Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rokaya ne gübresi verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rokaya ne gübresi verilir?

Organik maddece zengin, kumlu- tınlı topraklar roka yetiştiriciliği için en uygun topraklardır. Toprak pH'sı bakımından nötr karakterli toprakları tercih etmektedir. Tohum ekimi yapılmadan önce, roka üretimi yapılacak alana, dekara (da) 2 ton hesabıyla yanmış çiftlik gübresi uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.tarimorman.gov.tr

Roka hangi Gubreyi sever?

Roka toprak istekleri bakımından seçici bir sebzedir. Organik maddelerce zengin, nötr reaksiyonlu ve kumlu-tınlı bünyeli topraklar yetiştiricilik için en uygun topraklardır. (Eşiyok, 2012).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Maydanoz hangi gübreyi sever?

Maydanoz gübrelemeye olumlu cevap veren bir bitkidir. Özellikle ekimden önce verilen yanmış çiftlik gübresinin yabancı tohumu taşımaması önemlidir. Temel gübreleme çiftlik gübresi ile birlikte yapılır ve buna ilave olarak her biçimden sonra dekara 3-5 kg saf azot uygulaması sonbaharda yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Sebze fidelerine hangi gübre verilir?

EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresi ürünümüzü doğrudan kökle temas edecek şekilde güvenle uygulayabilirsiniz. Bu sayede fideleriniz veya tohumlarınız Güçlü Köklerle Toprağa Bağlanacak, hem kök hastalıklarına karşı dirençli, sağlıklı köklerle yetişecek, hem de aroması yüksek bol verimli ürünler alabileceksiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekosol.net

Marul için hangi gübre kullanılır?

Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vilmorinmikado.com.tr

Marul, Maydanoz, Roka, Dereotu Bakımı ve Gübrelemesi

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Potasyum en çok hangi gübrede var?

Potasyum Klorür (KCI)

Başka bir deyişle; potasyumun en çok olduğu gübredir. Suda çözülebilen bu gübrenin içeriğinde %50 den fazla potasyum bulunur. Fotosentez işlemini arttıran bu gübre aynı zamanda verim artışı sağlar. Tütün ve patates gibi klor sevmeyen bitkiler dışında tüm bitkilerde kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Marulun daha çabuk gelişmesi için ne yapmak gerek?

Marul yetiştiriciliği, evde balkonda ve bahçede kolaylıkla yapılabilir. Marul serin ve fazla güneş almayan ortamı seven bir bitkidir. Yaz aylarında hafif gölgede diğer zamanlarda güneşe koyabilirsiniz. Kullanacağınız toprak gübreli olursa marul daha hızlı bir büyüme gerçekleştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domates fidesi hangi gübreyi sever?

Domatese Hangi Gübre Atılır? Domatese azot, fosfor ve potasyum içeren gübreleri atabilirsiniz. Toprağınız dengeli ve kompostlu ise potasyum ağırlıklı gübreler kullanabilirsiniz. Bitkiler gelişim aşamasındaysa ve toprağınız azot açısından zayıfsa her üç bileşenin de dengelendiği gübreleri seçebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Fidelerin çabuk büyümesi için ne yapmalı?

Fidelere 4/15 gübresi verirseniz fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacak daha dayanıklı verimi yüksek bir fide elde etmiş olacaksınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Şeker gübresi ne işe yarar?

Şeker Gübrenin Faydaları

İçeriğinde bulunan kükürt sayesinde, azotun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlayarak bitkinin kök, yaprak, gövde, dal, sürgün gelişimini destekler. Bunlara ilave olarak; Bitki stres ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Soğuk ve sıcağa karşı bitkinin dayanımını arttırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Maydanoz kaç kez biçilir?

İlk biçimden 20 gün kadar sonra ikinci biçim yapılıyor. Yılda ortalama 6-7 biçim ile gerekli verim alınabiliyor. Çiftçilerimiz her biçimin ardından azotlu gübre ve sulamayla maydanozların gelişimine destek oluyor. Maydanozda sürgün vermeden önce kök tacı zedelenmeden biçilmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Maydanoz kaç günde bir sulanır?

Maydanoz sulak olan, humuslu ve rutubetli ortamları sevmektedir. Bu sebeple maydanoz tohumunun suyu eksik edilmemelidir. Fakat sularken aşırıya da kaçılmamalıdır. Az miktarda her gün sulama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maydanoz nasıl çoğalır?

Her bir maydanoz tohumunu birbirinden 5 cm uzakta olacak şekilde toprağa dizin. Eğer saksınız dikdörtgen ise tohumları yan yana dizebilirsiniz. Ardından ekilen tohumların üzerini 10 cm geçecek kadar toprakla örtün. Saksının tüm yüzeyini toprakla kapatmayı unutmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rafinera.com

Roka suyu sever mi?

Roka, nemli topraklarda yetişebilen ve suyu seven bir bitki olduğundan onu susuz bırakmamalı, her gün düzenli olarak sulamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

En kaliteli hayvan gübresi hangisi?

Buradan şu sonucu çıkarırız: Organik gübrede en verimlisi kaz gübresiyken en verimsizi tavuk gübresidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

Roka nasıl çoğaltılır?

Tohumları yüzeysel olarak veya toprakta en fazla 0,5 cm derinliğe tohum ekimi yapılarak roka 4 ila 8 gün içinde filizlenir. Tohumlar, işlenebilecek kadar büyük olur olmaz fideler ekilebilir. Bitkiler yaklaşık 10 cm yüksekliğe ulaştığında, hasat edilen roka satışa ürün miktarına göre 50-100 gr.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Can suyu ne zaman verilir?

Patlıcan fideleri tarlaya dikildikten (şaşırtıldıktan) sonra can suyu verilir. Dikim zamanı hava sıcak ise patlıcan fideleri ilk günlerde, adeta toprak yüzüne yapışmış cansız bir manzara gösterir. Fidelerin bu durumuna aldanılmamalıdır; çünkü dikimden bir hafta sonra tutmuş fidelerin canlandıkları görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Yeni dikilen fideler kaç günde bir sulanır?

Fide ekildikten sonra yapılması gereken en önemli şey bunu sulamak olarak bilinir. Haftada 1 ila 2 gün sulama işlemi yapılması gerekir. Serin olan saatlerde sulamak daha uygun olur. Hasar döneminde de sulama işlemi aza indirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates fidesi kaç günde bir sulanır?

Domatese genellikle 3 günde 1 su verilir, ancak su ihtiyacı toprak ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domatese ilk hangi gübre verilir?

Domates yetiştiriciliğinde tabana 1 dekar saha için 8-10 ton iyi yanmış çiftlik gübresi, ayrıca suni gübre olarak 50-60 kg. Amonyum Nitrat + 50-60 kg.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Bibere hangi gübre iyi gelir?

Bununla birlikte biber bitkileri genellikle organik gübreleri tercih eder. Organik gübreler, toprağa doğal bir şekilde besin maddeleri sağlar, bitkilerin daha sağlıklı büyümesine katkıda bulunur. Hayvan gübresi, kompost ve deniz yosunu gibi organik gübreleri tercih ederek toprağınıza zenginlik katabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domatesin verimli olması için ne yapmak lazım?

Domatesin verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azot içeren gübreler verilmelidir. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi, sebzenin azot eksiğini tamamlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Marul kaç günde bir sulanır?

Marul bitkisinin toprağı her zaman nemli olmalıdır. Sulama sıklığını belirlemek için parmağınızla toprağa bastırabilirsiniz. Eğer toprak çok kuruysa su verin. Eğer toprak çamur kıvamındaysa bir süre sulama yapmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Marul fidesi kaç santim arayla dikilir?

Sıra üzeri 15-25 cm olacak şekilde dikim yapılır. Düze dikilmeleri durumunda yine aynı mesafelerle 120-130 cm genişliğinde şeritler halinde, her şeritte 3-4 bitki sırası bulunacak şekilde dikim yapılır. Fidelerin dikiminde derin dikimden kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Marul neden hemen tohuma kalkar?

Marulda hasat işlemi yapraklar yeterli gevreklikteyken yapılmalı geç kalındığında yapraklarda kartlaşmalar hatta acılaşmalar meydana gelmektedir. Hasada geç kalındığında marulda tohuma kalkma meydana gelmektedir. Tohuma kalkan bitkiler tüketime uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hobitohum.com
Önceki makale
ADGYO kaç lot verir?
Sonraki makale
Kim Kardashian parfüm notaları?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT