Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

SGK Müfettişi Neyi denetler?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » SGK Müfettişi Neyi denetler?

İş denetimi ile ilgili kurulmuş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Müfettişleri iş denetimi yapan asıl birimdir. Ayrıca SGK müfettişleri ve denetmenleri de sosyal güvenlik mevzuatı yönünden iş denetimi yapmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

SGK müfettişleri ne iş yapar?

Kurumun merkez ve taşra teşkilatı ile personelinin idari, mali ve hukuki işlemleri hakkında teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak, sosyal güvenlik mevzuatının verdiği yetkiye dayanılarak kurumla sözleşme yapmış gerçek ve tüzel kişiler hakkında ise inceleme ve soruşturma yapmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgmder.org.tr

SGK denetmeni Neyi denetler?

SGK denetim elemanı, SGK'ya çalışması bildirilen ya da bildirilmeyen bir kişinin o iş yerinde gerçekten çalışıp çalışmadığını soruşturabilir. Bununla birlikte, bir olayın iş kazası olup olmadığı da araştırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk-tesvik.com

SGK ne zaman denetim yapar?

Bir çalışan sigortasız çalışıyorsa SGK'ya şikayet edecek, ama ayni zamanda fazla mesai ücreti veya kıdem tazminatı verilmiyorsa bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına. İş kazası riski bulunan başka yere, iş kazası geçiren başka yere, iş kazası sonucu maluliyet varsa başka yere denetim için başvurmak zorunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgd.org.tr

SGK denetimi ne kadar sürer?

SGK incelemesi ne kadar sürer? Sosyal Güvenlik Denetmenleri veya SGK Müfettişleri tarafından yapılan fiili işyeri denetimleri, işyerinin büyüklüğüne, çalışan sayısına, denetim esnasındaki duruma göre yarım saat ile beş - altı saate kadar sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vedatkara.com

SGK Günleriniz Silinebilir

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

SGK kaç yıl geriye dönük inceleme yapar?

Aylık prim ve hizmet belgesi işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları tespit edilemeyen sigortalılar davayı açtıkları andan 5 yıl öncesine kadar hizmetlerinin tespitini isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

SGK'da şüpheli işlem nedir?

Şüpheli işyeri veya kontrollü işyeri kodları, bir ay içerisinde dikkat çekecek şekilde sürekli ek ve iptal bildirge veren, borcunu ödemeyen ya da daha önce sahte işyerlerinden bildirilmiş sigortalıları yeniden bildiren işyerine konuluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

SGK Müfettişi nereye şikayet edilir?

SGK Sosyal güvenlik şikayet ve ihbarları için ALO 170

sigortasız çalışma, Kaçak sigotartalılık, eksik ücret ve mesai beyanı, sigorta gününüzün eksik gösterilmesi, ile diğer tüm SGK şikayetlerinizi sadece ALO 170'i arayarak yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isakarakas.com.tr

SGK Baş Müfettişi kimdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi Sayın Serhat ERKAN SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı Olarak Atanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgmder.org.tr

SGK ifadeye davette ne sorulur?

Davete gidince, SGK'nın denetim elemanı sormaya başlıyor. "Nerede çalıştınız, adresi nedir, işyerinde başka kimler vardı, ücretinizi kimden alıyordunuz, size talimatı kim veriyordu, ne iş yaptınız?" Tabii sizden bu sorulara cevap yok. O zaman denetmen bütün bu işyerinden bildirilenleri siliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bloomberght.com

Müfettiş iş kazası raporunu kime gönderir?

Raporun düzenlenmesi ve tebligat: SGK Müfettişi tarafından iş kazası soruşturması/denetimi bitirildikten sonra konuyla ilgili inceleme raporu düzenlenir ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına sunulur. Rapor Okuma Komisyonu tarafından kontrol edilen rapor, gereği yapılmak üzere ilgili il müdürlüğüne (ünite) gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadettinorhan.net

SGK Denetçisi hangi denetçi türünde faaliyet gösterir?

SGK tarafından yapılan denetimler, merkez denetim birimi olan SGK müfettişleri ve taşra (yerel) denetim birimi olan denetmenler tarafından yürütülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Denetçi Ne iş yapar?

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

SGK müfettişleri ne kadar maaş alıyor?

2023 yılı itibariyle, müfettişlerin maaşları 30.000 TL ile 62.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakamlar net maaşları göstermez ve çeşitli kesintilerle birlikte hesaplanır. Bunun yanı sıra, müfettişlerin aldıkları diğer sosyal haklar da maaşlarını etkileyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Müfettişler ne is yapar?

MÜFETTİŞ, genellikle devlet kurumlarında çalışan ve yönetim sisteminin düzgün bir şekilde işlediğini ve kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanıldığını kontrol eden bir memurdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sertifika.subu.edu.tr

Müfettişler ne iş yapar?

Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan meslek mensubu. Özel eğitim görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. Kamu kuruluşlarında teftiş kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Müfettişler kime bağlı?

Kurul doğrudan Genel Müdür'e bağlıdır., Müfettişler denetleme, inceleme, araştırma ve soruşturmaları Genel Müdür adına yaparlar. Müfettişlere Genel Müdür ve Kurul Başkanı dışında hiç bir yerden emir verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Müfettişler nereye bağlı?

MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (2) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (3) Müfettişlere; Cumhurbaşkanı, Bakan ve Başkan dışında hiçbir makam veya merci emir ve talimat veremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Müfettiş neleri kontrol eder?

Müfettiş sorumlulukları çok çeşitlidir. Kurumlarda çalışan bütün personellerin görev ve sorumluluklarını denetleme yetkisine sahiptir. Yürütülen tüm işleri ve işleyişi de kontrol eder. Personel davranışlarının yönetmelik, yasa veya genelge gibi tüzüklere uygun olup olmadığını belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Müfettiş görevden alabilir mi?

1) Müfettişler teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturma sırasında kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen Devlet Memurları Kanununa tabi personeli geçici önlem niteliğinde görevden uzaklaştırabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vgm.gov.tr

SGK şikayet edince ne olur?

İşçiler, işyerinde görmüş oldukları kötü muamele, haksızlık ya da sigortasız çalıştırılma kapsamında ALO 170 hattını arayarak ya da CİMER'e başvuru yaparak haklarını talep edebilmektedirler. Şikâyet işleminin ardından yetkililer tarafından hukuki olarak inceleme başlatılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Hangi tutarda olan şüpheli işlemler bildirilir?

Şüpheli İşlemler Takibi ve Bildirim Politikası

Elektronik transferlerde işlem tutarı ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı 7.500.-TL ve üzerinde olduğunda, kimlik tespiti yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyesigorta.com.tr

Sigortada Ş harfi ne anlama gelir?

Ş Kodu: Şüpheli işyerlerinde geçen ve sigortalılık bildirimi yapılan iş yerleri üzerindeki kod olmakla birlikte, bu kod ile bildirilen sigortalılık döneminin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı üzerinde kuvvetli şüpheler ve emareler olması nedeni ile, bu kod ile bildirilen hizmet süreleri genellikle iptal ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Şüpheli sigorta nasıl anlaşılır?

SGK uygulamasında S (sahte işyeri), Ş (şüpheli işyeri) ve K (kontrollü işyeri) harfleri ile kodlanıyor. Eğer e-devletten veya SGK Hizmet belgesinde gördüğünüz "Ş" harfi, iş yerinin şüpheli iş yeri kapsamında olduğu ve iş yeri hakkında denetim/ inceleme yapılacağı anlamına geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: star.com.tr
Önceki makale
Web yazılım için hangi dil?
Sonraki makale
ADHD ilaçları nelerdir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT