Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

SGK rapor parası hangi şartlarda alınır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » SGK rapor parası hangi şartlarda alınır?

SGK'dan geçici iş göremezlik ödemesi almanız için rapor aldığınız gün sayısının iki günden fazla olması gerekiyor. SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Rapor parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekir?

Genel hastalık hali söz konusu ise başvuru yapılan sağlık raporuyla ödeme alabilmek için sigortalı kişinin iş göremezlik halinin başladığı tarihe kadar olan son 90 gün içinde kısa vadeli sigorta priminin yatırmış olması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

İşveren 2 günün ücretini günlük veya saatlik çalışan işçi için vermek zorunda değil, ancak aylık maktu ücret ile çalışan işçinin 2 günlük ücretini vermek zorunda. 3. gün ve sonraki günler için işverenin bir zorunluluğu yok, bugünlerin ücreti SGK tarafından işçiye ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

5 günlük raporun kaç günü ödenir?

Ancak SGK'dan ödenek alabilmeniz için raporlu olunan gün sayısının 2 günden fazla olması gerektiğini belirtelim. Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

90 gün prim olmadan rapor parası alınır mı?

Rapor ücreti alabilmek için raporun alındığı tarihten geriye doğru bir yıl için en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi ödenmiş olmalıdır. Ancak iş kazası sigortasından verilen raporlar bakımından, herhangi bir prim şartı aranmaksızın geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Rapor Parası Hesaplama (Örnekle Anlatım) İş Göremezlik Ödeneği

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 aylık sigortalı rapor parası alabilir mi?

SGK'dan geçici iş göremezlik ödemesi almanız için rapor aldığınız gün sayısının iki günden fazla olması gerekiyor. SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

3 ay dolmadan rapor parası alınır mı?

Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır. Ödemenin yapılmaya başlanacağı gün ile ilgili olarak hukuki bir düzenleme yoktur fakat uygulamada SGK, geçici iş göremezlik ödemesini raporun 3. günü itibarıyla yapmaya başlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

3 günlük raporun 2 gününü kim öder?

Söz konusu maddelerde aylık ücretli çalışanlardan bahsedilmiş olduğundan, aylık maktu ücretle çalışanların hastalık nedeniyle rapor almaları durumunda, SGK tarafından ödeme yapılan tutar mahsup edilecek ve SGK nun ödeme yapmadığı ilk iki gün işveren tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

SGK en az kaç günlük raporu öder?

SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Rapor alınca maaştan kesinti olur mu?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 48. maddesindeki, "Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir." hükmünün bir zorunluluk olarak dikkate alındığı görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resulkurt.com

2 gün rapor aldım maaşım kesilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

SGK neden 2 günlük rapor parasını ödemiyor?

2 günlük raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu geçici iş göremezlik ödeneği vermemektedir. Bazı işyerleri işçinin mağdur olmaması için SGK'nın ödemediği 2 günlük rapor için ücretinden kesinti yapmayarak ödemektedir. Bazı işyerleri ise çalışmadığı gün için ücret ödememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulgundemi.com.tr

1 günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Örneğin, Türkiye'de çalışma mevzuatına göre, iş göremezlik raporu (doktor raporu) alan bir çalışanın, raporunun ilk 2 günü için ücreti genellikle kesilir, ancak 3. günden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yukseldamar.com

Işe yeni başlayan biri rapor parası alabilir mi?

İlk defa sigortalı işe başladığı gün kaza geçiren çalışan geçici iş göremezlik ödeneği alabilir. Geçici iş göremezlik ödeneği, çalışanların hastalık, analık iş kazası, meslek hastalığı durumunda raporlu olduğu dönemde gelir güvencesi sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

10 günlük raporu SGK öder mi?

Hastalık durumunda iş göremezlik ödeneğinden yararlanmak için rapor öncesi 90 gün primin doldurulması şartı vardır. Hastalık raporu 2 günden fazla olması durumunda ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

2 günlük rapor bildirilir mi?

2 Günlük raporlar için bildirim yapmanıza gerek yok. Emekli çalışanın istirahat raporu alması halinde de bildirim yapılmasına gerek yok. Bildirim yapmak istemeniz durumunda yapabilirsiniz. 2 gün ve altı raporlar için ve emekli çalışanın rapor alması halinde rapor parası ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

3 günlük rapor parası nasıl hesaplanır?

Hastalık raporu 2 günden fazla olması durumunda ödenir.
  1. – Rapor parası almak isteyen çalışanın son 12 aylık brüt geliri ve son 12 aylık prim günleri ayrı ayrı toplanır.
  2. – Daha sonra 12 aylık brüt geliri son 12 aylık prim gününe bölünür.
  3. – Çıkan sayı ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malimusavirturkiye.com

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

İş göremezlik raporu herhangi bir sağlık kuruluşu veya hekimden değil; Sosyal Güvenlik Kurumunun yetkilendirdiği hekim veya sağlık kuruluşlarından alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Rapor alan işçinin sigortası yatar mı?

Rapor Aldım, İşveren Sigorta Primlerimi Ödemezse Ne Yapmalıyım? Öncelikle belirtmek gerekir ki yukarıda sayılan geçici iş göremezlik hallerine ilişkin rapor aldığınızda işverenin sigorta yatırmasına gerek bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus işverenin bu sürelerde size ücret ödeyip ödememesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Bir işçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Kaç güne kadar rapor parası kesilmiyor?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?

Çalışan hastalık durumunda iş yeri hekimine başvurabilir. İşe gelmesine engel bir durumun tespitinde iş yeri hekimi çalışana 2 gün istirahat verebilir. Aile hekimleri ise bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebilirler. 10 günün sonunda ise tekrar doktora gidilerek değerlendirme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT