Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mülteci kime şikayet edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mülteci kime şikayet edilir?

İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespitine ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da kullanılabilen YİMER 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

Mültecileri nereye şikayet edebilirim?

YİMER 157, acil yardım ve ihbar hattı olmasının yanı sıra yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi Göç İdaresi Başkanlığı mevzuatı kapsamında sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri bir bilgilendirme merkezidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Kaçak insanlar nereye şikayet edilir?

Havada, karada, denizde her türlü kaçakçılık ihbarınız için ALO 136'yı ülke genelinden ücretsiz olarak 7/24 süreyle arayabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden ALO 136 numarası arandığında Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı karşınızda. Yapacağınız ihbarlar ile kaçakçılara ve kaçakçılığa duyarsız kalmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhafaza.ticaret.gov.tr

Kaçak yabancı işçi çalıştıran nereye şikayet edilir?

Türkiye'de düzensiz göç politikaları veya kaçakçılar tarafından kara, deniz ve hava ulaşımları ile ülkemize kaçak olarak giriş yapan göçmenlerin nereye şikayet edileceği merak ediliyor. Ülkemizde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER)'ne şikayet gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: superhaber.com

157 telefon hattı nedir?

Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlarından 24 saat ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Suç Duyurusu Nasıl Yapılır? Nasıl Şikayetçi Olunur? Şikayet Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yabancılar için 32 madde nedir?

2. Kısa Dönem Oturma İzninin Şartları

Kısa dönem oturma izninin şartlarının ne olduğu Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 32. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu hükme göre; Yukarıda sayılan oturma izni verilebilecek yabancılardan biri olmak. Türkiye'ye girişine izin verilmeyen yabancılardan olmamak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

157 ücretli mi?

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157; Türkiye içinden 157 (ücretsiz), Türkiye dışından ise 0312 157 11 22 (standart ücret) numaralarından hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Yabancı uyruklu işçi çalıştırmanın cezası nedir?

Çalışma izin belgesi bulunmayan yabancı işçi çalıştıran işverenler, her bir yabancı işçi için 35.815 TL (203 yılı için) idari para cezası ödemek zorunda kalacaktır. Bu fiilin tekrarı idari para ceza bir kat artırılarak uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manyas.net

Yabancı uyruklu biri nereye şikayet edilir?

Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

Kaçak işçi ihbarı nasıl yapılır?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi: ALO 170'i arayarak sigortasız işçi çalıştırma durumunu ihbar edebilirsiniz. 7/24 aktif şekilde faaliyet gösteren bu hat üzerinden yaptığınız ihbarlarda kimlik bilgileriniz gizli tutulur, karşı taraf ile paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Birini şikayet etmek için ne yapılır?

Suç duyurusunda bulunmak için karakola, jandarmaya ya da doğrudan savcılığa başvurulabilmektedir. Yaygın olarak herhangi bir suçtan mağdur olunduğunda ya da soruşturulması için şikayet bulunma zorunluluğu olmayan suçtan haberdar olunduğunda öncelikle jandarma veya polis karakoluna gitmek düşünülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaosgldernegi.org

181 ne işe yarar?

Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

184 şikayet edince ne olur?

184 Şikayet Edince Ne Olur? ALO 184'e yapılacak başvuru neticesinde bir aksaklığın tespiti halinde ilgili İl Sağlık Müdürlüğü veya Bakanlık nezdindeki ilgili Genel Müdürlük SABİM hattı tarafından konuyla ilgili bilgilendirilerek aksiyon alınması sağlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hekimce.com

Mülteciler hangi haklara sahiptir?

Bunlar, yaşama hakkı, işkence ve kötü muameleden korunma, vatandaşlık hakkı, hareket özgürlüğü hakkı, ülkeyi terk etme ve ülkeye geri dönme hakkı ve zorla geri gönderilmeme hakkını içerir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: madde14.org

Mültecileri kim korur?

Mültecilerin korunması Devletler'in birincil sorumluluğudur. 1951 Sözleşmesi'ni imzalayan bütün ülkeler kendi sınırları içerisinde mültecileri korumak ve onlara uluslararası standartlara uygun şekilde davranmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unhcr.org

Türkiye'de kaçak yaşamanın cezası ne?

6 ay - 1 yıl arası ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 1 yıl - 2 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı 2 yıl - 3 yıl arası ihlal : 2 yıl süreli giriş yasağı 3 yıldan fazla ihlal : 5 yıl süreli giriş yasağı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Göçmenler nasıl sınır dışı edilir?

MADDE 53 – (1) Sınır dışı etme kararı, Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır. (2) Karar, gerekçeleriyle birlikte hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancıya veya yasal temsilcisine ya da avukatına tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yabancıları sınır dışı etme kararını kim verir?

4. Sınır Dışı (Deport) Etme Kararı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 54. maddesinde sayılanlar, sınır dışı etme kararıyla menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye yahut üçüncü bir ülkeye gönderilmek üzere sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı vermeye yetkili merci, valiliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Kimler sınır dışı edilemez?

Sınır Dışı Edilemeyecek Yabancılar
  • Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
  • Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle seyahat etmesi riskli görülenler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Yabancılar hangi hallerde sınır dışı edilir?

Türkiye'ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler, Sahte ya da asılsız belge kullananlar, Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye'den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar, Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Kaçak göçmen çalıştırmanın cezası nedir?

Nitekim Kanun'un “Cezaî hükümler” başlıklı 21. maddesi, çalışma izni bulunmamasına rağmen çalıştırılan her bir yabancı için işverene 8.848 TL, yabancıya ise 881 TL idarî para cezası verilmesini emretmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun-hukuk.com

Geçici ikamet ne demek?

Kısa dönem ikamet izni, ülkemize vize alarak veya vize muafiyeti kapsamında gelen yabancı uyruklu kişilere belli bir süreliğine Türkiye'de kalma hakkı veren, yasal merciler tarafından onaylanmış bir ikamet izin türüdür. Kısa dönem ikamet izinlerin büyük çoğunluğunu turistik amaçlarla verilen oturma izinleri oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-ikametsigorta.com

Yimer ne demek?

2003 yılında İnsan Ticareti Mağdurları için Acil İletişim hattı olarak faaliyete başlayan Alo 157, 2014 yılında Göç İdaresi Başkanlığı tarafından devralınarak hizmet ağı genişletilmiş ve 20 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Yabancılar İletişim Merkezi(YİMER) ismiyle hizmet vermeye başlamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yimer.gov.tr

İkamet izni nasıl takip edebilirim?

İkamet izni başvurunuzun sonucunu beklerken https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru sonucunuzu da kontrol edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-ikametsigorta.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT