Örneğin, belirlenen bu listeye göre, kamu idarelerinde Şef kadroları 3 ila 8 inci derece olarak tahsis edilmektedir.
Genel İdare Hizmetlerinde çalışan personellerden Memura, Koruma Memuruna, Telefon Operatörüne, Şefe 1. derece ve üzeri kadro dereceleri tahsis edilmiştir. Yardımcı Hizmetler Sınıfından Aşcıya, Garsona, Postacıya, Çay Ocakçı ve Garsona, Teknisyen Yardımcısına 2 derece ve üzeri kadro dereceleri tahsis edilmiştir.
şef, yönetim hizmetleri grubunda yer alıyor, bir basamak sonrası müdürlük kadrolarıdır.
Şef kadrosu yönetici kadroları arasında sayılan bir kadro olup, sorumluluğu olan, gerektiğinde hesap veren, denetim ve teftişlerde her türlü bilgi ve belgeyi temin eden ve ilgili makamlara sunan bir kadrodur.
İlgili 24 soru bulundu
Kadro derecesi; Memurun görev unvanı ile direkt bağlıdır. Memur için kadro derecesi 5, veri hazırlama kontrol işletmeni için kadro derecesi 3, Teknisyen Yardımcısı için kadro derecesi 5, Şef için kadro derecesi 3, Şube Müdürü ve üst unvanlar için kadro derecesi 1 gibi.
Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.
Bir KİT'te 4'e 1 kademesinde şube müdür yardımcısı iken şef atanan ve 1'e 4 kademesinden 23 Ocak 2023'te emekliye sevk edilen personelin şube müdür yardımcılığı ek göstergesi 2100 olmasına rağmen, şefin 2800 ek göstergesi olması nedeniyle aylık ile emeklilik işlemleri 2800 ek göstergeden gerçekleştirilecek.
Şef servisinde çalışan memurları işle ilgili konularda yönlendirir, sınırlı da olsa emir de verebilir. sonuçta hiyerarşik sıralamada Müdürle memur arasında bulunmaktadır.
ŞEFLERİN MEVZUATTAKİ YERİ
Keza 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede şefler; Amir ve yardımcıları, Zabıta Baş komiseri gibi yönetici kadro içinde belirlenmiştir. Yine her kurumun Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde şube müdürü ile birlikte "Yönetim Hizmetleri Grubu" içinde belirlenmiştir.
7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; - En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, - Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, - ...
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır. "Şef" kelimesi, bir mutfağın yöneticisi olan chef de cuisine (Fransızca telaffuz: [ʃɛf.də.kɥi.zin]), teriminden türetilmiştir.
Personel şefi, personelin özlük hakları, şahsi dosyalarının kaydı ve iş bilgileriyle ilgilenir. Personel şefleri, doğrudan personel müdürüne bağlıdır ve personelle ilgili bilgileri birleştirip ilgililere sunar.
3600 Ek Gösterge Düzenlemesinde Adalet Terazisi Bozulmuş, Büyük Bir Çoğunluk 3600 Ek Göstergeye Kavuşurken Başta Şefler Ve Diğer Memurlarımız Kapsam Dışı Bırakılmıştır.
İki yıllık üniversiteden mezun olan memur iseniz, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En fazla 1. dereceye kadar yükselebilir. Dört yıllık üniversiteden mezun olan memur iseniz, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar.
Yani en yüksek Devlet memuru 2018 yılında yapılan değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olmuştur. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının ek göstergesi eski Başbakanlık Müsteşarı için belirlenen ek gösterge ile aynıdır.
Madde 30 - Valiler; vali yardımcıları ile kaymakamların, il idare şube baş-kanlarının, il merkezinde görevli genel ve özel kolluk amirlerinin birinci; il idare şube başkanlarının birinci sicil amiri oldukları memurların ikinci ve ikinci sicil amiri oldukları memurların ise üçüncü derecede sicil amiridirler.
Eğer verilen sözlü bir emir Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliğe aykırı ise bu emir yerine getirilmez, amire durum bildirilir. Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir.
Ek gösterge 15 Ocak'ta yürürlüğe giriyor
Yüzde 30'luk zamla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL oldu. Ek göstergesi 600 puan artan memurun maaşı 190 TL zamlanacak. 2200'den 3600'e çıkanların maaşlarındaki artış ise 100 TL seviyesinde olacak.
"Şefler; kamuda memur kadrolarında belirli bir süre görev yapan üniversite mezunu personel arasından kurumların Görevde Yükselme Sınavları sonucunda başarı gösterip “Yönetici” kadroya geçiş yapan ve Yönetim Hizmetleri Grubunda görev yapan kamu görevlileridir.
Avukat, il müdürü, bekçi, uzman jandarma ve uzman erbaş gibi 3.000 ek göstergeli tüm meslek grupları da 3.600 ek göstergeden yararlanacak. İl müdür yardımcısı, ilçe müdürü, şube müdürü, gelir uzmanı ve mali hizmetler uzmanları ve denetmenlerin 2.200 olan ek göstergeleri de 3.600'e çıktı.
Örneğin, belirlenen bu listeye göre, kamu idarelerinde Şef kadroları 3 ila 8 inci derece olarak tahsis edilmektedir.
Emekli Sandığı, SGK bünyesinde girdikten sonra 4c olarak anılıyor. 5510 sayılı kanuna göre hizmet akdi ile çalıştırılanlar, mahalle ve köy muhtarı olarak çalışanlar, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkarlar, tarım çalışanları, anonim şirket ortakları, komandit şirket ortakları, ...
4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri