Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporlu memurun maaşı ne kadar kesilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporlu memurun maaşı ne kadar kesilir?

Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz. Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maashesapla.com

Memurun rapor kesintisi nasıl hesaplanır?

Bir örnek verecek olursak; 10 gün hastalık izni kullanan bir memurda, 3 gün için, 3 güne air zam ve tazminat yüzde 25 eksik ödenecektir. Bu örnek üzerinden gidecek olursak; memurun özel hizmet tazminat o ay 700,69 TL olsun. Nisan ayı 30 çektiği için, bu miktar 30'a bölünür. Günlük 23, 36'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Memur rapor 40 günü geçerse ne olur?

Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır. - Tek hekim raporunda kontrol muayenesi belirtilmiş ise, kontrol muayenesinde aynı hekim 20 günü geçmemek kaydıyla istirahat süresini uzatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu Devlet Memuru Kaç Gün Rapor Alırsa Maaşından Kesinti Olur?

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur 10 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının 10 günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının (memurun) tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru üst üste rapor alabilir mi?

Kısaca ifade etmek gerekirse memurlar tek hekimden kesintisiz olarak (10+10 gün olmak üzere) 20 gün, takvim yılı içerisinde farklı zamanlarda ise en fazla 40 gün rapor alabilirler. Söz konusu sürelerin üzerindeki izinler sağlık kurulu tarafından düzenlenmeli ya da onaylanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur ayda kaç kez rapor alabilir?

Memur kaç defa rapor alabilir? Burada bir sınırlama yoktur. Toplamı 40 günü geçmemek şartıyla, memur istediği kadar tek hekim raporu alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Rapor alan memur şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

7 günü geçen raporlarda maaş kesintisi ne kadar?

Devlet memurları ayaktan tedavi kapsamında aldığı tek seferde 7 güne kadar olan raporlarda herhangi bir maaş kesintisi uygulanmaz. Bununla birlikte yine ayaktan ve tek seferde alınan 8 ve üzeri gün alınan raporlar için maaşın yalnızca tazminat ve zamlarında geçerli olmak üzere %25 kesinti uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovadabugun.com

Rapor kesintisi neye göre hesaplanır?

Günlük gelir hesaplaması son üç aylık prime esas kazanç toplamının son üç aylık prim gün sayısına bölünmesi ile yapılıyor. Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Rapor alınca maaş nasıl hesaplanır?

Toplam ödemeler toplam gün sayısına bölünür. Bu sayı -raporun ilk 2 günü ödeme yapılmayacağı için- raporlu olunan gün sayısının 2 eksiği ile çarpılır. Tedavi şeklinin ayakta veya yatarak olmasına göre hesap tamamlanır. Belirtmek gerekir ki ayakta tedavilerde ⅔, yatarak tedavilerde ise ½ oranında ödeme alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Devlet memuru rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz. Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kamu Personel rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Yukarıda da ifade ettiğim üzere, resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gören memurun maaşında herhangi bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Raporun ilk 2 günü kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Rapor alan memura ceza verilir mi?

İlgili görüşe göre memurun almış olduğu sağlık raporunda fenne aykırı olması yönünde bir müdahilliği varsa ve soruşturma sonucunda bu durum ispatlanabilirse memur hakkında disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Memur heyet raporu kaç doktor tarafından imzalanır?

Üç hekim raporunda ise üç farklı uzman doktorun muayenesine ve bulgularına dayalı sonuçlar paylaşılmaktadır. Yine kişinin sağlık durumuna ve başvurusuna istinaden belirlenen bu üç uzman doktor tarafından yapılan tetkik ve muayene sonuçları, doktorlar tarafından imzalanan muayene formu ile heyete sunulmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

Rapor alan memur hakem hastaneye gönderebilir mi?

Memurun almış olduğu raporun fenne aykırı olduğu yönünde idare tarafından tereddüt oluşması durumunda idare, memuru hakem hastaneye sevk edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Heyet raporu olumsuz olursa ne olur?

Sağlık kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz işlemleri için; adayların “Olumsuz” olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Raporlu memur emekli edilir mi?

İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Raporda kontrol yazarsa ne olur?

Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor. Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Rapor alan memur raporu kaç gün içinde bildirilir?

Bu düzenlemeye göre, 1- Alınan bir sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden mesai saatine kadar kuruma bildirilmelidir. Örneğin rapor Çarşamba günü alınmış ise, Perşembe günü mesai saatine kadar kuruma ulaştırmalıdır. 2- Raporun bildirimi elektronik ortamda da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memurun özel hastaneden aldığı rapor geçerli mi?

Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT