Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Pazar günü ev süpürmek yasak mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pazar günü ev süpürmek yasak mı?

Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde apartman içerisinde ses çıkartılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Saat kaçtan sonra süpürge yapılmaz?

Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Hangi saatlerde gürültü yapılmaz?

Bunun için de apartman gürültü yönetmeliği kapsamında belirtilen saat aralıkları şu şekilde: Hafta içi 19.00-07.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında yukarıda belirtildiği şekilde yüksek ses ve gürültü oluşturacak eylemlerde bulunmak yasaktır. Bu yasak hafta sonunun tamamını kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Kabahatler Kanununa göre gürültü yapan komşu, gürültü yapma ve rahatsız etme olmak üzere iki ayrı suçtan idari para cezasına çarptırılarak her biri 204 TL olmak üzere toplamda 408 TL ödemek durumunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evdeneveuzmani.com

Gürültülü komşu nereye şikayet edilir?

Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Haftanın Hangi Gününde Ne Yapılmalı ve Yapılmamalıdır? - Cübbeli Ahmet Hoca

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gürültü için polis aranır mı?

1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi

Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Komşunun sürekli gürültü yapması suç mu?

KMK ve Yargıtay'a göre apartmanda, “huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü” yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, idari ve hukuki yaptırımı var. “Komşuyu rahatsız etmemek” zaten yasal bir yükümlülük.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çok gürültü yapan komşuya ne yapmalı?

İlk olarak komşu sözlü olarak ikaz edilmelidir. Ardından bu durum apartman yöneticisine bildirilmelidir. Apartman yöneticisi de gürültü yapan komşuyu sözlü olarak ikaz etmelidir. Bu durum da işe yaramazsa gürültü yapan komşuya noterden ihtarname gönderilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Yüksek sesle konuşmak suç mu?

TCK'nın 183. maddesine göre; “İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?

Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: varsakhukuk.com

Pazar günü matkap çalıştırmak yasak mı?

Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde apartman içerisinde ses çıkartılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Gürültü cezasını kim yazar?

Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanması için desibel ölçümüne gerek yoktur. Şikâyet sonrasında polis ya da zabıta gürültüyü tespit ederek ceza kesebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Komşu komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır. Hükmedilen hapis cezası, adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilebilir. Mahkûmiyet kararında belirlenen hapis cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Elektrikli süpürge kaçta çalıştırılır?

Cevap: Sabah 9-10 arası elektrik süpürgesi çalıştırılması

Sabah saat 8.00 den 12.00 ye kadar ve 13.00 den aksam 20.00 ye kadar süpürge yapılabilir. TV sesi ise aksam 20.00 den sonra komşuları rahatsız etmemeli. Gece saat 23.00 den sonra sabah saat 8.00 e kadar uyku saati komsular kesinlikle rahatsız edilmemeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Gece süpürge yapılır mı?

En İyi Cevap. Geceleri temizlik yapılır tabii ki ama çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge gibi sesli makinelerin çalışması komşuları gece gece rahatsız edebilir, onları yapmadan temizlik işleri geç saatlerde yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Akşam süpürge yapılır mı?

Elbette değil akşam temizlik yapılabilir. Akşam temizlik yapmak atalarımız zamanında yeterli ışık olmadığından gerekli bir eşyanın kırılabileceği ya da atılabileceği için uygun bulunmamıştır. Günümüz şartlarında böyle bir durum olmadığından sakıncası da yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Komşunun kapısına gitmek suç mu?

”Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Değişik: 31/3/2005 – 5328/8 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Telefonda ses kaydı yapmak suç mu?

Sesli kamera kullanılarak kişilerin konuşmalarının kaydedilmesi halinde TCK m. 133 hükmünde düzenlenen “kişilerin konuşmalarının dinlenmesi ve kaydedilmesi” suçu meydana gelir. Ses kayıt özelliğini bulunan kamera kullanarak kişilerin konuşmalarının kaydedilmesi kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlalidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Telefonda bağırmak suç mu?

Kişinin gıyabında veya yüz yüze olmadan telefonda, sosyal medyada yapılan bu tarz eylemler de yazılı ve sesli olması sonucunda hakaret suçu kapsamında değerlendirilir. Kişinin gıyabında yapılan hakaretlerin suç olarak sayılması için, söz konusu olan davranışları en az üç kişinin öğrenmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Komsumdan rahatsiz ne yapmalıyım?

ŞİKÂYET EDİP DAVA AÇIN

Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümlerine göre idari para cezası uygulanır. Buna rağmen komşusu gürültüyü sürdürürse, bulunduğu yer sulh hukuk mahkemesinde bizzat veya avukat kanalıyla davacı alabilir. “Çekilmez hal” aldığı tespitiyle bu gürültüyü hâkime tedbiren yasaklatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Gürültü için nere aranır?

Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Ev sahibi gürültü yapan kiracıyı çıkarabilir mi?

Gürültü yapan kiracı, kat maliklerinin oy birliğiyle karar almasından sonra dava açılarak çıkartılabilir. Ev sahibi kiracısına karşı dava açmak istemese bile bina sakinleri çoğunluk imzasıyla bu davayı açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ses yapan komşuya dava açılır mı?

“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT