Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Peygamberimiz dövme için ne demiş?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Peygamberimiz dövme için ne demiş?

Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lânet etsin!" [Buhârî, Libas 86, Tıbb 36; Müslim, Libas 119, (2124); Nesâî, Zinet 25, (8, 148)].

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamber Efendimiz dövme için ne demiştir?

En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lânet ettiğini bildirdi (bk. Buhârî, “Libâs”, 87; Müslim, “Libâs”, 119-120).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Kuranda dövme ile ilgili ne yazıyor?

Kuran'da dövme ile ilgili "Haramdır, günahtır" diye bir ayet yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Dövme ile ilgili hadis var mı?

Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri; yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87 [5935-5948]; Müslim, Libâs, 120 [2125]).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Dövme laneti nedir?

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, 'Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah'ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Dövme Yaptırmanın Laneti / Halil Konakcı

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dövmeyle namaz kabul olur mu?

Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kalıcı dövme dinen caiz mi?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi sitesinde dövme yaptırmayla ilgili gelen sorulara verdiği yanıt ise şu şekilde: Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Müslümanlar dövme yaptırır mı?

Yakutiye Müftülüğüs Beitrag. Dövme yaptırmak caiz midir? (Nisâ, 4/119). yaptırmak caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğnî, I, 129).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: de-de.facebook.com

Dövme şirk midir?

Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Allah dövme yaptıranı affeder mi?

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kalıcı dövme abdeste engel mi?

Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Dövme hangi dinlerde haram?

İlâhî dinler dövmeyi yasaklamıştır.

Konu ile ilgili hadis metinlerinde sadece kadınların zikredilmesinin sebebi, Arap toplumunda bugün olduğu gibi daha çok kadınların dövme yaptırmasıdır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından kadınla erkek arasında fark yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Dövme ilk ne zaman yapıldı?

Dövme yapma geleneği hayli eskidir. MÖ 2000'lerde Antik Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Antik Yunanlar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlular ile kölelere yaparlardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Peygamber efendimiz neyi lanetledi?

Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ribayı yiyeni, yedireni, riba akdini yazanı, sadakaya (zekata) mani olanı, dövme yapanı, dövme yaptıranı -hastalık sebebiyle olan hariç- hulle yapanı, hulle yaptıranı lanetledi." (Nesâî, Zinet 25, (8, 147).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Nihat Hatipoğlu dövme yaptırmak günah mı?

Daha önce dövme yaptırmış olanlar kalıcı dövme abdeste engel mi diye merak ediyor. Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'nun sözleri ise şu şekildedir: "Dövme yaptırmak haramdır ancak dövmesi olan bir kişinin namaz kılmasında sakınca yoktur."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Allah nelere lânet etmiştir?

Bu âyetlerde Allah'ın kâfirlere, münafıklara, zalimlere, dinî konularda yalan söyleyenlere, kasten adam öldürenlere, akrabalık bağlarını koparanlara, iftiracılara ve bozgunculuk yapanlara lânet ettiği, onlara kötü bir varış yeri olarak cehennemi hazırladığı (el-Feth 48/6) bildirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Helal dövme var mı?

Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Dövme yapan kişiye ne denir?

"dövme yapan kişi" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç tattooer i. tattooist i.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tureng.com

Dövmeyle Allah yazdırmak günah mı?

tamam da sen dövmenin günah olmadığını söylüyorsun ve bu da demek oluyor ki ayetleri ve Hadis-i Şerifleri inkar etmek olur..Sen oraya Allah dövmesini yazdırsan da yazdırmasan da yine günah işlemiş oluyorsun yani... Allah yazmasının hiçbir önemi yok , ayrıca böyle yaparak gösteriş yapıyorsun demektir. Günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Kimler dövme yaptıramaz?

Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dermoankara.com

Dövme yaptırıp pişman olan var mı?

Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre ise dövme yaptıranların %25'i yaptırdığına pişman oluyor, %10'u lazerin diğer ucuna geçerek dövmelerinin silinmesini istiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guzelyasa.com.tr

Bankalarda dövme yasak mı?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sevgi izi yaptırmak günah mı?

Dr. Nihat HATİPOĞLU cevapladı. caiz olduğu- nu, günah olmadığını dile getirdi. Sevgi izinin eğlence ve görünüş amaçlı yapılmadığını, bu döv- menin bir ihtiyaç ol- duğunu bu nedenle de günah olmadığını söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksarayozelegitimortaokulu.meb.k12.tr

Yara izini dövme ile kapatma günah mı?

Dovme gunah degil mekruhtur. Mekruh olmasinin sebebi tanrinin yarattigi vucudunda kalici bir degisiklik yaptigin ve yarattigi kutsal bedene bilerek aci cektirdigin icindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Kaşa dövme yaptırmak caiz midir?

Bildiğiniz gibi, dövme yaptırmak caiz değildir. Hadiste bunu yapanlar lanetlenmiştir.(bk. Müslim, Libas, 119-120). İmam Nevevî'nin bildirdiğine göre, bedenine dövme yaptıran da dövmeyi yapan da günah işlemiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT