Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ön bahçeye otopark yapılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ön bahçeye otopark yapılır mı?

Ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde ise binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Otopark tapuya işlenir mi?

Kapalı ve Katlı Otoparklar

İkinci seçenek olarak katlı otoparka ilişkin mimari proje üzerinde tüm otoparklar gösterilmek ve belediyesince her biri için ruhsat verilmek koşuluyla otopark sayısı kadar bağımsız bölüm tapusu elde edilip satışa, kiraya ve diğer tüm irtifaka konu edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parkexpert.net

Zemin katta otopark yapılabilir mi?

ticaretin yapılabildiği konut alanlarında, binanın ihtiyacı olan otoparkını parsel veya bina bünyesinde karşılamak, otopark dışında hiçbir kullanım getirmemek, bahçe mesafelerini korumak şartıyla bağımsız bölüm olarak bodrum katlarında ve girişi zemin kattan da olabilen ticari amaçlı otoparklar yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Parsel çekme mesafesine otopark yapılır mı?

b) Çekme Mesafesine Otopark Yapılır Mı? Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre ön bahçe mesafesi 7.00 metreye çıkarılmak kaydıyla, bina cephesinden itibaren 2.00 metre dışında kalan kısım ön bahçede açık otopark yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Otopark yapmak zorunlu mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan yönetmelik taslağına göre bundan sonra daire büyüklüklerine göre otopark yeri zorunluluğu uygulanacak. 120-180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 otopark, 180 metrekare üzeri her daire için 2 adet otopark yeri ayrılması gerekecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

OTOPARK YÖNETMELİĞİ - Otopark Hesabı

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Projede bahçe görülen bir yere otopark yapılır mı?

Ancak, projede yapıdan arta kalan arsa boşluğu "bahçe" olarak öngörülüyorsa, otapark yapılması için tüm kat maliklerinin rızası yani(oybirliği) aranıyor. Bu konuda ikinci koşul ise yapılacak "Yenilik ve eklemenin" yani otoparkın maliklerden herhangi birini "sürekli rahatsız edici bir nitelikte" olmaması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yol kenarı otopark yasal mı?

Kamuya ait yollardan belediye tarafından alınan otopark ücretleri hukuki dayanaktan yoksundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demircanhukuk.com

Ön bahçe mesafesi nedir?

a) Ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az 5.00 metredir. b) Yan bahçe mesafesi ile kamusal alanlara komşu olan bahçe mesafeleri en az 3.00 metredir. c) Arka bahçe mesafesi en az 3.00 metredir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Çekme mesafesi ihlal edilirse ne olur?

Çekme mesafesi ihlali durumları, dava açılmasına ve ceza ödenmesine neden olabilecek yaptırımlara kadar götürebilir. Çekme mesafesi aynı zamanda, plan ya da ilgili Yönetmelik ile belirlenmiş bulunan, binanın yola ve /veya komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği mesafeyi ifade eder, şeklinde de tanımlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yurttasinsaat.com

Ev yaparken komşudan kaç metre çekilir?

Yoldan çekme mesafesi (Ön bahçe): Yüksekliği 60.5 metreye kadar olan yapılarda 5 metre, daha yüksek yapılarda 15 metre. Yan bahçe çekme mesafesi: Doğal zeminin üzerinde kalan bodrum katları ile birlikte 4 kat ve daha az katlı binaların yan bahçe çekme mesafesi 3 metre.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zingat.com

Evin önündeki kaldırım kime ait?

Yerel yönetim ( belediyecilik ) yasalarına göre yol sokak ve kaldırımlar kamuya aittir. Yani tüm vatandaşlara aittir hiçbir apartman ev maliki burası benim kapımın önü deyip burayı işgal edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

Otopark en az kaç m2 olmalı?

Binek araçlar için minimum otopark alanı; 2.40 mt X 4.90 mt, kamyonet veya panelvan araçlar için; 3.00 mt X 6.00 mt, kamyon ve otobüsler için; 4.00 mt X 12.00 mt olarak belirlenmiştir. Engelli araç park yeri için ise dar kenarın en az 3.50 mt genişliğinde olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adanamimod.org.tr

Mimari projede otopark hesabı nasıl yapılır?

Değişiklikle, 80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1 otopark, 80-120 metrekare arasındaki her 2 daire için en az 1 otopark, 120-180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 otopark yeri ayrılması sağlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Başkasının evinin önüne park etmek yasak mı?

Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habertrafik.com.tr

Apartman önü park yeri kime ait?

Sincar, “Eğer bahsedilen araç park yerleri ve Kat Mülkiyeti Kanununa göre taşınmaza ait olan alanlardan yerlerden ise buralar özel mülk olduğu için bu kısımlar üzerindeki tüm tasarruf hakkı bu binanın kat maliklerine aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Otopark ruhsatını kim verir?

yapılan değişiklikler ile ilçe belediyelerine de bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklar yapma, işletme ve bunlara ruhsat düzenleme yetkisi verildiği, Belediyeniz sınırları içerisinde açılmak istenen otopark faaliyeti ile ilgili işyeri açma ve çalışma ruhsat müracaatlarının, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun “Otoparklar” ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Imara aykırılık nasıl giderilir?

Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doganturan.av.tr

Imara aykırı yapılar nelerdir?

İmara aykırı yapılar; ruhsatsız ya da ruhsat ve eklerine aykırı yapılar, tehlikeli yapılar ve taşkın yapılar örnektir. Bu yapıların her birinin mevzuata aykırı olması uygulamada farklı sonuçların ortaya çıkmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Ruhsata tabi olmayan yapılar nelerdir?

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 57. maddesinde; “Köy ve obaların yerleşik alanları ile yakın çevresinde yalnızca köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile eklentileri için yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emektd.com.tr

Komşu bahçe duvarı yüksekliği ne kadar olmalı?

Bahçe Duvarları Madde 34 - 1) Bahçe duvarlarının yüksekliği, binaların yol tarafından ve yoldan bina cephe hattına kadar (1.00) m. yi, gerisinde ise (1.50) m. yi geçemez. Bu duvarlar üzerine yüksekliği (1.00) m. yi aşmayan ve görüşü kapatmayan parmaklık yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Zemin katta kapalı çıkma yapılabilir mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı planlı alanlar imar yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde konut bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma yapılması yasaklanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Yapı yaklaşma mesafesi ne kadar?

Planda veya planda olmaması halinde bu Yönetmelik ile belirlenmiş olan, yapının yola ve komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği mesafe.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: xn--tiryakiolu-hpb.com

Sokak arasına park etmek yasak mı?

Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ileritrafik.com

Belediye Sokaklardan park ücreti alabilir mi?

Danıştay da birçok farklı kararında ilçe belediyelerinin yol kenarlarından otopark ücreti almasının hukuksuz olduğuna hükmetmiştir. Netice itibarıyla İlçe belediyeleri tarafından yol üstü, sokak arası otopark işletilmesi veya işlettirilmesi suçtur ve altı aydan iki yıla kadar hapis cezası bulunmaktadır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Cadde ve sokaklardan otopark ücreti alınabilir mi?

Alınamaz | Yargıtay Kararı #cadde #sokak #kenar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT