Mersin'in meşhur tatlısı kerebiç, Ramazan'da da yoğun ilgi görüyor. Kentte uzun yıllardır kerebiç üretimi ve satışı yapan dokuz kadın sabahtan akşam geç saatlere kadar kerebiç yapıyor. Kerebiçin yanında mamul üretimi de yapan kadınlar, günde binlerce kerebiç üretiyor.
Mersin tatlısı kerebiç, tantuni, batırık , cezerye gibi adı bu şehrimizle anılan lezzetlerden.
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
Tarsus Şalgamı
Şalgam her ne kadar Adana'nın resmi içeceği olarak bilinse de Mersin'e özgü Tarsus şalgamının lezzeti de bir başka oluyor.
Mersin'in en meşhur tadlarından biri olan Kerebiç için en ideal adreslerden biri. Bu konuda uzmanlaşan mekan şehrin farklı yerlerine yayılmış durumda.
İlgili 26 soru bulundu
Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor. Bu tarifle tulumba ya da halka tatlısını hatırlatan jalebi'nin en önemli farkı, hamurunda pirinç unu ve zerdeçal bulunması.
Jalebi Hint Tatlısı Yapımı (videolu)
Genel olarak murt ya da hambeles adıyla bilinen, mersin, hambelis gibi farklı adlarla da anılan bu bitki, küçük ağaç, ağaççık ya da çalı olarak söz edilen, boyu en fazla 5 metreye kadar çıkabilen bir bitki. Genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişiyor, maki topluluğuna ait sayılıyor.
Üzüm, keçiboynuzu, zeytin, nar, muz, incir, erik, badem ve kayısı yetiştirilen diğer meyvelerdir. Mersin Türkiye'nin tahıl, meyve ve sebze ambarlarından biridir.
Anamur Muzu kendine has aroması ve kalitesinden dolayı Türk patentince coğrafik işaret ile Anamur Muzu olarak tanımlanmıştır.
Anamur muzu, Silifke çileği, Tarsus beyazı üzümü, Tarsus sarıulak zeytini, Mut kayısısı, Erdemli limonu gibi marka ürünleriyle ön plana çıkan, ayrıca narenciye, nar, şeftali ve tropikal meyveler başta olmak üzere 65 çeşit meyve üretilen Mersin'de, turfanda nektarin ve kirazda ilk hasat yapıldı.
8) Cezeryeci Kadir
Havuç, şeker ve kuru yemişin harika karışımı olarak adlandırılan cezerye, Mersin'in en çok ikram edilen ve tüketilen tatlılarından biri. Lokum deseniz değil, pestil deseniz hiç değil. Bu cezerye bambaşka! Mersin'de Cezeryeci Kadir yıllardır cezerye geleneğini devam ettirmekte.
Mersin'e geldiğinizde buradan mutlaka cezerye, kerebiç, şalgam suyu almayı unutmayın. Ayrıca Anamur muzu, incir, çekirdeksiz limon satın alabileceğiniz yiyecekler arasındadır. Mersin'in En Meşhur Tatlısı: Mersin'de kerebiç, cezerye, dondurmalı künefe ve karsambaçı denemeli ve meşhur atom içeceğinden içmelisiniz.
Kerebiç beyaz bir kaymağın içinde yatan, içi fıstık ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış, içli köfteye benzeyen bir tatlıdır. Beyaz kaymak olmaksızın da yenen bu tatlıya Ma'amoul denilir. Yapımında kullanılan beyaz köpüğü oluşturan çöven kökü nedeniyle kerebiç, alışılmışın dışında bir lezzete sahiptir.
1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.
Kerebiç; Mersin yöresine ait, bayramlarda çokça tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç beyaz bir kaymağın içinde yatan, (Tercihe Bağlı) Antep fıstığı parçacıkları ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış, içli köfteye benzeyen bir tatlıdır.
Mersin, Türkiye'nin bir ilidir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kentidir.
Mersin veya murt ağacı (Myrtus), mersingiller (Myrtaceae) familyasından, maki grubundan çalı formunda bir bitkidir. Boyları 2-3 metreye kadar yükselebilen bitki, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde, özellikle kıyı kesimlerde görülür.
Akdeniz ikliminin görüldüğü Kalifornia ve Avustralya'nın bazı bölgeleri gibi uzak ülkelerde yetişen mersin ağacına; ülkemizin Karadeniz, Ege ve özellikle Akdeniz kıyılarında sıklıkla rastlanır.
Mersin bitkisi Türkiye' de Akdeniz ikliminin ve yamalarının görüldüğü ve mersin adını taşıyan her yerde yetişir.
Besan ladoo, Hindistan mutfağına ait bir tatlı. Kakulenin ve kuru yemişlerin lezzetlendirdiği bu basit tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Adana Halka Tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Churro (İspanyolca telaffuz: [ˈtʃuro], Portekizce telaffuz: [ˈʃuʁu]), bir tür kızarmış hamur tatlısı. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir. Genellikle kahvaltıda champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batırılarak yenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri