Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sigara içmek haram mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sigara içmek haram mı?

Sigara, habis olduğu ve çok sayıda zarar içerdiği için haramdır. Allah Teâlâ, kullarına sadece temiz yiyecek ve içecekleri helâl kılmış; pis şeyleri haram kılmıştır. 8 Sigara bütün çeşitleriyle, temiz şeylerden değil, aksine pis şeylerdendir. Aynı şekilde bütün sarhoş ediciler de pis şeylerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Diyanete göre sigara içmek günah mı?

Günümüzde bir çok alim ve fetva meclisi, kişinin kendisini tehlikeye atmama ve öldürmeme, başkalarına zarar vermeme, zararı giderme, sağlığı koruma yönündeki temel ilkeleri esas alarak sigaranın haram olduğu görüşündedir. Dolayısıyla bir müslümanın, pek çok zararı bünyesinde barındıran sigarayı içmesi caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Dinimiz islam sigara haram mı?

Genç: Sigara israf ve zararlı olduğu için haramdır. (İsraf haramdır) ve (Kendinizi tehlikeye atmayın) âyetleri bunun delilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Nihat Hatipoğlu sigara içmek haram mı?

“Sigara mekruhtur!”

01.01.2020 Pazar günü atv ekranlarında yayınlanan Nihat Hatipoğlu ile Kur'an ve Sünnet programında, sigara içmenin hükmü ele alındı. Küçük bir izleyicinin sosyal medyadan sorduğu "sigara sorusu" üzerine Hatipoğlu 'haram' kelimesinin çok ağır bir kelime olduğunu söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atv.com.tr

Sigara içmek kul hakkına girer mi?

Bu sebeple sigara, insanın kendisini tehlikeye atması demektir. Sigara içmek ayrıca çok önemli bir kul hakkıdır, çünkü içenler içmeyenlere zarar vermekte ve onları rahatsız etmektedirler. Kul hakkının affedilmesi de ancak, hakkı olan insanların bağışlamasına bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sigara İçmek Haram mıdır?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sigara içmek dinimizce nedir?

Cevap şöyledir: 13 Fetvâ no: 4071. Sigara içmek haram, içmede ısrar ve bağımlı olmak daha şiddetli haramdır. Çünkü o pis/habis şeylerdendir ve Allah Teâlâ A'râf 157'de “Onlara pis şeyleri haram kılar” buyurmakta, Nebî (sav) de “Zarar vermek ve zarara karşılık zarar vermek yoktur” buyurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sigara ile ilgili hadis var mi?

Samit (r.a.) den rivayete göre Hz.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: “ Zarara sokmak ve zarara karşı intikam almak yoktur” diye hüküm buyurmuşlardır. Sigara hem içene ve hem de yakınında bulunanlara zarar vermektedir. Sigara kişinin kendisini tehlikeye atmasıdır ki bırakmak isteyen tiryaki yok gibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gercekhayat.com.tr

Coca Cola içmek haram mı?

Değerli kardeşimiz, Neskafe, kola ve pepsi içmek caizdir; çünkü içinde domuz yağı veya alkol olduğu kesin değildir. Ancak bazı âlimlerimiz bu konularda şüphe olduğu için, "içilmese daha iyi olur" demişlerdir. Şüpheli şeylerden kaçınmak her zaman daha iyidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sigara içen evliya olabilir mi?

Âlimler, evliyalar sigara içmemişlerdir. Nasıl oluyor da hacı, hoca, şeyh, derviş sigara içiyor. Sigara içmek israf olduğu için haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abdullahbaba.com

Sigarayı ilk kim icat etti?

Tütünü ilk kez tüttürerek içenler Kızılderililerdir. İlk yıllarda tütün yaprağına daha sonra da ince kâğıda sarılarak içilmeye başlanmıştır. 1881 yılında ABD'de, James Albert Bonsack ilk sigara yapan makinenin patentini almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sigara zina mıdır?

Buhari 2144 nolu hadise göre zina en hafif günahlardandır; iki kişi arasında kalması ve beyne direkt zararı olmaması yönünden! Ama sigara kişinin hem kendisine hem de çevresine bilerek zulmetmesidir ki, bu zinadan çok daha büyük günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Sigara neden günah değil?

Sigara veya tütünün haram olduğuna dair bir ayet yoktur. Sigaranın haram olduğunu savunanlar da sigara veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur'an-ı Kerim'de geçmediğini kabul etmektedirler. O hâlde sigara içilmesi şâri'-i mübin tarafından haram kılınmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gen.tr

Sigara için tövbe edilir mi?

Vücuda giren nikotinin ne zaman atılacağına dair bir bilgiye sahip değiliz. Ancak bir günahtan tövbe etmek için beklenilmez. Bu nedenle sigarayı bırakmak isteyen bir insan hemen terk etmelidir. Ayrıca tövbe etmek için kırk gün beklemek diye bir durum da yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sigara abdeste engel mi?

Sigara içmek, tütün kullanmak, nargile içmek abdesti bozar mı sorusu sıkça sorulmaktadır. Sigara içmek, tütün ürünleri kullanmak abdest bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Bira içmek haram mı?

İslam'da alkollü içkilerin tüketilmesi haram kılınmış (Mâide, 3/90), sarhoşluk veren her şeyin miktarına bakılmaksızın haram olduğu ifade edilmiştir (Müslim, Eşribe, 74; Ebu Davud, Eşribe, 5).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Cips yemek günah mi?

- Cips olsun ve buna benzer kıraker gibi birçok şey tüketiyorum, onları hayatımdan çıkarmam mı gerekiyor? - Bu devirde yeme içme konusunda bir müslümanın yapması gereken nedir? Değerli kardeşimiz, Tıbbın zararlı dediği her şey haram olmaz, böyle bir genel hüküm isabetli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Abdest alınca sigara içilir mi?

Böylece Diyanet bu konuya açıklık getirmiştir. Diyanete göre sigara içmenin abdeste bir zararı yoktur. Yani sigara içmek abdesti bozmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ezan okunurken sigara içmek caiz mi?

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 386-387).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Sigara içmek israf mı?

Tütüne israf yönünden hiçbir âlim haram dememiştir. Fakirin su yerine meşrubat içmesi israftır, fakat alıştığı için çay, kahve veya tütün içmesi israf olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Redbull helal mi haram mı?

Alkollü içkilerin ise, hiç zarar vermese de, bir damlası bile haramdır. Bu bağlamda, içerisinde kafein bulunan enerji içecekleri haram değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sarhoş olmadan içki içmek haram mı?

Kur'ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A'zam'a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Bir bardak içki haram mı?

İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Elektronik Sigara içmek caiz midir?

Buna göre elektronik sigara içmek caiz değildir. Haramdan mekruha doğru hükmü ise içen kişiye (bünyesine göre) verdiği zarara bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Nargile helal mi haram mı?

Nargilenin bağımlılık yapmadığı doğru değildir

Ayrıca, bir şeyin günah olması için bağımlılık yapmasına gerek yoktur. Sağlığa zararı belli olan herşey dinimizce sakıncalı görülmüştür ve izin verilmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorusorcevapbul.com

Imam sigara içer mi?

Sigaranın pek çok ilim adamı ve alim tarafından haram olduğu söyleniyor. Şahsen benim de kanaatim bu yöndedir. Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız, hassas davranmamız gerekiyor. Din görevliliği gibi mukaddes bir vazifede imamlarımızın, bütün görevlilerimizin bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com
Önceki makale
C sınıfı hastane ne demek?
Sonraki makale
IPhone'um kaç Simli?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT