Yapılan açıklamaya göre; soğuk çay içmek vücuttaki yağın yakılmasını sağlıyor ve kalpteki metabolik stresi azaltıyor. İsviçre Kalp Vakfı tarafından desteklenen bu çalışmaya göre soğuk çay kilo kontrolü için oldukça faydalı.
1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Soğuk çayların kalorileri yüksek olduğu için fazla tüketilmesi kilo alımına sebep olur. Vücudun kalsiyum dengesini bozabilir. Kalp atım hızını artırır ve yorgunluk hissi verir. Fazla alınan soğuk çay kafein ile birlikte dopamin düzeyini artırarak sinir sistemi üzerinde uyarıcı etki yapmaktadır.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre çay kilo aldırmaz, aksine zayıflamanıza yardımcı olur.
Hiçbir içecek tek başına kilo verdirmediği gibi siyah çayı içmek de yalnız başına ne kilo aldırır ne de verdirir. Ancak her şeyde olduğu gibi çayında fazlası kilo alımına sebep olabilmektedir. Bir bardak siyah çayın kcal değeri toplamda 2'ye eşittir.
İlgili 40 soru bulundu
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Yemek yeme kararı öncesinde bir bardak su içmek gereksiz yemek yemenin önüne geçmeye yardımcı olur. Yemekten önce su içmek ile ilgili bir çalışmada her öğünden 30 dakika önce 500 ml su içmenin iştah azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu görülmüştür.
Diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında bitki çayları yer alır. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına destek olan bitki çayları, kilo vermeyi kolaylaştırır. Bağırsakları çalıştırarak sindirimi düzenledikleri için vücutta biriken ödem ve toksinleri de kısa zamanda atmanıza destek olur.
Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri çay, kahve ve bitki çaylarının sıvı ihtiyacını karşılamadığı ve su yerine geçmediğidir.
Yaz mevsiminde, kış ve bahar aylarından daha çok sıvı alınması gerekiyor. Hem ihtiyaç duyulan sıvıyı sağlıklı bir şekilde almak hem de bitkilerin faydalarından uzak kalmamak için uzmanlar bitki çaylarının yazın, soğuk olarak tüketilmesini öneriyor. Bitki çayları soğuk tüketildiğinde de faydasının eksilmiyor.
Çayı bir sürahiye süzün. Bal ve şeker ekleyerek karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Soğuduktan sonra buzlu bardakta servis edin.
Zamanla şişmanlığa neden oluyor. D ve B12 vitaminleri, metabolizmanın düzenlenmesini sağlıyor. Harvardlı İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı, Obezite Doktoru Özgür Niflioğlu, bugün vücudumuza giren şekerin yolcuğunu anlattı.
Aksine çay ve kahve, kafein içerdikleri için fazla miktar tüketildiklerinde diüretik etki göstererek vücuttan sıvı kaybına yol açıyor. Sıvı ile birlikte elektrolitlerin, özellikle de sodyum, potasyum ve klorun kandaki seviyelerinin azalması durumu da ciddi sağlık problemleri oluşturabiliyor.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
İştahı kapatmada en iddialı olan yiyeceklerden biri de yine diyetlerin başrolünde bulunanlarından salata. Özellikle yeşilliklerle dolu salatalar, içindeki bu yeşilliklerde bulunan besin lifleri sayesinde midenizi uzun süre aç kalmaktan koruyor, tokluk hissi oluşturarak iştahınızı kapıyor.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri