Zeytinyağı ve sarımsak ikilisi, gece yatmadan önce mutlaka ayak altına süürlmeli. Bu kür sayesinde, hastalığa yakalanmaktan ve ateşten kurtulacaksınız!
SARIMSAK NASIL KÖZLENİR? Sarımsaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra folyo ya da yağlı kağıdın serildiği fırın tepsisine konur ve 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Allinaz enzimi ısı ile görevini kaybedeceğinden sarımsağın sağlığa yararlı etkilerinin korunması için ezilip çiğ yenilmesi önerilir. Pişirmek kaçınılmaz olduğunda ise kaybı biraz olsun önlemek için ezilmiş sarımsağı en az 10 dakika kadar bekletip daha sonra pişirilmek üzere yemeğe eklenmesi önerilir.
İyice karıştırıp dinlenmeye bırakılan sarımsaklı zeytinyağı karışımı, öksürük ve ateş düşürme özelliği ile de biliniyor.
İlgili 15 soru bulundu
-Ateş 48 saat boyunca 40 derecenin üzerine çıkıp duruyorsa, -Çiş yaparken acı, kusma, kulak ağrısı gibi şikâyetler ateşe ekleniyorsa, -Durumu zamanla kötüleşiyorsa doktora gitmenin zamanı gelmiştir. Sarımsak ve C vitamini enfeksiyonla savaşan bünyeye yardımcı olacak takviyeler.
Hafif ateşlerde (38-39 derece, kulaktan) çocuk ince giydirilmeli, bol su verilmelidir. Yüksek ateşte ise önce ateş düşürücü ilaç verilmeli, bol su içirilmeli, ince giydirilmeli yarım saat 45 dakikada ateş düzeyi azalmıyorsa ılık su ile banyo veya sadece başı yıkanabilir.
Pişmiş sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Vücutta biriken ağır metallerin atılmasına katkı sağlar.
İşte 6 adet ızgarada pişmiş sarımsak yediğinizde 24 saat içinde olacaklar: KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER Kolesterol seviyesini düzenler, damarların temizlenmesini sağlayarak kalp hastalıklarından korur. DOĞAL ANTİBİYOTİK KAYNAĞI Doğal antibiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribi önler.
Kişiler sağlıklı olduğu için sarımsağı fazla tüketmek isteyebilirler ama fazla tüketim başta mide olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Çok fazla sarımsak tüketildiğinde mide hastalıkları tetiklenebilir. Gastrit ve reflü problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra midede yanma ve ağrı meydana gelir.
Kalp, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi için oldukça faydalı olan közlenmiş sarımsak, vücut direncini artırmaya katkı veriyor. İçeriğinde yüksek miktarda A, C ve B vitamini kompleksi barındıran sarımsak ve közlenmiş sarımsak, kış hastalıklarına ise birebir...
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Bütün sarımsağın başını biraz kesin (resimde görünüyor), folyoya sarıp 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen sarımsakların üzerine zeytin yağı gezdirin. Et yemeklerinin yanında, sos, ezme, tost, sandviç gibi tariflerde kullanın.
38 -38,5 derece ateş normal olarak kabul edilmekte. Çocuğun ateşi 39 dereceyi buluyorsa, ateşe öksürük, kusma ve ishal de ekleniyorsa, hemen doktora başvurmalısınız.
Halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılan sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmediği gibi her geçen gün yeni bir faydası daha keşfedilmeye devam etmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Sarımsakları soyup yıkayalım, güveç kabının içine yerleştirelim. Üzerine istediğiniz miktarda tuz ve pul biber serpiştirin (damak zevkinize göre, ben 1 tatlı kaşığı koydum). Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup önceden ısıtılmış 180 derecede fırına yaklaşık 15dk pişirin.
3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.
Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği kafa derisindeki sorunlardan sorumlu mikrop ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Birkaç diş sarımsağı suda kaynatıp içmek, grip hastalığının tedavisinde etkilidir. Terletici etkisi ile ateşin düşürülmesine ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
Bilinç kaybı ve ani kasılma olabilir
Çocuk birden bilincini kaybeder, bedeni kasılır ya da gevşer, kaslarda ani kasılmalar görülebilir. Gözler kayar, çene kilitlenir, ağızdan salya akar. 1 dk içinde kasılmalar kesilir ve çocuk bitkin bir şekilde uykuya dalar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri