Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mısır'a kaç saat su verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mısır'a kaç saat su verilir?

Mısır bitkisi, su ihtiyacına göre yaklaşık 2 günde bir sulanmalı ve en fazla 7-8 gün aralıklarla sulama yapılmalıdır. Bununla birlikte, hava koşulları, toprak yapısı ve su kaynağı kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak, sulama programı ayarlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.rivulis.com

Mısır kaç saat sulanır?

Mısır, yetiştirildiği iklim bölgesine göre 3 günde bir veya haftada bir sulanabilir. Bölgenin yağış koşullarının yeterli olduğu durumlarda ise ekstra sulama yapmaya gerek olmayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Mısıra su ne zaman verilir?

Birinci sulama ara çapa işlemi sonrası mısırın boyutunun 10-15 cm uzandığı dönemde yapılır. İkinci sulama boğaz doldurma işleminden sonra gerçekleştirilirken üçüncü sulama mısırın tepe püskülünün çıkmasından önce gerçekleştirilir. Dördüncü ve son sulama ise süt olum devresi gerçekleştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mısır'a ne kadar su verilir?

Kurak mevsimde sulanan bir mahsul hektar başına 5 ila 7 ton su gerektirirken, tüm büyüme mevsimi boyunca toplam miktar hektar başına 6 ila 9 ton su arasında değişmektedir. Sulama sistemi aracılığıyla bitkilere verilen su miktarı aşağıdakilere bağlıdır: Toprak tipi (toprak su tutma kapasitesi, toprak nem içeriği)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Mısır susuz yetişir mi?

Sulama:Susuz mısır tarımı asla düşünülmemelidir. Yetişme sürelerinin belirli dönemlerinde mutlak suretle su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaç, Adapazarı, Orta ve Doğu Karadeniz gibi yağışı bol olan bölgelerimizde doğrudan yağmurlarla karşılanabildiğinden, bu bölgelerimizde mısır sulaması pek gerekmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Mısır Sulamasında Kritik Dönem

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mısır'a fazla su verilirse ne olur?

Sulama suyunun kolayca bulunduğu ve sulama giderlerinin yüksek olmadığı bölgelerde tam sulama programı uygulanabilir. Mısırın su ihtiyacı karşılandığında verim artışı sağlanmasının yanı sıra aşırı sulama durumunda ise toprak havalanmasını azaltarak mısır verimini düşürebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır çok sulanır mı?

Topraktaki faydalı su oranı %50'nin altına düştüğünde tarlanın sulanması gerekiyor. Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Mısır haftada kaç kez sulanır?

Ancak yetersiz yağış alan iklimlerde mısırın 3 günde bir sulanması uygun olacaktır. Bazı bölgelerde mısırın haftada 1 kez tam sulama işlemine tabi tutulduğu da olur. Önemli olan yapılan sulamada, suyun mısırın köklerine ulaşabilmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır en çok neyi sever?

TOPRAK İSTEĞİ

Ancak, mısır bitkisi en iyi gelişmeyi ve en yüksek verimi organik madde ve bitki besin maddelerince zengin, drenajı ve havalanması iyi olan derin, sıcak, tınlı topraklarda gösterir. Aşırı asit ve aşırı alkali topraklar mısır yetiştiriciliği için uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Mısır güneşi sever mi?

Sıcağı, güneşi seviyor. O harika tatlı, türlü şekilde değerlendirebileceğiniz mısırlarını da yazın veriyor. Ama hasat almak için işe bahar aylarında başlamak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sineksekiz.com

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Toprak isteği bakımından derin yapılı, tın, mili tın ve killi tın topraklarda iyi bir kök gelişmesi göstererek bir dekarlık alanda (1000 m2) yüksek dane verimi (1400-1800 kg) almak mümkündür. Mısır bitkisi fazla su tükettiği için toprağın su tutma özelliği iyi olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: babaeskitb.org.tr

1 dönüme ne kadar su verilir?

Örneğin 12 L/s veya 43.2 m3/ saat gibi. dondan son don tarihine kadar geçen periyottur. kilogram (litre) olarak verilen sudur. Bir m2 alana 67 mm su vermek için 67 kg, bir dekara ise 67.000 kg (67m3) su vermek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mku.edu.tr

Mısır ekildikten kaç gün sonra çıkar?

Ekilen mısır türüne göre değişiklik gösterse de mısır ortalama 80 – 130 gün aralığında sonuç gösteriyor. Toprak ısısının ortalama 10 derece olduğu tarihte ekilen mısır, ortalama 10 gün içerisinde çimlenmeye başlıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Damla sulama sistemi 1 saatte ne kadar su harcar?

Yuvarlak Damla Sulama Boruları

Kangal boyları 200 m ve 400 m'dir ve saatte 2 litreden 4 litreye kadar su damlatabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanbor.com.tr

Damlama sulama kaç günde bir yapılır?

Diğer sulama yöntemlerinde sulamalar bir haftada-iki haftada bir gibi geniş zaman aralıklarında yapılırken, damla sulama yönteminde genellikle bitkinin bir günlük veya birkaç günlük su ihtiyacını karşılayacak kadar su verilir ve her gün veya birkaç günde bir sulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Damlama sulama kaç saat sürer?

Bu uygulama 10 dakika sürer. Tekrar sistem durdurulur. Lateral hatların (damlama boruları) sonundaki körtapalar çıkartılarak sistem yeniden çalıştırılır. Bu kez sisteme temiz su (sulama suyu) basılır ve böylece temizleme işlemi, tamamlanmış olur ve eriyen kireç sistemden atılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalitekdamlasulama.com

Mısır susuz kalırsa ne olur?

Bu mısırı bu saatten sonra sulasak da bir şey olmaz. Verim yarı yarıya düştü” diye konuştu. Mısırın susuzluktan hasat döneminden önce kuruduğunu söyleyen Bekir Balçık ise “Şu anda mısırımız kurumuş durumda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Mısırda sulama ne zaman kesilir?

Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Mısır en çok hangi gübreyi sever?

Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Mısır ara çapası ne zaman yapılır?

Mısırda ilk çapalama bitki boyunun 12–15 cm olduğu dönemde, ikinci çapalama ise bitki boyunun 30–35 cm olduğu dönemde yapılmalıdır. Mısırda sıra arası ve sıra üzeri çapalanmalıdır. Sıra üzeri çapalamanın daha kolay olması amacıyla sıra aralarının sıra arası çapalama makineleri ile çapalanması faydalı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mısırın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Mısır'a kaç kilo gübre atılır?

Gübreleme ; Mısır ekilecek toprakta organik madde seviyesi iyi olmalıdır. Ekimle birlikte dekara 50 kg. 15-15-15 kompoze gübre verilmelidir. Birinci çapayla birlikte dekara 20 kg. üre verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Mısır için hangi damlama kullanılır?

Mısır bitkisi için uygun bir seçenek olan yassı damla sulama boruları, İç Anadolu bölgesinde sıklıkla kullanılır. Bu boruların çapları genellikle 22 mm ve 25 mm arasında değişirken, debi seçenekleri ise 1.6, 2.2, 2.3, 2.4 lt/h gibi farklı seçenekler sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.rivulis.com

Mısır kaç ayda kurur?

Mısır örneklerinin, kuruma eğrisi incelendiğinde kuruma süreleri doğal ortamda günes altında taneli olarak kurutmada ortalama olarak 55 gün sürerken gölgede kurutmada ortalama olarak 65 gün olarak tespit edilmistir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.nku.edu.tr

En verimli mısır tohumu hangisi?

Silajlık Mısır Tohumu

Güçlü ve sağlıklı kök – gövde yapısı sayesinde hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans göstererek verimli sonuçlar sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edafik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT