Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Şafilerde kıl almak günah mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şafilerde kıl almak günah mı?

Şafii mezhebine göre, burun kıllarını çekmek mekruhtur. Eğer fazla uzadıysa, -makasla- keserek kısaltmak sünnettir.(bk. Cezrî, a.g.e. II/44).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hangi kılları almak haram?

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Kol ve bacak kıllarını almak günah mı?

Fıkhî bir kaideye göre; bir konu hakkında hüküm mevcut değilse onun mubah olduğuna hükmedilir. Bu bakımdan sosyal bazı nedenlerden dolayı kişi vücudundaki kılları aldırabilir. Yalnız bu husus, kıllarını aldıran kişinin bayanlara benzemesine ve mahrem yerlerini başkalarına göstermesine yol açmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvakurulu.com

Kadınların tüylerini alması günah mı?

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Vücuttaki bütün kılları almak günah mı?

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kılları almaları ise, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, ağda, epilasyon veya başka bir yol ile almaları, tenzihen mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ehlisunnetbuyukleri.com

Göğüs kıllarını aldırmak caiz midir? / Birfetva - Nureddin Yıldız

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Özel bölge kılları alınmazsa günah mı?

Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur. Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: frmtr.com

Avret yerlerindeki kıllar namaza engel mi?

Değerli kardeşimiz, Kasıklardaki veya koltuk altlarındaki kılların uzaması, hatta kırk günü geçmesi de asla namaz ve abdeste zarar vermez, alınan abdest ve kılınan namaz geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Insanlar neden kıllı yaratıldı?

Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Regl iken kaş bıyık almak günah mı?

Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kaş ve bıyık almak günah mı?

Kaş aldırmak, kaşa şekil vermek günah mı, haram mı soruları her dönemde İslam alimlerine sorulmuş olan sorular arasındadır. Kaş almak hakkında Diyanetin son açıklaması şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: "Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Epilasyon yaptırmak günah mı?

EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Yanak tüylerini almak caiz mi?

Yüzün diğer kısımlarının temizlenmesi rahatsızlık vermesi durumunda ya da hastalık derecesinde aşırı tüylenme olması durumunda caizdir. Rahatsızlık vermiyorsa ve ya hastalık düzeyinde değilse fıtratın korunması daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Kadınların bacak kıllarını alması caiz mi?

Aynı şekilde kadının bacağındaki kılları gidermesinde de bir mahzur yoktur. Çünkü bu kaş gibi bir uzuv mesabesin de değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Memedeki kılları almak zararlı mı?

Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür, lazer ışını kıl kökünde tahribata neden olur. Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buzlazer.com

Kaş almak neden günah?

Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yüzdeki kılları almak haram mıdır?

Çoğunluğa göre kadının, kocası için ve onun izniyle yüzünde biten kılları alması, makyaj yapması, hatta kaşını düzeltmesi/inceltmesi câiz olup hadisteki yasak, kadının dışarı çıkmak için yüz kıllarını yolması ve kaş aldırması ile ilgilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Regl iken Jilet yapılır mı?

Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Özellikle vücudun hassas olması ve acıyı daha yoğun bir şekilde hissetmesine bağlı olarak adet döneminde kıl ve tüy alınmaması tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Regl olduktan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açık olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fundayazicierol.com

Dinen adetliyken tüy almak günah mı?

Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Makat kılları almak caiz mi?

Selamünaleyküm. Kıl temizliğinde gerekli olan ön tarafın temizlenmesidir. Makat temizliği konusunda emredici bir nas yani âyet veya hadis yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Çok kıllı olmak genetik mi?

En sık nedeni genetiktir. Yani aslında bir hastalık veya hormon bozukluğu nedeniyle değil, ailevi özellik olarak kıllarda artış vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankaralazer.com

Kılların faydası var mı?

Kıllar vücut ile dış çevre arasındaki etkileşimi sağlayarak homestazi görevi görmektedir. Dış çevre çok sıcak veya çok soğuk olduğunda, kıllar sayesinde iç ısı dengesi korunmaktadır. Isı, ışık, böcek ve sinekler gibi deriye zarar verebilecek faktörlere karşı bir kalkan görevi görmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimup.com

Kadınlar kıllı iken namaz kılabilir mi?

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, herhangi bir yolla almaları, tenzihen mekruhtur. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Bir insanın kendi avret yerini görmesi abdesti bozar mı?

el Cevab: Avretin bir şekilde görülmesi sebebiyle abdest bozulmaz. Dokunulması sebebiyle de bize göre abdest bozulmaz. Ama abdestin bozulmasını ya da gusül alınmasını gerektirecek sebepler oluşursa abdest yenilenir. Ya da gusül alınması gerekirse gusül abdesti alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT