Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Öğrenci en fazla kaç gün rapor alabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öğrenci en fazla kaç gün rapor alabilir?

Bunun sesli olarak söylenmesini dinleyin
Duraklat
Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde toplamda 20 günlük rapor hakkı bulunur. Bu süreyle birlikte öğrencilerin toplam devamsızlık hakkı, bir öğretim dönemi için 30 güne ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

İstirahat raporu en fazla kaç gün olur?

Memurlara bir takvim yılı içinde (örneğin 01.01.2022-31.12.2022 dönemi bir takvim yılıdır) tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Üniversite öğrencisi rapor alabilir mi?

MADDE 5 – (1) Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreleri kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınan hastane ve sağlık kuruluşlarından alınan raporlar geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biruni.edu.tr

Üniversitede rapor hakkı kaç gün?

a) Geçerli raporu olan öğrencinin raporlu olabileceği maksimum süre 21 iş günüdür. Bu süre içindeki devamsızlığı ilgili yönetim kurulunca mazeret olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Memurun rapor hakkı kaç gün?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Üniversite öğrencisi nasıl rapor alır?

Öğrencilerin bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumları vasıtası ile gittikleri Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile kamu tüzel kişiliğe sahip Vakıf Üniversiteleri Hastanelerinden aldıkları onaylı raporlar, Psikiyatrik hastalıklar için özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlar kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eng.ankara.edu.tr

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Üniversitede izin alınır mı?

MADDE 4 - (1) Öğrenime ara verme izinleri : Öğrencilere, ilgili yönetim kurulunun uygun göreceği haklı ve geçerli nedenlerle bir defada en az bir, en çok iki yarıyıl izin verilebilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oidb.sdu.edu.tr

Rapor kaç gün içinde okula verilmeli üniversite?

itibaren BEŞ İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE dilekçe ile birlikte öğrenci işlerine vermek zorundadır. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. ile belgelemeleri gerekir. Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Raporlu öğrenci tekrar sınava girebilir mi?

(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

1 ay içinde en fazla kaç gün rapor alabilir?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

2023 7 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

Raporlu Bir öğrenci okula gidebilir mi?

2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

1 günlük raporda ek ders kesilir mi?

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitsahintml.meb.k12.tr

Rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Okul için alınan rapor ne zaman verilir?

gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimkizaihl.meb.k12.tr

Öğrenci raporu nereden alınır?

Madde 5-Öğrenciler, yarıyıl ve yaz tatillerinde bulundukları yere en yakın resmi hastanelere başvurabilirler. Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreler içinde, İzmir dışındaki hastanelerden alınan raporların işleme konulabilmesi için öğrencinin önceden üniversiteden izin almış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ieu.edu.tr

Sağlık ocağı okul için rapor veriyor mu?

Eğer girilecek iş az tehlikeli bir iş ise aile hekiminden rapor alınabilir. Ancak aile hekiminden alınan sağlık raporu tehlikeli işlerde geçerli değil. Eğer yüksek riskli bir işe girilecekse mutlaka işyeri hekiminden sağlık raporu alınmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortamedya.com.tr

Öğrenci mazeret izni kaç gün?

Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dazkiricamlik.meb.k12.tr

Üniversitelerde mazeret iznini kim verir?

Mazeret izni vermeye yetkili amir sadece Rektördür. Rektör haricinde ilgililerin mazeret izni onaylanmış ve izne ayrılmış olsa bile izin geçersiz sayılıp yıllık izininden cari yıla ait yıllık izni yok ise bir sonraki yıl yıllık izninden mahsup edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fbe.bingol.edu.tr

Öğrenci ölüm izni kaç gün?

Öğrencinin yakınlarından birinin sınava girmesini engelleyecek bir tarihte vefatını belgelemesi ve ilgili yönetim kurulunda uygun görmesi şartıyla yakının ölüm tarihinden itibaren en fazla 10 gün için mazeretli sayılır ve öğrenciye mazeret sınavı hakkı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aybu.edu.tr

7 gün raporda kaç gün kesilir?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

1 ayda 2 kere rapor alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Kaç günlük raporda kesinti olmaz?

SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com
Önceki makale
GATA Hastanesi kime ait?
Sonraki makale
1 kg ametist ne kadar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT