Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sosyal medya yasası ne oluyor?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sosyal medya yasası ne oluyor?

Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

TBMM sosyal medya yasası nedir?

AKP-MHP'nin ortaklaşa hazırladığı ve 'sosyal medya yasası' olarak bilinen 40 maddelik düzenleme TBMM'de görüşülüyor. Sosyal medya yasası teklifine göre, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suç sayılıyor ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sosyal medya yasası kabul edildi mi?

Sosyal medya yasası olarak da bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sosyal medya yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Yasanın hükümlerine göre Sosyal Medya Yasası 2023 yılında yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Sosyal medya yasası 29 madde nedir?

Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa teklifindeki 29. maddesine göre; Yalan haber yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren maddede, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu tanımlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Mevzular Açık Mikrofon Özel | Sosyal Medya Yasası

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sosyal medyada hangi paylaşımlar suç?

Hakaret, tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal, cinsel taciz, kişisel verilerin kaydedilmesi gibi suçlar doğrudan sosyal medyada işlendiği gibi, hırsızlık, cinsel saldırı ve dolandırıcılık gibi suçlar ise sosyal medyanın suça zemin oluşturduğu dolaylı yoldan işlenen suçlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sosyal medyada paylaşım yapmak suç mu?

Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” Müstehcenlik suçu suç tipinin unsurları itibari ile de sosyal medya üzerinden işlenmeye müsaittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sansür yasası ne getiriyor?

İlgili hüküm şu şekildedir: “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Sosyal medyaya hangileri girer?

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları Listesi
  • Facebook. Sosyal medya denince ilk akla gelen şey, Facebook logosu oluyor. ...
  • Twitter. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları listesinde ilk üçe giren Twitter, gündemi de belirliyor. ...
  • Swarm. ...
  • Instagram. ...
  • LinkedIn. ...
  • WhatsApp. ...
  • Snapchat. ...
  • Facebook Messenger.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Sansür yasasının 14 maddesi nedir?

“Basılmış eserler veya internet haber siteleri yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlarla ilgili ceza davalarının bir muhakeme şartı olarak, günlük süreli yayınlar ve internet haber siteleri yönünden dört ay, diğer basılmış eserler yönünden altı ay içinde açılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Sosyal medyayı çok kullanırsak ne olur?

Ana hatlarıyla ele alındığında sosyal medya kullanımı anksiyete, stres, depresyon, yalnızlık, düşük özgüven gibi zihinsel sorunlar; düşük uyku kalitesi gibi fiziksel sorunlar; yanlış bilgiye maruz kalma ve politik kutuplaşma gibi genel sorunlarla ilişkilendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Dezenformasyon 29 madde nedir?

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Mecliste kabul edilen 29 madde nedir?

MADDE 29- (1) Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, TBMM Başkan başmüşavirleri, TBMM Başkan müşavirleri ve Özel Kalem Müdürü doğrudan, diğer personel ise Genel Sekreterin teklifi üzerine TBMM Başkanı tarafından atanır. TBMM Başkanı, atama yetkisini Genel Sekretere devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Mecliste kabul edilen yasa ne zaman yürürlüğe girer?

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Sansür yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Yasa, Resmi Gazete'nin bugünkü (18 Ekim) sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri bugün itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Sosyal medyaya hangi bakanlık bakıyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Medya Çalışma Grubu tarafından son 9 ayda çocukları etkileyebileceği belirlenen 128 içeriğe müdahalede bulunuldu, 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Sosyal medyayı kim icat etti?

İlk sosyal ağ örneği, Ward Christensen ve Randy Suess isimli iki arkadaşın 1978 yılında arkadaşları ile bilgi paylaşımında bulunmak, onlarla irtibatta kalmak için BBS isimli bir yazılımı hayata geçirmeleri ile ortaya çıkmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

WhatsApp durum sosyal medya mı?

Hayır, Whatsapp bir sosyal medya platformu değil. Zira Whatsapp daha ziyade haberleşmek, konuşmak için kullanılıyor ve telekomünikasyon amaçlarına hizmet ediyor. Bu yönüyle Facebook, Twitter veya Instagram gibi gönderilerin, belirsiz sayıdaki kişi için sosyal etkileşime açıldığı ve paylaşıma dönük bir uygulama değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dahaiyiyargi.org

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya hangisi?

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya platformu Instagram'ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, "Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor. Bunlar çok büyük rakamlar" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Sansür olayı nedir?

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Internet sansür yasası nedir?

İnternet sansür, sansürün en yeni türlerinden biridir. Devlet, hükûmet organları, İnternet sağlayıcı ve interneti kontrol etme imkânı olan şirket ve kurumların kullanıcıların İnternetteki faaliyetine kontrol veya yasaklar koyması demektir. İnternet sansürün giderilmesi şu anda İnternetin en büyük sorunlarından biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sansür yasası ne demektir?

Türkiye'de sansür, hükûmetin siyasi ve toplumsal gerekçelerle geleneksel medya, internet ve sosyal medya üzerinde uygulanan yasaklar ve sansür uygulamalarını işaret eden ifade.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Küfür etmenin cezası kaç TL?

Hakaret suçu cezası kaç TL? Hakaret suçu cezası en az 20TL ve en fazla 100 TL bir gün karşılığı olacak şekilde 5 günden az 730 günden fazla olmamak üzere hesaplanır. Bu durumda hakimin takdirine göre 100 TL ile 73000 TL arasında cezaya hükmolunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Amk demek suç mu?

Amk vb. kısaltmalarla sosyal medya üzerinden yazılan yazılar hakaret suçu oluşturur. Kişiye isnat edilen somut olgu kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğine vurgu yapsa da hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Cinsel içerikli mesajlaşma suç mu?

Türk Ceza Kanunu'na göre, bir kişinin bir başka kişiyi cinsel amaçlı olarak taciz etmesi veya rahatsız etmesi suçtur. Bu tür bir taciz, sözlü veya yazılı olarak gerçekleştirilebilir. Bu nedenle, bir kişinin mesaj yoluyla cinsel tacizde bulunması veya rahatsızlık vermesi de suç olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: volkangozuyukari.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT