekrar pıhtı oluşturmama esasına dayanır ve bu amaçla kalp damarları içine yerleştirilir. Stentin tıkanmaması için de hastaya ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar da verilir böylece stent içinde kan pıhtılaşmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetakgul.com.tr

Kalp stenti yerinden oynar mı?

8. Stent takıldıktan sonra yerinden oynar mı? Stent damarın içine gömüldükten sonra ömür boyu burada kalıyor ve kesinlikle yerinden oynamıyor ya da kalmıyor. Hasta ne yaparsa yapsın stendi yerinden oynatması mümkün olmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kan sulandırıcı ömür boyu kullanılır mı?

Dr. Ahmet Karabulut, kan sulandırıcı ilaç kullanımına yönelik toplumda yanlış bir düşüncenin olduğunu belirterek şu sözlerle uyarıyor: “Kan sulandırıcı tedavi damar sertliği olan, kalp krizi ya da felç geçiren herkese ömür boyu önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Stent takılan hasta ne zaman iyileşir?

Stent ve benzeri girişimsel işlem yapılan hastalar ise yaklaşık 24 saat içerisinde taburcu edilir ve akut koroner sendrom hariç tüm hastalar bir hafta içinde işine dönebilir ya da yolculuğa çıkabilir. Bugünkü tedavi yöntemleriyle, ana koroner damar dahil, kalbin uygun olan tüm damarlarına stent takılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Stent takılan hasta yürüyüş yapabilir mi?

Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken dönemde spor sakıncalı olabilir. Bu hastalar spora başlama zamanını mutlaka doktorları ile görüşmelidirler. Ancak birçoğu 2-3 hafta içinde yürüyüşlere başlayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Stent takılan hastanın riski nedir?

Birkaç ay sonra stentin üzeri yeteri kadar dokuyla kaplanınca stentin kanla teması kesilir. Stent damar duvarına gömüldükten sonra risk azalır, bu nedenle artık tek bir kan sulandırıcı ilaç yeterli olur. İlaç kullanmamak; stentin pıhtı nedeniyle tıkanmasına, bu da kalp krizine ve ani ölüme sebep olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sukruakyuz.com

Stent kaç günde tıkanır?

Stent uygulanan damar ilk bir ayda %1 ihtimalle tam tıkanabilir ki bu bir kalp krizidir. İşlemden sonra 4-6 ay arasında damarda tekrar daralma olabilir. Tekrar daralma ihtimali normal stentlerde yaklaşık % 20, ilaç kaplı stentlerde ise yaklaşık % 10 kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakangullu.com

Stentin yan etkileri nelerdir?

Böbrek taşı ameliyatında stent takılan hastalarda bazı olumsuzluklar olabilmektedir. Bunlardan; hafif ağrı, sık idrara çıkma, idrarda yanma, bazen idrar kaçırma ve idrarda pembeleşme, kanama beklenen yan etkiler olup hastaları endişelendirmemelidir. Bu semptomları azaltacak ilaçlar doktorunuz tarafından verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drarifdemirbas.com

Kan sulandırıcı ne zaman kesilmeli?

Her gün düzenli aldığınız (tansiyon ilacı gibi) ilaçlar var ise, bunları doktorunuza danışarak çok az su ile alabilirsiniz. Kan sulandırıcı ilaçlar (Aspirin, Coumadine, Plavix gibi) alıyorsanız ameliyattan bir hafta önce bu ilaçların kesilmesi ya da dozunun ayarlanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortoklinik.com

Kan sulandırıcı kaç yıl kullanılır?

Genel yaklaşım olarak stent sonrası ikili-kan sulandırıcı 6 ay ile 1 yıl verilir. Bu yüzden, ameliyatın özelliği ve stentin takılma durumuna göre, hastalarda yukarıda belirtilen süreler tamamlanana kadar, ameliyatın ertelenmesi düşünülmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kosuyolueah.saglik.gov.tr

Kan sulandırıcı uzun süre kullanılır mı?

Akciğer damarlarında tıkanıklık olduğunda hastayı tedavi etmek için kan sulandırıcı ilaçları uzun süre kullanmak gerekir. Bu ilaçlar arasında en sık kullanılan kumadin grubu ilaçların dozunu ayarlamak ve sabit düzeyde tutmak zor olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toraks.org.tr

Kan sulandırıcı damar tıkanıklığını açar mı?

Evet mümkün. Tıkalı damarlar anjiografi altında ameliyatsız olarak veya ameliyatla tedavi edilebilir. Dünyada tıkalı bir damarı açan ilaç yoktur. Kan sulandırıcı olarak kullanılan ilaçlar açık damarların tıkanmasını kolaylaştıran faktörleri ortadan kaldırır ve bu açıdan çok faydalıdırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drkeremtoprak.com

Stent kontrolü nasıl yapılır?

Balonun içinde röntgen ışınlarını geçirmeyen bir sıvı olduğu için balonun nerede olduğu ve darlığı ne kadar açtığı floroskopi (röntgen ışınları ile canlı ve hareketli görüntüler) ile anlaşılabilir. Daha sonra balonun içindeki sıvı geri çekilir (yani indirilir) ve geri alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sante.com.tr

Stent uzun süre kalırsa ne olur?

Normal stentler en fazka 3 ay uzun süreli stentler 1 sene durabilir. Bu süreler geçmeden bu stentlerin alınması gerekmektedir. Alınmazsa bu stentler taşlaşmaya başlayıp obstruksiyona neden olup böbreğe zarar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Kan sulandırıcı ne kadar kullanılmalı?

Günümüzde, kalp damar veya beyin damar hastalığı geçirmiş hastaların, her hangi bir engelleyici durumu yoksa, düşük doz aspirini ömür boyu kullanması tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tkd.org.tr

Kan sulandırıcı ilaçlar tehlikeli mi?

"Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs tedavisinde kullanılan kan sulandırıcı ürünlerin bilinçsiz kullanımında vücuda zarar verebileceğine dikkati çekti, "Bu ilaçlardan elimizde reçetemiz olmadan, doktor önerisi olmadan mutlaka uzak durmamız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kan sulandırıcı kullanan kalp krizini önler mi?

Günümüzde kan sulandırıcıların tartışmasız kullanılması gereken alanlar var. Kalp krizi veya belirli felç türlerini geçirmiş hastaların bu sorunları tekrar yaşamamak adına kesinlikle kan sulandırıcı kullanmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Stent takılan Yer ağrı yapar mı?

Stent takılması sonrasında göğüs ağrısı beklenmemektedir. Stent sonrası göğüste ağrı devam ediyor ise kısa süre içinde sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekmektedir. Bu ağrının altta yatan sebebi araştırılmalıdır. Stent sonrasında yağlı gıdaların tüketiminden mutlaka kaçınmak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Stent takilan hasta sigara içerse ne olur?

Örneğin stent takılan hastalarda sigara, stent tıkanma riskini ikiye katlar. İçilen her sigara ile bypass ameliyatına bir adım daha yaklaşılır. Kalp rahatsızlığınız varsa sadece sigara değil; puro, pipo ile nargile gibi tüm tütün ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Stent fiyatı ne kadar?

Anjiyo sırasında bir stent takılabileceği ve bin 500 TL olduğu, ancak stent takılırsa işlemin anjiyo değil stent takılma işlemi olacağı ve bunun da 18 bin 500 TL bedeli olduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr
Önceki makale
Güney ışıkları ne demek?
Sonraki makale
Günümüzde mareşal var mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT