Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Malatya'da mağara var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Malatya'da mağara var mı?

Küçükkürne köyünün en büyük mağarası olan bu mağaradan yandaki mağaraya geçilebilmektedir. Bu son mağara bir önceki kadar büyük değildir fakat yörede insan yaşam izi olan diğer mağaralara göre oldukça büyük kalmaktadır. Mağarada da büyük çökme izleri gözlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: firatikesfet.com

Malatyada mağara var mı?

Malatya'da yaşadığı mağarada 18 çocuğunu büyüten eski muhtarın hayatı turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgenin turizm alanları arasında yer alan Levent Vadisi'ndeki Neolitik Çağlar'dan kalma kalıntıların bulunduğu mağaralarla çevrili Küçükkürne köyü sakinlerinden Şükrü Kurt, farklı yaşam tarzıyla dikkati çekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Mağara nerede olur?

Genel olarak deniz düzeyinden çok yukarılarda bulunan bölgelerde, yağışlardan sonra yüzey sularının girdiği kuyu şekilli düden mağaralar meydana gelir. Mağaraların oluşumuna ortam hazırlayan ve en önemli kaya, kireçtaşıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mta.gov.tr

Ülkemizde mağara var mı?

Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yigm.ktb.gov.tr

Mağaranın diğer adı nedir?

Mağaralar görev ve yapılarına göre düden veya obruk diye tarif edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arkeolojikhaber.com

Definecilerin Tahrip Ettiği Bu Mağara Binlerce Yıldır Gizemini Koruyor

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türkiye'nin en derin mağarası nerede?

Türkiye'nin en uzun (Beyşehir Gölü batısındaki Pınarözü Mağarası, 16 km) ve en derin mağaraları (Anamur'un kuzeyinde Çukurpınar Düdeni, 1880 m) bu dağ kuşağı üzerindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiye'nin en uzun mağarası nerede?

Yeri: Isparta Yenişarbademli İlçesi Yenişarbademli'nin 11 km. batısında yer almaktadır. Pınargözü Mağarası 16.000 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarası konumundaki Pınargözü Mağarası bu özelliği ile de Kızıldağ Milli Parkı'nın en önemli kaynak değeri, tescil sebebini oluşturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

En çok mağara hangi ilde?

İldeki mağaraların büyük bir çoğunluğu da bu kireçtaşı formasyonları içinde gelişmiştir. Antalya'da yaklaşık 500 kadar mağara tespit edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.gov.tr

Adana'da bir mağara var mıdır?

İlçeye yaklaşık mesafesi 18 km ilçenin güneyinde yer alan Yardibi Köyünde yapılan çalışmalarda Örülü Mağara olarak adlandırılan alanda Orta Çağ'da kullanılan bir mağara tespit edilmiştir. Örülü Mağara olarak adlandırılan mağaranın içi oldukça geniş olup mağara girişi taş duvarlarla örülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulturportali.gov.tr

Sonu olmayan mağara nerede?

Hatta uzmanlarının incelemelerine göre bu mağaranın büyük bir bölümü keşfedilemedi ve bambaşka canlı organizmalarının olduğunu belirtiyorlar. Hang Son Doong, diğer anlamıyla "dağ nehir mağarası", orta Vietnam'da bir bölgede bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Istanbul mağara var mı?

İstanbul'un 22 kilometre kuzeybatısında Küçükçekmece Gölü'nün 1.5 kilometre kuzeyinde, Altınşehir mahallesi civarında ve Kayabaşı-Şamlar Köyü yolu üzerinde yer alıyor. Denizden yüksekliği ortalama 15 metre olan mağaralar, 1838'den günümüze dek birçok jeolog ve antropolog tarafından incelendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arkitera.com

Ankara'da bir mağara var mı?

Ankara İli, Güdül İlçesi, Kirmir Çayı kenarında İnönü mevkiinde bulunan, Bizanslılar döneminden kaldığı tahmin edilen, dağın içini oymak suretiyle yapılan bu mağaralarda, merdivenlerle kat kat yukarılara çıkılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gudul.gov.tr

Aynalı Mağara hangi ilde?

Aynalı Mağara, Amasya'da bir mağaradır. Ziyaret Beldesi yolu üzerinde şehir merkezine 3,3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Malatya'da volkanik dağ var mı?

Büyük bölümü Sivas il alanında bulunan Yama dağı kütlesi güneye ve güneydoğuya doğru açılarak Malatya'nın kuzeyini bütünüyle kaplar. Batıda Kuruçay vadisine, güneydoğuda Fırat vadisine kadar uzanan Yama dağı ve uzantıları genellikle volkanik yapılıdır. Yüksekliği 1500 metrenin üzerindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.gov.tr

Malatyada hangi göl var?

Göller Malatya'da önemli bir tabii göl yoktur. Yalnızca dağlık kesimlerden akan suların kaynak alanlarında ve düşük yükseltili plato basamaklarında yüzeye çıkan suların oluşturduğu küçük göller vardır. Bunlar dışında sulama amaçlı 5 gölet vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maski.gov.tr

Osmaniye'de mağara var mı?

İlçe Merkez Mahallesi Kalpınar mevkiinde 1 tane mezar mağara bulunmaktadır. Mağaraya Çan çan Mağarası denilmektedir. 2 katlı yapılı 1901 tarihinde yapılmış olan tarihi bir ev bulunmaktadır. Bu ev Kültür Bakanlığınca koruma altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.ktb.gov.tr

Elazığ'da mağara var mıdır?

Buzluk Mağarası, Elazığ yakınlarındaki Harput antik kentinde bulunan mağaradır. Elazığ merkeze 12 km, Harput'a 6 km uzaklıkta, Harput Platosu üzerindeki Buzluk Tepe'nin kuzey yamacındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Dünyanın en derin mağarası nerede?

Perovo-Speleo Kulübünün araştırması sırasında, 2212 metre derinliğiyle dünyanın bilinen en derin mağarası olan Veryovkina'nın 1100 metre derinliğinde, bir kişinin cansız bedeni ile karşılaşıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tumaf.org

Mersin'de mağara var mı?

Dünyanın çeşitli kentleri ile Mersin'in Tarsus ve Kahramanmaraş'ın Afşin ilçelerinde de Ashab-ı Kehf'e atfedilen mağaralar yer alıyor. Hristiyan ve Müslümanlar tarafından kutsal sayılan Tarsus'taki mağara, diğer semavi dinlerin kitaplarında da yer almasıyla kendini özel kılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Konyada tarihi mağara var mı?

Konya'nın Güneysınır ilçesinde yer alan Güvercinlik (Güneysınır) Mağarası'ndaki perde sarkıtların, dikitlerin ve diğer büyük jeolojik oluşumların yer aldığı büyük salona ulaşmak için 130 metrelik bir dikey iniş yapmak gerekiyor. Bu nedenle bu mağaraya ancak mağaracılık ve dağcılık konusunda uzman kişiler girebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Antalya'da mağara var mı?

Antalya'da yaklaşık 500 kadar mağara tespit edilmiştir. Bunlardan yalnızca birkaç tanesi uluslararası öneme sahiptir. Antalya merkez ilçeye bağlı Yağca köyü sınırları içinde bulunan Karain Mağarası, Alanya'da bulunan Damlataş ve Dim mağaraları turizme açık mağaralardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.ktb.gov.tr

Dünyanın en büyük 2 mağarası nerede?

Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun 2'nci mağarası olan, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ilgi çeken Çal Mağarası'na yılın 11 ayı 182 bin 511 turist geliyor. 'Yer altındaki saklı cennet' olarak nitelendirilen mağara, corona virüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaret ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Türkiyede kaç tane mağara var?

Yaklaşık olarak 40.000 den fazla ma- ğaranın bulunduğu düşünülen ve birçok yabancı araştırmacıya göre “mağara cenneti ülke” olarak tanımlanan Türkiye'de, günümüze kadar, yerli ve yabancı değişik araştırmacı kurum, dernek ve ku- lüpler tarafından (2) 3900 mağara saptanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jmo.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT