Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Meyve ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Meyve ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı hangi ağaçlara atılır?

Bordo Bulamacı Hangi Ağaçlara Atılır? Bordo bulamacı, sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarına, zeytine, üzüm bağına, gül, taflan, pittosporum gibi odun gövdeli peyzaj bitkilerine kullanılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Bordo bulamacı ağaçlara nasıl uygulanır?

BORDO BULAMACI

1- Bordo bulamacı hazırlanırken daima kireçli göztaşı suyun üzerine eritilmiş su ilave edilir. Aksi takdirde karışım olmaz. 2- Bordo bulamacı hiçbir ilaçla karıştırılıp atılmaz. 3- Ağacın üst dallarından başlayarak alta doğru-aşırıya kaçmadan-yıkama şeklinde (tüm ağaç) ilaçlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı hangi meyvelere uygulanır?

Bordo bulamacı kullanımının bağlarda yaygın olduğu bilinse de, yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, ateş yanıklığı ve karaleke; sert çekirdeklilerde dal yanıklığı, yaprak delen; şeftalide yaprak kıvırcıklığı; erikte cep hastalığı; cevizde antraknoz ve yosunlaşma gibi birçok hastalığa karşı kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Bordo bulamacı kaç kez uygulanır?

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Bordo Bulamacı Nedir Nasıl ve Ne Zaman Ağaçlara Atılır

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bordo bulamacı kaçıncı ayda atılır?

Kasım-Aralık'ta yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Değerli Üreticilerimiz; İLAÇLAMA YAPARKEN LÜTFEN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?

3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının %70-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingol.tarim.gov.tr

Zeytin ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle sonbaharda hasattan sonra ve ilkbaharda çiçek gözleri uyanmadan önce zeytin ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl olabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele yapılmış olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Meyve ağaçların erken çiçek açması nasıl engellenir?

Bunun dışında meyve ağaçlarında çiçek açmayı geçiktirmek için alınan bir takım tedbirler var. Bunlardan bir tanesi de bordo bulamacı dediğimiz göz taşı ve kireç karışımı ile ağaçların yıkanması suretiyle çiçek açmayı geciktirmeye çalışıyor çiftçilerimiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Bordo bulamacı geç atılırsa ne olur?

Portekiz'deki tıp araştırmacıları bordo bulamacını ile uzun süre ilaçlama yapan kişilerin akciğerlerinin maviye boyandıklarını ve akciğer fibrozis hastalığına yakalandıklarını keşfettiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolugazete.com.tr

Ağaçlara böcek ilaç ne zaman atılır?

En uygun ilaçlama zamanı, yumurtaların açılmaya başladığı zamandır. Bu, birçok çeşitte tam çiçeklenme dönemine rastlar. Bununla birlikte bu dönemde faaliyette bulunan bal arılarının korunması yönünden ilaçlama, çiçek taç yaprakları dökülürken uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: igdir.edu.tr

100 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?

İlk önce küçük kabımıza 1 kg. Göztaşı (Bakır sülfat) konularak 50 lt. su ile beraber iyice karıştırılarak eritilir. Sonra 100 litrelik büyük kabımıza 1 kg. Sönmüş veya 0.5 kg.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorhocam.com

Ceviz ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Sonbaharda yaprakların % 75'i ya da tamamı döküldüğünde ve ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, sezonda potansiyel olarak çıkabilecek pek çok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorhocam.com

Ağaçlara kireç neden sürülür?

Kireçleme bir de ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuvalanmasına da engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agaclar.net

Sonbaharda ağaçlara hangi gübre verilir?

Kimyevi gülmelerden potaslı ve fosforlu gübreler, ağaçlara sonbaharda verilir; azotlu gübreler ise ilkbaharda ağaçlarda hayat başladıktan sonra kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaeligazetesi.com.tr

Çiçek açınca bordo bulamacı atılır mı?

Erenler Murat Merhaba, Ağaçlar çiçek açmaya başladıktan sonra uygulanan bordo bulamacı tozlaşmaya etki ederek veriminizi düşürebilir.Bordo bulamacını sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75'i döküldükten sonra kış süresince, ilkbaharda ise gözler patlamadan bir hafta önce uygulayabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Meyve ağaçlarında verimi artırmak için ne yapmalı?

Ağaçlarda ilkbaharda yapılan budama, ot temizliği, toprak işlemesi ve ilaçlama gibi işlemler ağaçların ilkbahara daha güçlü girmesini sağlayarak verimi artırıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber7.com

Meyvelerin dökülmemesi için ne yapılmalı?

Eğer ağaçlarımızda azot ve fosfor eksikliği varsa, döllenme yeterli olsa bile, aşırı dökülmeler meydana gelebilir. Bu yüzden bol çiçek ve yeterli döllenme olmasına rağmen meyve tutmayan ağaçlarda çiçeklenmeden 3 hafta önce nitratlı gübrelerin verilmesi dökülmeleri azaltır veya önler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimbilgisi.com

Zeytin çiçeklerini dökmemesi için ne yapmak lazım?

Zeytin Çiçek Dökmemesi İçin Ne Yapmalı ? Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı hangi gübreyi sever?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin ağacına kükürt ne zaman atılır?

Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

Üzüm bağlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ağaçta meyve varken ilaçlama yapılır mı?

Çiçeklenmeden sonra, tüm meyve ağaçları hastanelerin, örümcek akarlarının ve yaprak bitlerinin saldırılarına karşı savunmasızdır, bu nedenle gerekirse acil ilaçlama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: energyabalancedfuture.com

Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?

cupermet Bordo Bulamacı Yerine Kullanabileceğiniz Sistemik Sıvı Bakır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT