İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından ABD merkezli bir şirkette daha salmonella bakterisi şüphesi üzerine üretim sahalarının kapatıldığı iddia edildi. İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından salmonella bakterisi şüphesi ABD merkezli Mondelez çikolata şirketine sıçradı.
Oreo bisküvilerinin üretici firması Mondelez International, daha öncesinde de yaşanan bu tartışmaların ardından bir açıklama yayınlamıştı. ''Bisküvilerimiz Türk Gıda Mevzuatı'na tamamen uygundur''
Atıştırmalıklarıyla tanınan ve Oreo, Mikado ile Pepito'nun üreticisi ABD merkezli Mondelez'in, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattığı belirtildi.
Ocak 2015'te Türkiye'de de satılmaya başlayan Oreo'nun Amerika'da 184 farklı çeşitte bisküvisi ve çikolatası satılmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Oreo, Türkiye sınırları dahilinde de çok sevilmektedir.
ABD merkezli Oreo üreticisi Mondelez, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 fabrikasını kapattı. Kinder ürünlerinde de geçtiğimiz aylarda salmonella paniği yaşanmıştı.
İlgili 16 soru bulundu
Ferrero'nun Kinder Sürpriz ürünlerinden sonra şimdi de Oreo ürünlerinde Salmonella virüsü tespit edildi. ABD merkezli Ferrero'ya bağlı Mondelez ürünlerdeki bakteri nedeniyle 3 üretim sahasını kapattı.
Oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine şirketin bazı üretim sahalarını kapattığına ilişkin haberlerden sonra üretici firma Mondelez açıklama yaparak "gerekli önlemlerin alındığını" duyurdu. Oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi haberlerinden sonra üretici şirket açıklama yaptı.
İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından salmonella bakterisi şüphesi ABD merkezli Mondelez çikolata şirketine sıçradı. Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre Oreo, Mikado ve Pepito'nun üreticisi olan şirket, ürünlerinde salmonella bakterisi olma ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
1. oreo'nun püskeviti daha çıtırdır. 2. kreması daha şekerlidir. 3. oreo'nun püskeviti negro'nun aksine delikli değil bütündür. 4. oreo'nun kreması tüm püskevite yayılmıştır, negro'nunki ise sadece ortada birikmiştir, miktar olarak azdır.
Oreo isminin kökeni bilinmemekle birlikte, Fransız sözcüklerindeki altın (erken ambalaj altın olduğu gibi) anlamı veren 'Or' türevleri de dahil olmak üzere pek çok teori var, ya da güzel, güzel ya da iyi yapılmış anlamına gelen Yunanca "Oreo" sözcüğü vardır.
Oreo bisküvi çeşitlerini a101.com.tr adresinde uygun fiyat seçenekleri ile bulmanız mümkündür. Kolay ve güvenli alış veriş ile Oreo bisküviyi istediğiniz an sipariş edebilirsiniz.
Son zamanlarda çok konuşulan markalar arasında Türkiye'ye yakın zamanda giriş yapan Oreo da bulunuyor. Yurtdışında yaptığı her pazarlama hamlesi olay olan Oreo, Türkiye'ye girdi ve Ocak 2015 itibarıyla kampanyalara başladı.
Bu bakterinin Kinder ürünlerinde görülmesinin ardından tarım ve Orman bakanlığı, iki parti Kinder çikolatalarını toplatma kararı almıştı. Dünyada her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Salmonella, şimdi de popüler bisküvi markası Oreo'da görüldü.
ABD merkezli Mondelez, oreo bisküvilerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine üretim tesislerinde yaptıkları incelemede 'sağlığa zarar verecek herhangi bir duruma rastlanmadığını' duyurdu.
İkonik İsviçre çikolatası Toblerone'un 'İslami usullerine göre' üretildiği ve helal sertifikası aldığı belirtildi.
Oreo'nun üretici firması Mondelez, salmonella iddialarına ilişkin açıklama yayınladı. Mondelez International Türkiye, ürünlerin bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmediğini duyurdu.
Kakaolu olması nedeniyle siyah bir bisküviye sahip olan bu ürün adını, İspanyolca siyah anlamına gelen Negro kelimesinden aldı. Fakat Negro ismi zaman içinde ayrımcı bir anlam kazandı. İnsanları ten rengine göre sınıflandırmak amacıyla kullanıldığı için ETİ, bu ismi değiştirme kararı aldı.
Oreo'yu, bitter çikolata aromalı bisküvisi ve yoğun krema dolgusuyla çay ve kahve yanında keyifli saatlerinize ortak edebilirsiniz.
Alerjen uyarısı; Buğday ve soya lesitini içerir. Süt içerebilir.
Ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun fabrikalarında ortaya çıkan; tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen salmonella bakterisi, dünya çapında tedirginlik yaratmış ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında; Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünler yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri