Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rimelli namaz kılınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rimelli namaz kılınır mı?

Kadının makyaj yaptıktan sonra namaz kılırken, eşi ve çocuklarının dışında kişilere kendini göstermesi uygun görülmemektedir. Makyaj ve oje gibi kozmetik ürünlerde önemli olan, suyun deri ile buluşması ve kozmetik ürünün altına geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maskara ile namaz olur mu?

Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır (Müslim, Hayz, 35-38). Oje, ruj, rimel gibi vücut/deri üzerinde tabaka oluşturup suyun deriye ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Makyajlı namaz kabul olur mu?

Abdestten sonra yüze krem sürmek veya makyaj yapmak abdesti bozmaz. Bu bakımdan abdest aldıktan sonra yapılan makyajla namaz kılınabilir. Makyaj yapıldıktan sonra makyajdaki maddeler suyu geçirmeyecek maddelerden yapılmışsa, abdeste mani teşkil edeceğinden, bu maddeler giderildikten sonra abdest alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Göz makyajı ile abdest alınır mı?

Kişi namahreme görünmeden tüm gün evde dursa dahi yüzünde makyaj var ise vakit namazları için makyajını silmelidir. Eğer yüzde kullanılan bu makyaj malzemeleri, ciltte tabaka oluşturmuyorsa yağ gibi akıp gidiyorsa abdeste ya da gusle herhangi bir engeli bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Ruj sürüp namaz kılınır mı?

Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

'Makyajla abdest alınıp namaz kılınabilir mi?'

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gözde makyaj varken namaz kılınır mı?

Makyaj malzemesinin içinde, pis ve zararlı maddeler olmaması abdest alırken suyun altına geçmesi önemlidir. Kozmetik ürünü pis ve zararlı ise alt kısmına su geçmiyorsa, namaz kılınması uygun görülmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Diyanet makyajla namaz kılınır mı?

2) Kadın makyaj yapıyorsa, bunu kocasından ve emin olduğu mahremlerinden başkasına göstermesi, yabancı erkeklere o şekilde görülmesi ve dışarı çıkmasının insanı günaha iteceği göz ardı edilmemelidir. makyajla abdest aldıysa günah olabilir abdestten sonra makyaj yaptıysa ve abartılı makyajı yoksa geçerli sayılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Hangi makyaj abdesti bozar?

Bu nedenle cilt üzerinde suyun deriye temas etmesini önleyecek maddeler bulunursa gusül ve abdest geçerli olmaz. Cilt üzerinde kalın bir tabaka oluşturan fondöten, kapatıcı gibi ürünler ise suyun temasını engellediği sürece abdesti geçersiz kılmaktadır ve abdestin tazelenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Makyaj varken abdest gecer mi?

Birisi, makyajda kullanılan malzemede ve kozmetikte pis ve zararlı bir madde bulunmamalı, abdest alırken suyu altına geçirmelidir. Şayet içinde pis madde var ve altına suyu geçirmiyorsa, bu halde iken namaz kılınmaz, bir an önce giderilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Oje ile namaz kılınabilir mi?

Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. Jöle ise bir tabaka oluşturmadığından abdest ve gusle engel olmaz." denildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Eyeliner ile abdest alınır mı?

Tıpkı eyeliner işlemi ve microblading işlemi gibi abdest geçirmeme gibi bir durumu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervetutar.com.tr

Göz kalemiyle abdest olur mu?

Gusülde ve abdestte gözün iç kısmını yıkamak farz değildir. Zira gözlerin iç kısmını yıkamakta meşakkat vardır. Ayrıca bu durum gözlere zarar da verebilir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/7, 11). Dolayısıyla gözdeki lens, gusle ve abdeste engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kalıcı makyaj abdeste engel mi?

İşlem esnasında kullanılan bitkisel bazlı kalıcı makyaj boyaları; kıl köklerinin kapanmasına engel olmadığından dolayı uygulama, abdeste engel olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dilasayan.com

Rimel gusül gecirir mi?

Sual: Saça sürülen jöle, kirpiğe sürülen rimel abdeste ve gusle mani midir? Bunların altına su geçirirse, abdeste ve gusle mani olmaz. Geçirmezse veya geçirmeyenleri varsa, abdeste ve gusle mani olur. (Geçirmiyormuş diye duyduk) demekle, gusle ve abdest mani olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Abdest alırken kirpiklerin ıslanması gerekir mi?

Kirpiklerin abdest alırken ıslanmış gerekir. Bizler en uygun şekilde abdest alırız inşallah.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilimdunyasi.com

Parfüm sürmek abdesti bozar mı?

Soru: Kolonya, Parfüm, Rollon Kullanmak Abdesti Bozar mı? el Cevab: Abdesti bozmaz. Ama namaz içlerindeki necaset miktarına göre namaza mani olma çokluğuna ulaşan miktarda bedene ya da elbiseye sürülürse namaz bu sebeple sahih olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Helal oje ne demek?

Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Göz kalemi ile namaz kılınır mı?

İçinde haram madde bulunmayan göz kalemi abdeste ve namaza engel midir? Ben abdestli iken sürüyor ve diğer abdestimi alırken çıkartmadan üstüne alıyorum. Göz kalemi, yağlı boya gibi bir nesne değilse yani verdiği rengin dışında suyun alta geçmesini engellemeyen bir madde ise kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

CC kremle abdest alınır mı?

Ancak kremler deri üzerinde tabaka oluşturmadığı için, deri ıslanmasa bile derinin üzerinden suyun akmasıyla abdest ve gusül olur. - Abdestten sonra deriye sürülen kremlerin abdeste bir zararı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sigara içmek abdesti bozar mı?

Fıkıh kitaplarında, detayları ile sıralanan 'abdesti bozan şeyler' arasında sigara içmek yer almamaktadır" ifadeleri yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Jel tırnak ile abdest alınır mı?

Nihat Hatipoğlu konuyla ilgili, '' Protez tırnak abdest ve gusüle engeldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Güneş kremi abdest almaya engel mi?

Abdest Alırken Abdest Azalarında Güneş Kreminin Olması Soru 2: Abdest esnasında, abdest azalarında güneş kremi olduğu halde abdest almanın sakıncası var mıdır? Cevap: Eğer cilt kremi emmişse ve cildin üzerinde suyun abdest azalarına ulaşmasını engelleyecek bir engel kalmamışsa, sakıncası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: modir.velayat.ir

Abdestsiz elbiseyle namaz kılınır mı?

Namazın şartlarından birisi necasetten (pislikten) temizlenmektir. Namaz kılacak kişinin elbisesinin, bedeninin ve namaz kılacağı yerin, el ayası miktarında ve daha fazlasında kan, idrar gibi necasetler bulunursa namaza mani olur. Bu miktardan az olan necaset ise ruhsat kapsamında olup namaza engel teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Oje abdeste engel mi?

Dinimizde isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ruj, oje, dövme ya da takma tırnak gibi maddelerle abdest alınmayacağı belirtilmiştir. Bu tür maddeler suyun deriye temas etmesine engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Leke gelince namaz kılınır mı?

Düzenli âdeti olan bir kadının âdet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler âdet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar âdetli sayılır. Dolayısıyla lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT