Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mısır nemi kaç günde düşer?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mısır nemi kaç günde düşer?

Mısır örneklerinin koçan halinde günes altında kurutmada ortalama olarak 70 gün olarak, gölge altında kurutmada ortalama olarak 90 gün olarak tespit edilmistir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.nku.edu.tr

Mısır ne kadar sürede kurur?

Mısır örneklerinin, kuruma eğrisi incelendiğinde kuruma süreleri doğal ortamda günes altında taneli olarak kurutmada ortalama olarak 55 gün sürerken gölgede kurutmada ortalama olarak 65 gün olarak tespit edilmistir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.nku.edu.tr

Nemli mısır nasıl kurutulur?

Koçan mısır kurutulması için normal yörelerde 0,27 m3m-3s-1, serin bölgelerde ise 0,06-0,13 m3m-3s-1 hava akımı yeterlidir. Çevre havası sıcaklığının 10°C ve daha fazla, bağıl nemin %80 den az olduğu şartlarda fanlar sürekli olarak çalıştırılırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurutma.net

Mısır kaç nemde depolanır?

Hasat sonrası ürünün depolanması 6 aydan az bir zaman dilimi için yapılacaksa, % 15 nem oranına kadar kurutulmalıdır. Daha uzun süreli depolamalarda ise, nem oranının % 13-14' e indirilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Mısır rutubet kaç olmalı?

Mısır hasadı sonrası depolama 6 aydan az bir süre için yapılacak ise %15 nem oranına kadar kurutulmalıdır. Daha uzun bir süre için depolama yapılacak ise nem oranı %13 - %14 'e kadar düşürülmelidir. Kurutma sıcaklığı mısırın kullanım alanına göre değişkenlik gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır 47 Günde 2.5 Metre Boy 4 Koçan Yaptı

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dane mısır suyu ne zaman kesilir?

Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Mısır bitkisi kaç günde bir sulanır?

Örneğin, Karadeniz bölgesi yağış bakımından zengin olduğundan, mısırın ihtiyaç duyduğu su çoğu zaman doğal yollardan sağlanabilir. Ancak yetersiz yağış alan iklimlerde mısırın 3 günde bir sulanması uygun olacaktır. Bazı bölgelerde mısırın haftada 1 kez tam sulama işlemine tabi tutulduğu da olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırdan yüksek verim alabilmenin bir diğer ipucu da taban gübresi kullanımıdır. Ekim yapılacak toprak verimli bile olsa gübreleme aşamasını es geçmemek gerekir. Taban gübresini, bitkinin kök bölgelerine şeritler halinde vermek en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 1000ciftci1000bereket.com

Mısır en fazla kaç koçan verir?

Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ereglitb.org.tr

Mısır çok su ister mi?

Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir. Mısır bitkisinde sulama, verime etki eden çok önemli bir faktördür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Nem nasıl kurur?

Nem nasıl kurutulmalı sorusuna ise, kurutma cihazları ile demek mümkündür. Bu cihazlar ile nemli olan tüm bölgeleri kolaylıkla kurutabilirsiniz. Nem kurutmak için genelde ısıtıcılardan veya güneş ışınlarından yararlanılır. Ancak, bu yöntem nemin kuruması için doğru bir yöntem değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nemkurutmacihazi.com

Nemli yer nasıl kurutulur?

Evdeki rutubetten kurtulmanın 12 yolu
  1. Öncelikle evi her gün havalandırın. ...
  2. Kalorifer peteklerinin önlerini perde ya da mobilya ile kapatmayın.
  3. Kedi kumu ve karbonat nemi çok iyi çeker. ...
  4. Kaya tuzu lambası yakmak hem etrafa güzel koku yayar hem de nemi önler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Mısır nasıl havayı sever?

Mısır üretimi için ideal sıcaklık 24-32 °C'ler arasıdır. Mısır bir sıcak iklim bitkisi olmasına rağmen aşırı sıcaklık isteyen bir bitki değildir. Sıcaklık 38 °C'ye ulaştığında sulama şartlarında bile transprasyonla kaybettiği suyu kökler vasıtasıyla karşılayamaz. Bitki turgoritesini kaybeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mısırın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Mısır yavaş yavaş pişerse çok lezzetli oluyor. Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blogluyorum.net

Mısır ne kadar süre Kaynamalı?

Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ye-mek.net

Mısır hangi gübreyi sever?

çok zengin ise 20-20-0 kompoze veya DAP gübresi de Taban Gübre olarak kullanılabilir. Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

En verimli mısır tohumu hangisi?

FAO 600-620 gurubunda yer alan Kütahya, Eskişehir bölgelerine uygun olan OSSK 625,TK Doruk, Gerdano tanelik hibrit mısır çeşitleriyle yapılan deneme ekimleri sonucunda hem verim hem de kalite açısından Türkiye ve bölge ortalamasına göre daha yüksek bir sonuç elde edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkredi.org.tr

Mısıra ilk su ne zaman verilir?

Birinci sulama ara çapa işlemi sonrası mısırın boyutunun 10-15 cm uzandığı dönemde yapılır. İkinci sulama boğaz doldurma işleminden sonra gerçekleştirilirken üçüncü sulama mısırın tepe püskülünün çıkmasından önce gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

1 koçan mısır ne kadar?

1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal. 1 çorba kaşığı (10 gr) haşlanmış mısır 10 kcal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Mısır'a ne zaman gübre verilir?

Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir. Üst gübrelemede üre ya da amonyum nitrat kullanılmalıdır. Tarlada uygulanan sulama sistemine göre gübrenin uygulama zamanları ve sıklığı değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır'a kükürt ne zaman atılır?

Kükürt Gübrelemesi

Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Misira nitrat ne zaman kullanılır?

Ekimden sonraki v4-v6 dönemleri ilk sulama ve gübreleme ihtiyaçlarının hız kazandığı dönemlerdir. Bu dönemde yapılan gübrelemeye ÜST GÜBRELEME denir. Mısır bitkisine 4-6 yaprak döneminde 10 kg üre ve 15 kg amonyum nitrat verilmesi gerekmektedir. 8-10 yaprak döneminde ise azota çok ihtiyaç duyar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lgseeds.com.tr

Susuz mısır yetişir mi?

Sulama:Susuz mısır tarımı asla düşünülmemelidir. Yetişme sürelerinin belirli dönemlerinde mutlak suretle su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaç, Adapazarı, Orta ve Doğu Karadeniz gibi yağışı bol olan bölgelerimizde doğrudan yağmurlarla karşılanabildiğinden, bu bölgelerimizde mısır sulaması pek gerekmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Mısıra ne zaman ilaç atılır?

Mısır tarlalarında yabancı ot ilaçlaması; ekim öncesi, çıkış öncesi ve çıkış sonrası olmak üzere üç ayrı dönemde yapılır. Ekim öncesi uygulanan yabancı ot ilacı toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılır. Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Saksıda mısır kaç günde bir sulanır?

Özellikle püskül kısımları oluştuğu zaman daha fazla suya ihtiyaç duyar. Bu yüzden sıcak havalarda gün aşırı sulanmalıdır. İlk ekim zamanında hava durumuna göre 2 günde 1 sulamada yapılabilir. Ancak toprak her daim nemli kalmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr
Önceki makale
Adana halka tatlısı nedir?
Sonraki makale
Kabak hangi ayda yenir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT