Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Protokolde kaymakama nasıl hitap edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Protokolde kaymakama nasıl hitap edilir?

Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hilvan.gov.tr

Sayın Kaymakam nasıl yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen ünvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alâaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tdk.gov.tr

Protokolde önce kim konuşur?

Kamusal yaşamda ulusal bayrak ve üst, kamusal ve sosyal yaşamda konuk, sosyal yaşamda hanım daima önce gelir (sağda yer alır). Karşılamada üsstler başta, uğurlamada ise sondadır. Törenlerde konuşma sırası asttan üste doğrudur. Açılış konuşmasını evsahibi, son konuşmayı onur konuğu yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetli.gov.tr

Protokol nasıl selamlanır?

Ast üste “saygılar” sunduğunda, üst teşekkür etmelidir. Kamusal ve sosyal ortamda üstler (yöneticiler) baş eğilerek ve “saygılar” sunularak ya da “iyi günler” dilenerek selamlanır. Üste “merhaba” demek doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Sayın mı önce gelir ünvan mı?

Makam odasında resmi bir kişiyi yöneticiye takdim ederken, kişinin önce unvanı, sonra “sayın” sözcüğü ile adı ve soyadı söylenir. (Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Deniz) Resmi toplantı ve törenlerde kişiyi topluluğa takdim ederken, kişinin önce unvanı, sonra “sayın” sözcüğü ile adı, soyadı söylenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guney.gov.tr

Makam Odalarında Protokol - 3. Bölüm

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur kaymakama nasıl hitap edilir?

Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hilvan.gov.tr

Sayın diye kimlere hitap edilir?

Resmi toplantı ve törenlerde devlet ve hükümet adamlarına ve yöneticilere daima unvanlarıyla hitap edilir: Sayın Bakan, Sayın Genel Müdür, Sayın Emniyet Müdürü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Önce kim el uzatır?

Toka etmek bir sevgi ve samimiyet gösterisi olarak bir tür selamlaşmak biçimidir. Ancak, üst el uzatmadan ast el uzatmamalıdır. Önce ev sahibi elini uzatır, sonra misafir. Bayanla tokalaşmak için önce erkek el uzatmamalı, ancak bayan uzatırsa ona mukabele edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armutlu.gov.tr

Protokolde kim nereye oturur?

Protokolde üst sağdadır. Otururken ve yürürken astın solda durması gerekir. Üstünüzün önüne geçmeyin, • Astınızın arkasına düşmeyin, • Resmi açılışlar daima en üst tarafından yapılır. Toplantılarda ve törenlerde konuşma sırası asttan üste doğrudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkfl.meb.k12.tr

Protokolde ev sahibi nereye oturur?

I Şeklinde Uzun Masa:

Ev sahipleri masanın uzun kenarlarına ve tam ortaya karşılıklı olarak otururlar. Ev sahibi hanımın sağ tarafına şeref misafiri erkek oturur ve ev sahibi erkeğin sağına da şeref misafiri hanım oturur. Ev sahiplerinin soluna da ikinci derecede misafir hanım ve beyler oturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Protokolde hangi renk giyilir?

Polisler, bürokratlar, politikacılar bu yüzden lacivert elbise giyerler. Siyah asaletin, gücün, tutkunun ve olgunluğun rengidir. Siyah takım elbise insanlar arasına mesafe koyar; resmiyet ve ciddiyet sağlar. Bu yüzden, devlet adamları siyah elbise giyerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Protokolde Kaymakam mı il emniyet müdürü mü?

Buna göre başkent dışındaki şehir merkezlerinde yapılan resmi törenlerde emniyet müdürleri ve jandarma komutanları kaymakamların önünde yer alacak. Milli bayramlar, mahalli kurtuluş günleri ve resmi törenlerde, kamu görevi olan herkesin duracağı yerler protokol yönetmelikleriyle belirlenmiş durumda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odatv4.com

Protokol konuşması nasıl başlar?

1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aybasti.meb.gov.tr

Kaymakam ne denir?

Kaymakam (Arapça: kâim ‎قائم, romanize: "sabit olmak", makâm Arapça: ‏مقام‎, romanize: "rütbe, mevki") Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetim sisteminde, ilçenin en yüksek mülki idare amiridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kaymakam adına nasıl yazılır?

d) Kaymakam tarafından imzalanacak yazılarda ismin altında "Kaymakam", kendilerine yetki devredilen birim amirleri tarafından Kaymakam adına imzalanacak yazılarda ise ilgili birim amirinin adı ve soyadı ile altına "Kaymakam a." ibaresi yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yazihan.gov.tr

Kaymakamlık makamına nasıl yazılır?

(5) Kaymakam tarafından imzalanan yazılarda unvan olarak “Yeşilova Kaymakamı” ibaresi değil, sadece “Kaymakam” ibaresi kullanılacaktır. (6) Kaymakamın imzalaması gereken bir yazı vekâlet durumlarında imzalayanın ad ve soyadı birinci satıra, vekâlet bırakanın makamı “Kaymakam V.” biçiminde ikinci satıra yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilova.gov.tr

Protokolde ne giyilir?

KIYAFET PROTOKOLÜ

GİYİM, KİŞİNİN İMAJIDIR. Törenlerde, resepsiyonlarda ve resmî akşam yemeklerinde, gönderilen davetiyede belirtilen kıyafet giyilir. Sivil olarak resmî kıyafet hanımlarda gündüz tayyör; gece uzun etek tuvalet; Erkeklerde koyu renk lâcivert/siyah üç düğmeli ya da kruvaze takım elbisedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulnar.meb.gov.tr

Ast üste nasıl teşekkür eder?

Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.gov.tr

Protokol kuralları nelerdir kısaca?

Protokol, resmi ilişkilerde izlenecek yol, yöntem ve görgü kuralları anlamına gelir ve söz konusu kurallara uyulması, nezaket açısından gereklilik, protokol açısından ise bir zorunluluktur. Resmi törenlerde mevki sıralaması, selamlaşma, öncelik hakkı gibi konularda uyulması gereken kuralların tümüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

El sıka tekniği nedir?

El sıkmak için her zaman sağ el uzatılır; el dolu ise sol el uzatılabilir; bu da ancak sağ eldekileri sol ele çabucak geçiremeyecek olursanız uygundur; yalnız bunu yaparken bağışlanmanızı dilemelisiniz. Tokalaşırken muhatabın eli, iki ile beş saniye arasında tutulur ve birden değil, yavaşça bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Tokalaşırken eli sıkmak ne anlama gelir?

Özel duyguların yansıtılması, güven ve samimiyet hislerinin belirtilmesi amacıyla bazen karşımızdaki kişinin elini iki elimizle sıkabiliriz. Yine benzer duygularla tokalaşırken karşımızdakinin kolunu veya omzunu sol elimizle tutmak bazen duygusal yakınlaşmayı artırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkedebiyati.org

Ilk önce kim selam verir?

Allah Resûlü (s.a.s.) iki Müslümanın karşılaştığında söze önce selâmla başlamalarını öğütlemiş; küçüğün büyüğe, bir vasıta üzerinde gidenin yürüyene, yürüyenin veya ayakta olanın oturana, sayı bakımından az olan topluluğun çok olana selâm vermesinin uygun olacağını bildirerek selâmlaşma âdâbını öğretmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Sayın Valimiz mi Valimiz Sayın mı?

Valinin olmadığı ortamda Vali Yardımcısına, “Sayın Vali” denilmelidir. Kaymakama hitap edilirken kesinlikle ismiyle hitap edilmez. “Kaymakam Bey” veya “Efendim” denilmelidir. Bu hitapların dışında unvan kullanmak sizi küçük düşürür ve sert bir şekilde uyarılırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: golbasi02.meb.gov.tr

Sayın ve Bey aynı anda kullanılır mı?

Örneğin, Sayın Doruk Kara. Bunun yanı sıra yazışmayı yaptığınız kişi ile daha önceden de yazışmalarınız olduysa Bey ya da Hanım gibi hitap kelimeleri de kullanabilirsiniz. Örneğin, Sayın Doruk Bey veya Sayın Banu Hanım. İş hayatınız içerisinde İngilizce yazışmalar yapmanız da gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

Polis memuru savcıya nasıl hitap eder?

Çünkü komisere komiser, amire amir, savcıya sayın savcı olarak hitap ediliyor, polise gelince sürekli olarak lan olarak hitap ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT