Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Resmi evrakta sahtecilik nereye şikayet edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Resmi evrakta sahtecilik nereye şikayet edilir?

Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) . Yurt dışında işlenip ülkede takibi gereken suçlar hakkında Türkiye'nin elçilik ve konsolosluklarına da ihbar veya şikayette bulunulabilir (5271 S. K. m. 158) .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeavukatlik.com

Resmi evrakta sahtecilik suçu şikayete tabi mi?

(1) Sahte resmi veya özel belgenin bir başka suçun işlenmesi sırasında kullanılması halinde, hem sahtecilik hem de ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunur. Resmi belgede sahtecilik suçunun soruşturulması ve kovuşturulması şikayete tabi olmayıp re'sen gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Resmi evrakta başkasının yerine imza atmanın cezası nedir?

Sahte İmza Atmanın Cezası Nedir? Eğer sahte imza atılan evrak resmi belge ise; TCK Madde 204/1 kapsamında, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Özel belgede sahtecilik nereye şikayet edilir?

Özel belgede sahtecilik suçu şikayete bağlı suçlardan değildir, bu nedenle herhangi bir şikayet süresi yoktur. Ancak, özel evrakta sahtecilik suçunun dava zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan, suçun 8 yıl içinde savcılığa bildirilmesi halinde savcılık soruşturma başlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egementanyildiz.com

Resmi belgede sahtecilik suçuna hangi mahkeme bakıyor?

Resmi belgede sahtecilik hangi mahkeme diyorsanız; resmi belgede sahtecilik suçunda görevli mahkeme kural olarak Asliye Ceza Mahkemesi'dir. Ancak resmi belgede sahtecilik suçunun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesi olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinhukukburosu.com

Resmi Evrakta Sahtecilik Nasıl Şikayet Edilir?

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Resmi belgede sahtecilik nerede yargılanır?

Dava, resmi belgede sahtecilik suçunun işlendiği yerde görülecektir. Yer yönünden yetkili mahkeme suçun işlendiği yerdir. Resmi belgede sahtecilik suçunda görevli mahkeme asliye ceza mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Resmi evrakta sahtecilik para cezasına çevrilir mi?

Adli para cezası, işlenen bir suça karşılık hapis cezasıyla birlikte veya tek başına uygulanabilen bir yaptırım türüdür. Resmi belgede sahtecilik suçunun ceza alt sınırı 2 yıl olduğundan hükmedilen hapis cezası adli para cezasına çevrilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Evrakta sahtecilik nasıl şikayet edilir?

Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) . Yurt dışında işlenip ülkede takibi gereken suçlar hakkında Türkiye'nin elçilik ve konsolosluklarına da ihbar veya şikayette bulunulabilir (5271 S. K. m. 158) .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeavukatlik.com

Sahtecilik incelemesi nasıl yapılır?

Sahtecilik İncelemesi Nasıl Yapılır? Sahtecilik incelemesi laboratuvar ortamında belge aslı üzerinden incelenmesi gerekmektedir. Öncelikle incelenecek belgenin sahte olup olmadığı külli sahtecilik açısından incelenmelidir. Bu inceleme incelenecek belgenin orijinal örneği ile kıyaslama yaparak mümkün olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kriminaluzmanlari.com

Resmi belgede sahtecilik uzlaşmaya tabi mi?

Özel belgede sahtecilik suçu, uzlaşma prosedürü uygulanmasını gerektiren suçlardan değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Evrakta sahtecilik zaman aşımı kaç yıl?

Resmi belgede sahtecilik suçu için 8 yıllık bir dava zamanaşımı süresi öngörülmüştür. Bu sebeple resmi belgede sahtecilik suçundan ötürü 8 yıl içinde soruşturma ve kovuşturma sürecinin savcılık tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Resmi belgede sahtecilik suçunu kimler işleyebilir?

Yani bu suç yalnızca kastla işlenebilen bir suçtur. Fail, suçun maddi unsurlarını bilmeli ve istemelidir. Resmi belgede sahtecilik suçu kasten işlenebilen bir suç olup bu suçun oluşması bakımından fail resmi belgede sahtecilik suçunda kastına sahip olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

Benim yerime imza at demek suç mu?

Başkasının yerine atılan imza da atılan evrakın cinsine göre "resmi" veya "özel" evrakta sahtecilik suçunu oluşturacaktır. başkası yerine atılan imzada ,imzası taklit edilen durumu biliyor ve imzayı inkar etmiyorsa (yani kendi imzası olduğunu söylüyorsa)sorun yok demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Hangi belgeler resmi belgedir?

Ehliyet, Çek – Senet düzenleme (ve tüm kambiyo senetleri), Araç Plakası, Kimlik (Nüfus cüzdanı) gibi resmi kimlikler, eğitim kurumları tarafından verilen diplomalar, noterlik tarafından düzenlenen vekaletname ve kısaca resmi makamlar tarafından düzenlenmesi gereken tüm resmi belgeledir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elgit.av.tr

Resmi evrakta sahtecilik yüz kızartıcı suç mu?

Hırsızlık , özel belgede sahtecilik , resmi evrakta sahtecilik , dolandırıcılık gibi suçların da yüz kızartıcı suç olarak kabul edildiği görülmektedir. Mühürde sahtecilik yapıldığında hileli iflas gerçekleştirildiğinde ya da parada sahtecilik yapıldığında da bu tür bir suç işlenmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: musacetintas.av.tr

Fotokopi resmi belge sayılır mı?

Yargıtay'dan emsal nitelikte karar: Fotokopi belge ile hüküm kurulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İmzanın kime ait olduğunun tespit edilememesi?

Borç ilişkisini ortaya çıkaran sözleşme veya senetler üzerinde yer alan imzanın kendisine ait olmadığını iddia eden kişiler, imzaya itiraz ve menfi tespit davası ile icra takibini durdurabilir ve haklılığını mahkeme önünde ispat edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

İmzanın kime ait olduğu nasıl tespit edilir?

Bir imzanın taklit olduğunun anlaşılabilmesi için öncelikle imza incelemesi yapılması gerekmektedir. İmza incelemesinde yapılması gereken en birincil inceleme imzanın mikroskop altında detay hatlarının incelenmesidir. Bu inceleme ile imzanın ıslak imza olup olmadığı ortaya çıkarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kriminaluzmanlari.com

Özel evrakta sahtecilik cezası nedir?

Özel belgede sahtecilik suçunun cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıdır. Sahte olmayan, gerçek bir özel belgenin bozulması, yok edilmesi ya da gizlenmesi halinde de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşılaşılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Resmi belgede sahtecilik zamanaşımı ne zaman başlar?

Resmi belgede sahtecilik suçu şikayete ya da uzlaşmaya tabi suçlardan değildir. Ancak, dava zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan, en geç bu sürede şikayetin yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinemcan.av.tr

Imza taklit edilirse ne olur?

Resmi Belgede Sahtecilik Suçu (TCK 204)

Resmi belgede sahtecilik suçuna göre bir resmi belgeyi sahte bir şekilde düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başka kişileri kandıracak şekilde değiştiren ya da sahte resmi belgeyi kullanan kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası alması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idilsuaydin.av.tr

Faydasız sahtecilik ne demek?

Resmi belgede faydasız sahtecilik aslında şunu ifade ediyor: Bir resmi belge üzerinde sahtecilik suçu işleniyor ancak bu belge hukuken sonuç doğurma özelliğine sahip değil. Yani bu belgenin hukuki bir karşılığı yok. Böyle bir durum için Yargıtayın beraat verilmesi gerektiği yönünde kararları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Resmi evrakta sahtecilik memuriyete engel mi?

Özel Belgede Sahtecilik (TCK 207)

Temel ceza 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezasıdır. Asliye ceza mahkemesinde yargılama yapılır. Asliye ceza mahkemesinde yargılama yapılır. Memuriyete engel teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Imzasız belge geçerli mi?

Yazının geçerli bir belge olması için imzanın gerekli görüldüğü durumlarda imzasız yazı belge kabul edilemez ve belgede sahtecilik suçuna konu olmaz28.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Resmi evrak üzerinde düzeltme nasıl yapılır?

Hiçbir resmi evrakta bu tür düzelticiler kullanılamaz. Olması gereken, yanlış yazılan kelimenin üstü karalanmadan, tek çizgi ile üstü çizilir, altına veya üstüne doğrusu yazılarak imzalanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT