Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Peygamberimiz günahsız mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Peygamberimiz günahsız mı?

Evet, peygamberler günah işlemez. Zelle işleyebilirler. Zelle, doğrular içinde, en doğruyu bulamamak demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Peygamber Efendimiz hatasız mıdır?

Ancak peygamberlerin tebliğ ettikleri din, ilâhî vahiy ve mesajlarla ilgili ne haberlerinde, ne sözlerinde, ne fiillerinde ve ne de hallerinde küçük de olsa hiçbir hatanın vaki olmadığı unutulmamalıdır. Peygamberlerin hata yapıp yapmadıkları aslında bizi doğrudan ilgilendiren bir konu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Peygamberlerin günahsız olması nedir?

İsmet kavramı peygamberlerin günahtan korunmuş ve günahsız olduğunu ifade eden bir sıfattır. Bu bağlamda, onların açıktan ya da gizli bir şekilde günah işlemediği vurgulanmaktadır. Fetanet sıfatı ile peygamberlerin zeki ve kavrayışlı kimseler olduğu işaret edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Peygamber Efendimizin nefsi var mı?

İnsanda olan fıtri duygular onlarda da vardır. Ancak onların ufak tefek hatalarını anında düzelten Rableri vardır. Bu yönleriyle diğer insanlardan farklıdır. mealindeki ayet ve benzerleri, peygamberlerin de nefisleri olduğunu göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamber Efendimizi çizmek günah mı?

Muhammed'in resmedilmesi İslam'da kesinkes yasak mıdır? Hayır, Kuran'da böyle bir yasak yok. Fıkıh da modern öncesi dönemde Hz. Muhammed'in resimlerinin yasaklandığına dair bir fetva içermiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Peygamber günah işlemez, hata eder! (Zelle) / Kerem Önder

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Peygamber haram helal koyabilir mi?

Peygamber de, helal Allah''ın kitabında helal kıldığı, haram da Allah''ın kitabında haram kıldığıdır. O''nun susup bir şey söylemediği ise bağışladığıdır, der. Yani, haram ya da helal kılma yetkisi sadece Allah''a aittir. İnsanlar O''ndan bağımsız olarak böyle bir yetkiye sahip olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Peygamber Efendimizi görürsek ne olur?

Bir rivayete göre, peygamber efendimiz, “Her kim beni rüyasında görürse, o kişi mutlaka, hak ve gerçek olarak beni görmüştür.” buyrulmuştur. Aynı zamanda Hz. Enes'den gelen başka bir rivayete göre ise, “Beni rüyasında gören kimse, cehenneme girmeyecektir.” buyurmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Allah nefsi niye o kadar yaktı?

Hem faydalı, hem zararlı tarafları vardır. Nefsin yaratılması, insanların yaşaması, üremesi ve dünya için çalışmaları ve ahiret için cihad sevabı kazanmaları içindir. Allahü teâlâ, nefsi böyle nice faydalar için yarattı. Fakat nefsimiz birçok lezzetlere doymaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Kadınlarda 7 nefs nedir?

201 syf. 400 syf. Nefsin Mertebeleri Nelerdir? - nefs-i emmare, - nefs-i levvame, - nefs-i mülhime, - nefs-i mutmainne, - nefs-i razıyye, - nefs-i merdıyye ve - nefs-i kamile olmak üzere 7 mertebesi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 1000kitap.com

Insan öldükten sonra nefis ne olur?

İnsan ölünce aklî nefis küllî nefse döner. Ruh ise bu üç nefsin reisidir. Nefsi tasvir ve tahlil eden mutasavvıfların eserleri ahlâk, psikoloji, özellikle din psikolojisi bakımından çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Peygamber şâri midir?

Peygamber (sa) sadece Allah'ın emirlerini yerine getiren bir memurdur. Allah ne buyurmuşsa o onu yapmıştır. “Şâri”, kanun koyucu demektir ve hakiki anlamda Şâri' sadece Allah'tır. Bununla beraber fıkıh kitaplarında şeriatı duyuran, açıklayan anlamında Resûlüllah'a da şâri' dendiğini görürüz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Adem günah işledi mi?

Hz. Âdem (as), yasak meyvelerden yemekle bizim bildiğimiz mânâda bir günah işlememiş, daha iyi olanı terk etmiştir. Neticede de, bu hatalarından dolayı Cennet nimetlerinden mahrum kaldılar. Cennette günah ve sevap mefhumunun olmaması bu günahın, bilinenden başka bir şeklinin olduğu da anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamberlerin günah olmayan küçük hatalarına ne denir?

Peygamberlerin kusurlu fiil işlemelerini ifade etmek için ayak kayması-zelle, küçük günah- sağire, sürçme-aserât gibi kavramlar kullanılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Peygamber soyu kim?

Peygamber, Araplar'ın, Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in soyundan gelen Adnanîler kolundan, Ku- reyş kabilesinin Hâşimoğulları sülalesine mensup Abdullah b. Abdülmuttalib'in oğludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isamveri.org

Peygamber efendimiz neyi yasakladı?

Resûlullah bize şunları da yasakladı: Altın yüzükler veya yüzük takmak, gümüş kaptan su içmek, ipek minder kullanmak, ipekten yapılmış elbise giymek, ince ipek giymek, kalın ipek giymek, hâlis ipek kumaştan elbise giymek. Müslim'in bir rivâyetinde: Yitiği ilân etmek, ilk yedi şey arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Allahın nefsi var mı?

İsa hakkında, sen benim nefsimde olanı bilirsin ancak ben senin nefsinde olanı bilmem (Maide 116) buyuruyor. - Bu nefis le bizim nefsimiz arasındaki fark nedir? - Bizimde nefisimiz var Allah'ın'da nefsi var. Oysaki Allah'ın eşi ve benzeri yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Nefis vücutta nerede bulunur?

Peygamber Efendimiz “nefsi iki kaş ortasında” olarak ifade buyurmuş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bir erkeğin kaç nefsi vardır?

Kadının 9 nefsi 1 aklı, erkeğin 9 aklı 1 nefsi vardır; Kadın 1 aklıyla 9 nefsine sahip çıkarken, erkek 9 aklıyla 1 nefsine sahip çıkamaz. Kadınların 7 nefsi nedir? Nefsin; nefs-i emmare, nefs-i levvame, nefs-i mülhime, nefs-i mutmainne, nefs-i razıyye, nefs-i merdıyye ve nefs-i kamile olmak üzere 7 mertebesi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 1000kitap.com

İnsan nefsi kaç tanedir?

Nefsin; nefs-i emmare, nefs-i levvame, nefs-i mülhime, nefs-i mutmainne, nefs-i razıyye, nefs-i merdıyye ve nefs-i kamile olmak üzere 7 mertebesi vardır. Bu mertebelere aynı zamanda “atvar-seb'a” da denmektedir. Nefse ait mertebelerin her biri Allah'a ait isimler zikredilerek aşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Nefs neye benzer?

“Nefis, Mecnun'un devesi gibidir. Mecnun, devesini Leyla tarafına sürer. Fakat, gaflet ederse, deve onu kendi yavrusu tarafına geri döndürür.” (13) Akıl dahi nefsi Mevla'ya yöneltirken, eğer gafil davransa, nefis hemen süflî şeylere onu sevk eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Nefsi kim yarattı?

Ayrıca insanın nefs-i vâhideden yaratıldığını ifade eden dört âyetin üçünde eşinin de ondan (onun cinsinden) yaratıldığı belirtilmiştir. Müfessirlerin kahir ekseriyeti eşinin de ondan yaratıldığını belirten âyetlerde geçen “nefsin vâhidetin” ifadesinin Âdem, ondan yaratılan eşinin de Havva olduğunu ifade etmişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Hz Muhammed neden gösterilmiyor?

Muhammed'in sesli ve görüntülü bir şekilde filmde temsil edilmesinin dinen günah olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimizin Müslümanlar nezdindeki önem ve saygınlığından dolayı böyle bir girişim caiz değildir. Çünkü hiç kimse Hz. Muhammed'in kişiliğini yansıtamaz ve onun rolünü oynayamaz” diye konuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Peygamber efendimizi rüyada gören ölür mü?

Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır. Abdülgani Nablüsi hazretleri buyuruyor ki: İbni Sirin'e göre, rüyayı gören, Resulullahı vefatı zamanında bulunduğu şekil üzere görmüşse hakikaten onu görmüş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Peygamber efendimizi rüyada görünce anlatılır mı?

Çünkü bazen nefsani veya bilinçaltı şeklinde tanımlanan rüyalar görülebiliyor. Ayrıca dinimizde rüya genelde, bir senet gibi görülmez. Fakat peygamberlerin ve Allah dostlarının rüyaları, böyle değildir. Rüyanın herkese değil, mutlaka imanından emin olunan sadık kişilere anlatılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasir.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT