Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Özel sektörde çalışan maaş bordrosu nereden alınır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Özel sektörde çalışan maaş bordrosu nereden alınır?

Özel Sektör Maaş Bordrosu Nereden Alınır? Özel sektörde çalışan kişiler maaş bordrosunu almak için çalıştıkları kurumun insan kaynakları ile iletişime geçerek maaş bordro talebinde bulunabilirler. Memurlar ise maaş bordro taleplerini E-devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Özel sektör maaş bordrosuna nasıl bakılır?

MAAŞ BORDROSUNA NASIL BAKILIR? Öncelikle www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama linki üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekir. E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra E-Bordro sorgulama sayfası üzerinden ilk adım olarak 'Yıl Seçiniz' butonunu kullanarak görüntülemek istediğiniz yılı seçin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksam.com.tr

Ozel sektor maaş bordrosu nereden alınır?

Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Iş yerinden maaş bordrosu nasıl alınır?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabilir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden alınır. Giriş yaptıktan sonra e-Devlet bünyesinde yer alan hizmetler arasından 'Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti' seçilir. Bu ekranda kişi e-Bordro dökümü alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Özel sektör maaş bordrosu vermek zorunda mı?

İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Maaş Bordrosu Nasıl ve Nereden Öğrenilir? *** e-Bordro Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Iş yeri maaş bordrosu vermiyor ne yapmalıyım?

Görülebileceği gibi işvereninizin size her ay ücret hesap pusulası, yani bordro vermesi yasal bir zorunluluk iken buna uymaması idari para cezası gerektiren bir durumdur. Yapmanız gereken bu zorunluluğu kendisine hatırlatmak olmalıdır. Aksi halde şikâyet hakkınızı (Türkiye İş ve Çalışma Kurumu'na) kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Işyeri maaş bordrosu vermiyor ne yapmalıyım?

Gizli çekilen kamera kayıtları yasal olmayan nitelikte kanıt olduğu için kabul görmüyor. Yapmanız gereken size bir nüshası verilmeyen bordrolara kesinlikle imza atmamaktır. İşverenin bu davranışını işçi şikâyetlerini alan Türkiye İş ve Çalışma Kurumunun işyerinizin bağlı bulunduğu Müdürlüğüne şikâyet edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Özel sektör maaş bordrosu e-devlet'ten nasıl alınır?

Bunun için aşağıdaki 4 adımı takip etmeniz gerekir.
  1. E-devlet sitesine girin.
  2. T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.
  3. E-hizmetler sekmesine tıklayın.
  4. Maliye Bakanlığı Hizmetler sekmesinde yer alan E-bordro sekmesine tıklayarak maaş bordronuza erişebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Özel sektör gelir belgesi nereden alınır?

Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Maaş bordrosu hangi kurumlar ister?

Maaş bordrosu temel itibariyle şahsın gelir tablosudur; onun kazancını gösterir. Bu nedenle birçok başvuru için istenen evraklar arasında yer alır. Bu başvuruların başında banka işlemleri gelir. Kredi başvurusu gibi bankalar ile yapılan işlemler sırasında bu belge, kredi başvurusu yapacak kişiden istenebilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizmu.com

Özel sektör maaş bordrosu nereden alınır www turkiye gov tr?

e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-Bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Iş yeri maaş bordrosu vermek zorunda mı?

Bu konuya İş Kanunu ise 37.maddesinde “İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tellihukuk.com

Maaş bordrosu Sgk'dan alınır mı?

Maaş bordronuzda aldığınız brüt ve net maaşın yanı sıra sigorta prim ödemeleri ve kesintileri de görebilirsiniz. Özel kurumlar ve bazı kamu kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan 4C sigortalılar e-devlet uygulaması üzerinden maaş bordrosu görüntüleyemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

Özel sektör maaşları ne zaman yatar?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Maaş bordrosu ne zaman gözükür?

Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebat.hmb.gov.tr

Işçi bordro imzalamak zorunda mı?

Ancak söz konusu Kanunlarda da bordronun ne şekilde tutulacağına yönelik farklılıklar söz konusudur. İşveren SGK'ya kayıt belgelerini sunarken 5510 sayılı yasaya göre ücret bordrolarının imzalı olması gerekiyor (imza şartı yönünden makbuz mukabilinde veya banka kanalıyla yapılan ödemeler hariç).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

Gelir belgesi ile bordro aynı şey mi?

Kişinin aylık gelir durumunu gösteren gelir belgesi, maaş bordrosu veya aile gelir belgesi olarak da adlandırılır. Bu belge kişiye özel belge olup bireyin kişisel bilgilerini içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekocari.com

Gelir belgesi ile maaş bordrosu aynı mı?

SGK çalışanları, gelir belgesini çalıştıkları kurumdan alabiliyorlar. Kredi veya kredi kartı başvurusu yapacakların maaş bordroları “gelir belgesi” niteliğindedir. Dolayısıyla da bu kişilerin tek yapması gereken şey maaş bordrosunu e-devlet üzerinden çıkartmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jetstok.com

Aylık gelir nasıl öğrenilir?

Gelir Belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

4a maaş Bordrosu nereden alınır e-devlet?

Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maaş bordrosu kimlere verilir?

Maaş bordrosu, işverenin işçisine ödediği ücreti, vergilerin ve kesintilerin tamamını detaylı bir şekilde gösteren belgeye verilen isimdir. İşverenin maaş verdiği her işçi için maaş bordrosu düzenlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

4d maaş bordrosu nereden alınır?

Peki hangi İşçiler E-Bordrosunu Görüntüleyebilir? Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi 4/D bendi kapsamında çalışan kamu işçileri, ücret bordrolarını “İşçi e-Bordro” uygulamasında görüntüleyebilirler. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan E-Bordro sistemi tamamen ücretsiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Işe girişte maaş bordrosu neden istenir?

Bu belge ödemelerin yasal bir biçimde vergilendirilebilmesi için gereklidir. Söz konusu doküman personelin çalıştığı süre boyunca hak ettiği tüm kazançları bildirir. Ayrıca aynı belge üzerinde işverenin kesintileri de bulunur. Maaş bordrosu detaylı bir belge olduğu için olası anlaşmazlıklarda delil niteliği taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Işveren her ay maaş bordrosu vermek zorunda mı?

maddesinde “İşverenler her ay ödedikleri ücretler için (Ücret bordrosu) tutmaya mecburdurlar. Gelir Vergisi Kanununa göre vergiden muaf olan ücretlerle diğer ücret (...) üzerinden vergiye tabi hizmet erbabına yapılan ücret ödemeleri için bordro tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Maaş bordrosu maaştan kaç gün önce çıkar?

Bilindiği üzere memurlar maaş günlerinde 1 gün önce yani her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT