Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporluyken gezmek yasak mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporluyken gezmek yasak mı?

Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Raporluyken dışarı çıkmak yasak mı?

Diğer yandan '' Amirinden izin almaksızın görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak '' maddesinde; raporlu iken il dışına çıkan personel hakkında da aynı hükümler uygulanır şeklinde bir ibare bulunmayıp, bu maddede; görevli olunduğu zaman izinsiz il dışına çıkmanın yasak olduğu anlaşılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Raporlu kişi seyahat edebilir mi?

Uçuştan en fazla 10 gün önce alınmış doktor raporuyla seyahat edebilir. Doktor raporu gerekli değildir. Herhangi bir rapor gerekli değildir, tüm seyahat dokümanlarını refakatçi taşımalıdır. Doktor raporu gerekli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkishairlines.com

Rapor alan memur şehir dışına çıkabilir mi?

NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

Raporlu personel tatile gidebilir mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 2018/5003 Esas, 2021/159 Karar sayılı ve 11.01.2021 tarihli ilamında; İşçinin raporluyken tatile gitmesinin güveni kötüye kullanması sebebiyle işverene tazminatsız fesih hakkı verdiği içtihat edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Uzun Süre Rapor Alan İşçi İşten Çıkarılırsa Ne Olur?

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Raporlu iken çalışırsa ne olur?

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2022 yılı için 2 bin 502 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu iken hafta tatili verilir mi?

Kanunda geçen söz konusu maddeye ek olan 2. Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İstirahat raporlu iken şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Rapor alan memura ceza verilir mi?

İlgili görüşe göre memurun almış olduğu sağlık raporunda fenne aykırı olması yönünde bir müdahilliği varsa ve soruşturma sonucunda bu durum ispatlanabilirse memur hakkında disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

Raporluyken uçağa binilir mi?

Hasta yolcularımız ancak "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir doktor raporları varsa uçuşa kabul edilirler. Yolcularımızın kendi doktorlarından veya havalimanı doktorundan alabileceği bu raporun tarihi 10 günden eski olamaz. Raporun dili ise İngilizce veya Türkçe olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kaç gün rapor alınca işten çıkarılır?

Buna göre işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresi + 6 haftayı geçiyorsa raporlu işçinin işten çıkarılması söz konusu olacaktır. Feshin haklı nedene dayanması için raporun kesintisiz olması ve ihbar süresini altı hafta aşması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

3 günlük rapor parası ne kadar?

İlk raporda 3 gün ikinci raporda 1 gün ücreti SGK tarafından karşılanır. Toplamda 4 günün ücretini SGK ödemez. Alınan rapora Kontrol şartı konulmuş ise bu durumda işçi yeniden rapor alması durumunda ilk rapor ve ikinci rapor için 2 gün kesinti yapılır ve kalan günler için rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Raporlu olup da çalışmak suç mu?

Raporlu işçinin çalıştırılması işçinin sağlık ve güvenliği de tehlikeye atabileceği için işverenin raporlu işçiyi çalışmaya zorlaması İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na da aykırıdır. Öte yandan raporlu işçiyi çalıştıran ancak bu durumu SGK'ya bildirmeyen işverene ayrıca idari para cezası da kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Devlet memuru izinsiz şehir dışına çıkabilir mi?

Lakin 2011 yılında çıkartılan 6111 sayılı kanun ile 657 sayılı kanunun hem ek madde 20 hem de Aylıktan kesme cezasında yer alan madde kanundan kaldırılmıştır. Şu anda mevcut kanuni düzenlemeler ile memurların herhangi bir izin almaksızın yurt dışına çıkmalarında sakınca bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Devlet memuru raporunu il dışında geçirebilir mi?

657 sayılı Kanun uyarınca memurların kullandığı yıllık izin, sağlık izni, hastalık izni, mazeret izinleri ve aylıksız izinler kanuni izin kapsamında olup, Kanunda memurun hastalık iznini farklı bir şehirde kullanmasını kısıtlayan bir hüküm bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Yer verilen hükümler ve açıklamalar çerçevesinde; devlet memurunun hastalık raporuna dayalı olarak verilen hastalık izin süresinin 7 günü aşan bölümü için zam ve tazminat tutarından %25 eksik ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memur ayda kaç kez rapor alabilir?

CEVAP 12: Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise on iki aya kadar izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egehastane.ege.edu.tr

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?

Kanun, mazeretsiz göreve gitmeyen kişilerin şu cezalarla karşılaşacağını belirtir: Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar. Aylıktan kesme cezası, memurun brüt aylığından 8'de 1 ile 30'da 1 arasında kesinti yapılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Öğretmen 5 gün rapor alabilir mi?

Öğretmen, memur bir yıl içerisinde tek hekimden toplamda en fazla 40 gün rapor alabilir. Burada bir açıklama yapalım. Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitsahintml.meb.k12.tr

Devlet memuru hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

6111 sayılı Kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “İkamet mecburiyeti” başlıklı ek 20 nci maddesinin yürürlükten kaldırılması sebebiyle Devlet memurlarının yetkili amirden izin almadan hafta sonu tatili ve bayramlarda memuriyet mahalli dışına çıkabildiğini belirterek, hafta sonu tatili ve bayramlarda ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Memur hafta sonu rapor alabilir mi?

1)Hafta sonu tatil günlerinde memuriyet mahalli dışına çıkan Devlet memurlarının memuriyet mahalli dışındaki; Resmi sağlık hizmeti sunucularından almış oldukları hastalık raporlarının ancak acil servisleri tarafından düzenlenebilecek olması sebebiyle söz konusu raporların hastalık iznine çevrilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: icraname.com

Haftalık izin gününde il dışına çıkabilir mi?

Bu durumda işçinin o hafta içinde çalıştığı sürelere ara dinlenmelerinde çalıştığı süreler toplamı 45 saati aşıyorsa , aşan kısım kadar fazla çalışma ücreti ödenmelidir (SÜZEK, Sarper, İş Hukuku, s.836). Sonuç itibariyle, işçi kural olarak ara dilenmesi süresini işyeri içinde ya da dışında serbestçe kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incirogludanismanlik.com

Raporda cumartesi Pazar günü sayılır mı?

Birleşmeden sonra alınan ilke kararına göre: Bireysel veya toplu iş sözleşmeleriyle Cumartesi ve Pazar günleri hafta tatili günü olarak belirlenmişse, İş Kanunu'nun 56/5. maddesi gereği her iki gün yıllık izin sürelerinden sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Raporda Pazar günleri sayılıyor mu?

Hafta sonu tatilleri izin süresine dâhil edilmeden ardı sıra alınacak şekilde kısım kısım yıllık izin verilemez. Bu konudaki sorumluluk ve kontrol, izni vermeye yetkili amire aittir. Yıllık izin verilirken yıllık izin süreleri içinde kalan ve mesai günlerine denk gelen resmi tatil günleri yıllık izne dâhil değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Raporlu güne çıkış yapılır mı?

İşçiler, tabi ki gerekli şartlar sağlanmışsa işten çıkarılabilir. Ancak, raporlu olan işçi tıpkı diğer işçiler gibi haklı bir neden gösterilmeksizin işten çıkarılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT