Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Şartlı geçmede hangi ortalamaya bakılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şartlı geçmede hangi ortalamaya bakılır?

DC ve DD Dersleri Şartlı Geçme Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muratcay.com

Şartlı geçmek için hangi ortalama?

Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır. Belirlenen şartlar asgari düzeyde sağlandığı takdirde koşullu geçme olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Şartlı derslerden geçmek için ortalama kaç olmalı?

Genel not ortalamasını en az 2.00'ye yükselten öğrenciler başarısız oldukları yarıyıllardaki bütün şartlı başarılı derslerden başarılı sayılırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Şartlı geçme nasıl hesaplanır?

8.Şartlı Geçme Nedir? Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2.5 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler sıfırdan alınır. Kalınmış olan derslere ait DD ve DC notları bir sonraki yıl kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: selcuk.edu.tr

Koşullu geçme notu nedir?

Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uludag.edu.tr

Harf Notlarının Anlamları Nedir

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şartlı geçilen ders tekrar alınır mı?

Koşullu geçilen yani D1 ve D2 ile geçilen dersler için açıklama aşağıda Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinden alınarak yapılmıştır. "Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir. Bu derslerin açılan ilk yarıyılda tekrar alınma zorunluluğu yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pau.edu.tr

Koşullu geçince Büte kalınır mı?

Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pau.edu.tr

DC ve DD notu kaç puan?

DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toptalent.co

49.6 ile geçilir mi?

Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uludag.edu.tr

Koşullu geçtiğimi nasıl anlarım?

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksam.com.tr

Koşullu geçme şartı nedir?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: auzefcozum.istanbul.edu.tr

DC ile geçmek için ortalama kaç olmalı akü?

(4) Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için o dersin başarı notunun YT, CC veya bunun üstünde olması gerekir. (5) Bu Yönetmeliğin 18 inci maddesine göre hesaplanan YANO değeri 2.25 ve üzerinde olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları yarıyıl/yıl derslerinden başarılı sayılır ve bu durum DC+ ile gösterilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

DC kaç puan?

Başarı Değerlemesi Harfli Başarı Notu Başarı Katsayısı Pekiyi AA 4,00 İyi-Pekiyi BA 3,50 İyi BB 3,00 Orta-İyi CB 2,50 Orta CC 2,00 Orta – Geçer DC 1,50 Geçer DD 1,00 Başarısız FD 0,50 Başarısız FF 0,00 Yarıyıl/Yıl sonu sınavına girmedi (başarısız) FG 0,00 Devamsız (başarısız) DZ 0,00 Mazeretli MZ --- Yeterli (başarılı) ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oidb.marmara.edu.tr

Yıl sonu ortalaması 50 nin altında olursa ne olur?

AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kraal.meb.k12.tr

Agno kaç olması gerekir?

Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bologna.yildiz.edu.tr

Kac ortalama ile Gecilir?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

59.5 geçer not mu?

Bir dersten başarılı olabilmeniz için ilgili dersin ders başarı notunun 60,00 ve üzerinde olması gerekir. Dersten 50,00 ile 59,99 arasındaki ders başarı notu alınması durumunda dersin bulunduğu döneme ait dönem not ortalaması en az 60,00 ise dersi koşullu başarmış sayılırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.edu.tr

Başarı notu alt limiti nedir?

Ham Başarı Not ortalaması 50'nin altında olan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır. YSSL-60 : Bir öğrenci Yarıyıl Sonu sınavından en az 50 almak zorundadır. Yarıyıl Sonu sınavında 50 puanın altında alan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uludag.edu.tr

DC kaç ortalama ile geçer?

DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turizm.aku.edu.tr

Ff büte girer mi?

BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR

Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edebiyat.istanbul.edu.tr

DD başarısız ne demek?

Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gtu.edu.tr

Sorumlu geçtiğim dersin bütüne girmek zorunlu mu?

Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aybu.edu.tr

En fazla kaç Büte girilir?

*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com
Önceki makale
İrlanda yı kim keşfetti?
Sonraki makale
Bebek emzirirken nasıl tutulur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT