Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Makalede Ad Soyad nereye yazılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Makalede Ad Soyad nereye yazılır?

Yazar İsimleri: Makale başlığından sonra iki satır boşluk bırakılarak ve satır ortalanarak yazar adları küçük ve soyadları büyük harflerle, Arial bold 10 punto ile yazılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: suurunleri.org.tr

Makalede ad soyad nasıl yazılır?

Yazar adları, önce soyadı daha sonra adın ilk harfi büyük olarak yazılır. Birden çok yazarı olan makalelerde ilk yazar soyadı ve adından sonra, diğer yazarlar ad soyadı sırasına göre belirtilir. Yazarı belli olmayan makalelerde, makale başlığı yazar adı yerine, yayın tarihinin önüne yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Makalede yazar adı nereye yazılır?

Yazar Ad(lar)ı ve Adres(ler)i

Yazının başlığını ortalayacak şekilde olmalı, soyadın tamamı büyük harflerle yazılmalı, yazarın unvanı, kurumu ve elektronik posta adresi belirtilmelidir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri lisansüstü eğitim gördükleri üniversite, enstitü ve ana bilim dallarını belirtmelidirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kvkk.gov.tr

Kaynakçada isim soyisim nasıl yazılır?

Kaynaklar yazarlarının soyadlarının alfabetik sırasına göre düzenlenmelidir. Altı ya da daha az yazarlı yayınlarda tüm isimler yazılmalı (,) ile ayrılarak yazılmalı, altıdan fazla yazar olduğunda ise ilk altı yazarın ismi yazılarak arkasından “ve ark.” ifadesi eklenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Makale formatı nasıl olmalı?

Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır. Metin için 12 punto, dipnotlar için 10 punto kullanılmalıdır. Başlık 12 punto kullanılarak, bold karakterlerle ve sayfa ortalanarak yazılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İyi bir #makale Nasıl yazılır? #makalem yazma stratejileri (Özet ve Giriş)

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir makale en az kaç sayfa olur?

1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cms.galenos.com.tr

Kaliteli makale nasıl yazilir?

Başlık
  1. Makale içeriği ile uyumlu olmalıdır.
  2. Açıklayıcı olmalıdır. ...
  3. Basit ve kısa olmalıdır. ...
  4. İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır.
  5. Dil bilgisi hatası içermemelidir.
  6. Makalenin gönderilmesi planlanan derginin okur kitlesine hitap etmelidir.
  7. Makalenin sonuçlarını değil, konusunu yansıtmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaliteakademik.com

Ad soyad nasıl yazılır?

C. Özel adlar büyük harfle başlar: 1. Kişi adlarıyla soyadları büyük harfle başlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen vb.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tdk.gov.tr

Metin içinde ad soyad nasıl yazılır?

(2) Belgeyi imzalayanın adı ilk harfi büyük diğerleri küçük, soyadı ise büyük harflerle yazılır. Unvan, ad ve soyadın altına ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yazışmalarda soyadı nasıl yazılır?

Ad, Soyad ve İmza:

Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

Makalede isim sıralaması nasıl olmalı?

Araştırmaya veya analizlere en çok katkı yapmış yazar birinci yazardan hemen sonra gelir. Daha sonra araştırmaya yaptıkları katkılara göre tüm yazarlar sıralanır. Yazarlık ölçütlerini karşılayan diğer araştırmacılar, soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enago.com.tr

Makalede ilk hangi bölüm yazılır?

1. Başlık: Konunun ilgilileri tarafından okunacak ilk bölümdür. Bu nedenle başlık düzenlenirken kelimeler dikkatle seçilmeli, makalenin içeriğini yansıtan en az sayıda kelime kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkedebiyati.org

Makalede ünvan nasıl yazılır?

Yazar ad/adları yazılırken herhangi bir akademik unvan belirtilmez. Yazar veya yazarların unvanı isimlerin altında (*) işareti ile gösterilir. Unvandan sonra, yazarın görev yaptığı kurum (Üniversite, fakülte, bölüm veya diğer) adı belirtilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insanveinsan.org

Üniversite ödevinde ad soyad nereye yazılır?

İlk sayfanın sol üst köşesinde yazarın adı ve soyadı, ödevin teslim edileceği öğretim üyesinin kısa unvanı ve soyadı, dersin kodu ve teslim edildiği günün tarihi alt alta tek aralıklı olarak yazılmalıdır. Tüm sayfaların sağ üst köşesinde yazarın soyadı ve sayfa numarası “header” kısmında görünmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etu.edu.tr

Makalede doğrudan alıntı nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kaynakçada iki soy isim nasıl yazılır?

Yazarların çift soyadı olması durumunda kendi kullandığı sırayla her ikisi de aralarında işaretleme olmadan kullanılır. Aynı konuya birden fazla atıf yapılması durumunda, kullanılan kaynakçalar tarih sırasına ve aynı tarihtekiler ise isme göre alfabetik sıralanmalı, aralarında “;” kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Word ad Soyad nereye yazılır?

Ekle > Üst Bilgi veya Alt Bilgi'ye gidin. Üst Bilgileri Düzenle'yi veya Alt Bilgileri Düzenle'yi seçin. Hızlı Parçalar'ıve ardından Alan'ı seçin. Alan adları listesinde, istediğiniz alanı (DosyaAdı, Tarih, Yazar veya Başlık gibi) seçin ve Alan özellikleri bölümünde istediğiniz biçimi seçin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: support.microsoft.com

Ad Soyad mı adı soyadı mı?

"ad, soyadı" veya "adı, soyadı" şeklindeki kullanımlar doğrudur. kullanımı bu şekilde yanlıştır. tdk 'ya göre kelime bazında doğru yazılışı "ad, soyadı" dır. tevfik fikret'in isminin peşpeşe ilk heceleri adını, ikinci heceleri ikinci adını (soyadını) veriyormuş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk1923.com

Soyadı mı soy adı mı?

Herkesin ailece anılmasına yarayan öz adından sonraki adı, aile adı, aile ismi, soy ismi anlamına gelir. Bu kelime genellikle soy adı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı soyadı şeklinde olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ad Soyad ne demek?

Soyadı, soy ismi, öz ada eklenen ve kişisel adın bir parçası sayılan ad. Genellikle aile adı yerine kullanılır. Batı ülkelerinde ön adın ardından gelirken, Macaristan ve pek çok Doğu Asya ülkesinde ilk addan önce kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Ad Soyad aynı anda değişir mi?

İsim değişikliğine dair talep ancak mahkeme tarafından değerlendirilebilecektir. 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun ad ve soyadı düzeltimine dair bir kereye mahsus olarak ad ve soyad değişikliği getirilmiş, mahkeme kararına gerek duymaksızın isim ve soy isimde değişiklik yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Ad soyad değiştirilebilir mi?

Ad ve soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi. Ad ve soyad değişikliği artık e-Devlet'ten de yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Makale yazma aşamaları nelerdir?

İlk aşamalar başlık ve kısa özet hazırlama aşamalarıdır. Sırayla giriş bölümü yazma, yöntem bölümü, sonuç yazma ve tartışma aşamalarıdır. Teşekkür etme ve kaynaklara atıf yapmak ise son aşamalardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

Makale samimi bir üslupla yazılır mı?

Makale-Sohbet

Makalelerde konu detaylı bir biçimde incelenirken sohbette detaya inilmez konudan yüzeysel olarak bahsedilmesi yeterlidir. Makalede bulunan ispat zorunluluğu sohbette yoktur. Makaledeki ciddi ve bilimsel üslup yerine sohbette daha samimi konuşma dili kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hosting.com.tr

Herkes makale yazabilir mi?

Kimler makale yazabilir? Bilimsel makaleleri sadece alanında uzmanlar yazabilir. Diğer makale türleri yeterli bilgiye sahip kişilerce yazılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT