Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Öğretmen hangi durumlarda rapor alabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öğretmen hangi durumlarda rapor alabilir?

Fıkraları tek tek inceleyelim. 1.fıkrada, ağır bir hastalık yani uzun süre tedavisi sürecek bir hastalık varsa memura/öğretmene 18 aya kadar, eğer hastalık süresi uzun değilse 12 aya kadar hastalık izni verilir denilmektedir. Hastalık için belirtilen süreler kadar izin verildi ancak öğretmen/memur iyileşemedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Öğretmen 1 yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Öğretmen sağlık ocağından rapor alabilir mi?

Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitsahintml.meb.k12.tr

1 gün rapor alan öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir?

Yani bir gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 7 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 8 saat ek ders alır. Raporlu olan sınıf öğretmeninin nöbet ek dersi; Eğer öğretmenin o haftaki nöbet günü pazartesiye denk gelirse ve o günde raporlu olacağından dolayı öğretmene nöbet ek ders ücreti yazılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Öğretmen boş gününde il dışından rapor alabilir mi?

Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Kadrolu Öğretmenlerin İZİN ve RAPOR Hakları

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Öğretmen izin almadan il dışına çıkabilir mi?

Yeni düzenlemeyle birlikte memurlar artık amirlerinden yazılı izin almadan mesai saatleri dışında şehir dışına çıkabilecek, meskun mahal dışındaki alanlarda piknik yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Öğretmen raporlu iken şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Öğretmen kaç gün rapor alırsa maaş kesilir?

Sözleşmeli personelin hastalık raporu alması halinde 2 günden fazla almış olduğu raporlarda iş göremezlik ücreti düşer. Eğer sözleşmeli personel 5 gün rapor aldıysa 5 gününü tamamı da maaşından kesinti olur. Sözleşmeli personel 3 günlük iş görmezlik parası almaya hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenadaydosyasi.com

Öğretmen 3 gün rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Devlet memurları ayaktan tedavi kapsamında aldığı tek seferde 7 güne kadar olan raporlarda herhangi bir maaş kesintisi uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovadabugun.com

Okula gelmeyen öğretmenin yerine kim derse girer?

13- İzinli olan veya herhangi bir mazeretinden dolayı derse gelmeyen öğretmenlerin yerine derse girmeleri gerekmektedir. 14- Öğretmenler kurulunca yapılan zümre, sınıf öğretmenleri gibi toplantılara katılmaları gerekmektedir. 15- Okul müdürü veya yardımcıları tarafından verilecek görevleri yerine getirmekle sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Öğretmen hastalık izni nasıl alınır?

1-Hastalık izinleri birim amirince verilir. 2-Hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla disiplin amirine bildirilmesi gerekir. Rapor süresinin sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu öğretmen rapor alırsa maaşı kesilir mi?

Peki, Devlet Memuru Rapor Aldığında Maaşı Kesilir Mi? Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Öğretmen 7 günden fazla rapor alırsa ne olur?

10 gün ya da 20 gün fark etmeksizin; tek hekimden alınan raporların süresi bir takvim yılında 7 günü aştığında, 7 günün üzerindeki süreler için zam ve tazminatların %25'i kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Öğretmenler üst üste rapor alabilir mi?

Rapor üstüne rapor alınır mı? Evet, usulüne uygun olduğu müddetçe hem de defalarca alınır. Yalnız, alınan her yeni raporun önceki raporu sona erdirdiği unutulmamalıdır. Eğer çalışan, rapor bitmeden rapor aldığında; tüm rapor sürelerini toplayarak toplam istirahat süresini hesaplarsa yanlış yapacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Öğretmen 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır. - Tek hekim raporunda kontrol muayenesi belirtilmiş ise, kontrol muayenesinde aynı hekim 20 günü geçmemek kaydıyla istirahat süresini uzatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan öğretmenin adaylığı uzar mı?

Endişe etmeyin. Rapor bu süreyi uzatmaz. Sınavlar bitmiş notlar işlenmiş olay bitmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Öğretmen raporlu olunca ek ders kesilir mi?

ifadesi, yüzyüze eğitimin tanımından yola çıkarak öğretmenin sevk, rapor, izin gibi derse girmemesi durumunda, o gün girdiği ders kadar ek dersi kesilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

1 gün rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Devlet memuru 1 yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

SORU 11: Devlet memuru en çok ne kadar rapor alabilir? verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egehastane.ege.edu.tr

Hastanede yatış süresi de rapordan sayılır mı?

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Rapor alan ücretli öğretmenin maaşı kesilir mi?

Ekim 2021'den bu yana devlet okulunda çalışan Koramaz'ın aylık ortalama sigorta gün sayısı 10 gün üzerinden yarı zamanlı gösterildiği için 60 günde sınırlı kalıyor ve 90 gün şartı sağlanamıyor. Bu nedenle ücretli öğretmen Koramaz, raporlu olmasına rağmen çalışamadığı günün ücretini alamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Öğretmen Raporluyken rapor alabilir mi?

Raporluyken başka ilden rapor almak

Devlet memurları kanuni izin, geçici görevler gibi nedenlerle il dışındayken rapor alabilir ve bu kanuna, yönetmeliğe uygundur. Ancak görev yerinde iken rapor alıp daha sonra il dışından rapor alınırsa bu yönetmeliğe aykırı bir durum olarak nitelendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgkbilgisi.com

Rapor alan memura ceza verilir mi?

İlgili görüşe göre memurun almış olduğu sağlık raporunda fenne aykırı olması yönünde bir müdahilliği varsa ve soruşturma sonucunda bu durum ispatlanabilirse memur hakkında disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

Idari izinde il dışından rapor alınır mı?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT