Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mahkeme süreci nasıl takip edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mahkeme süreci nasıl takip edilir?

Sürmekte olan davanızla ilgili bilgi almak istediğinizde yapmanız gereken tek şey e-devlet üzerinden dosya sorgulama işlemi yapmak olur. Dilerseniz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın web sitesi olan www.yargitaycb.gov.tr adresine giriş yaparak sayfadaki dosya sorgu bölümüne de tıklayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t-hos.com.tr

Mahkeme dosyamı nasıl takip edebilirim?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Mahkemenin nerede olduğunu nasıl öğrenirim?

https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz. Dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu ekrandan gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

E devletten mahkeme günü nasıl öğrenilir?

E-devlet şifresi ile mahkeme sorgulama

Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” kısmına tıkladığınız zaman hakkınızda açılan davalar hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bu işlem ile e-devlet mahkeme tarihi sorgulama konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Ceza Mahkemesi Süreci Nasıl İşler? Neler Yaşanır? Neler Yapılmalıdır? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dava dosyam ne durumda?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Mahkeme günü e devlette görünür mü?

Dava dosyaları ile ilgili detaylara adliyelere gitmeden UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. Dava tarihleri, dava ile ilgili diğer belgeler bu sistem üzerinden görülebiliyor. Sisteme, e-Devlet şifresi, mobil imza ve Elektronik İmza ile giriş yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Uyaptan dosya neden gözükmez?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Mahkeme duruşma zaptı UYAP a ne zaman düşer?

Mahkeme Kararı Uyap'a Ne Zaman Düşer? Mahkeme kararının Uyap'a düşmesi için, davanın mahkemeye ulaşması ve iddianamenin kabul edilip esas numarası alması gerekir. Bu süreç tamamlandığında dava Uyap'a yansır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Dava sonucu ne zaman Uyapa düşer?

(4) Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter. (5) Mahkemelerde görülmekte olan dava, çekişmesiz yargı, geçici hukuki koruma ve diğer tüm işlemlerde UYAP'ın kullanılmasına dair usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Açılan dava hemen e devlette ne zaman görülür?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Duruşma günü ne zaman belli olur?

Dilekçe aşamasının bitmesinden sonra ortalama 3 ile 7 ay arasında aile mahkemesi duruşma tarihi belirlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atabayhukuk.com.tr

Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?

Karara çıkmış olan dosya, neticelendiği için gerekçeli karar yazma süreci başlar. Gerekçeli kararın yazılma süresi ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerindeyse 1 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Dosya sorgulama nasıl yapılır?

DAVA DOSYA SORGULAMA NASIL YAPILIR

1) E-Devlet Şifresi ile giriş 2)Elektroniz İmza ile giriş 3)Mobil İmza ile giriş 4)E-Devlet üzerinden giriş şeklinde yapılır. Dava sonra taraf olduğunu dava dosyasının dosya numaralarını kontrol ederekve girilerek dava dosya sorgulama yapılır ve son durumu görülebirlir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Uyaptan nasıl bilgi alınır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Mahkeme kararını internetten nasıl öğrenebilirim?

Mahkeme kararı ile ilgili sonuca ulaşmak için UYAP üzerinden de sorgulama yapılabilmektedir. Bunun için https://vatandas.uyap.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Mahkemeler ve davalar ile ilgili gerekli dosyaların incelemeleri bu şekilde yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Karar duruşması olduğu nasıl anlaşılır?

Karar duruşması olarak tanımlanan ve mahkeme tarafından tarafların son kez dinlendiği aşama kararın ortaya çıktığı safhadır. İddia makamı bu safhada görüşlerini sunar. Bu aşamada savunma makamının da görüşleri alınır ve mahkeme tarafları dinlemek sureti ile bu aşamada son kararız müzakeresine geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Açılan dava hemen Uyapta görünür mü?

Peki dava dosyalarının içeriğine vatandaşlar da, avukatlar gibi erişebiliyor mu? Vatandaş Uyap adresine girilmesi halinde, vatandaşlar da açılan davalara dair dosyaları görebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hakim karar verirken ne söyler?

Mahkeme Her Hangi Bir Konuda Karar Vermeden Önce O Konuda Müdafi veya Vekile Söz Vermek Zorundadır. CMK'nun 33'üncü maddesine göre duruşmada verilecek kararlar, Cumhuriyet savcısı, duruşmada hazır bulunan müdafi, vekil ve diğer ilgililer dinlendikten sonra verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

UYAP dosya ne zaman düşer?

Kural olarak bir icra dosyası 10 yıllık sürenin dolmasıyla düşer. Bu kuralın dayanağı Borçlar Kanunundaki 10 yıllık genel zamanaşımıdır. Ancak zamanaşımı daha kısa olarak (mesela 5 yıl olarak) öngörülen borçlar için ise 5 yıl sonunda icra dosyası zaman aşımına uğrar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chukuk.com

Uyaptan neler öğrenebilirim?

Vatandaşlarımız; açık veya kapalı dava ve icra dosyalarını, dosyaları içinde yer alan evraklarını, duruşmalarını ve UYAP Bilişim Sisteminde kayıtlı olan adres ve iletişim bilgileri bu uygulama ile takip edebilmektedirler. Uygulama IOS ve Android platformları üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Uyapta dosya ne zaman kapanır?

İcranın kapanması için dosyanın borcunun tamamen ödenmesi veya zamanaşımının geçmesi gerekmektedir. İcra takibi 10 yıllık süre geçmekle kapanmaktadır. Haciz dosyasına 1 yıl işlem yapılmazsa icra takibi kendiliğinden takipsiz kalır ve düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Dava dosyası hemen e devlette görünür mü?

Sadece birkaç dakika içerisinde e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

E devlette gözükmeyen dava olur mu?

Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Bir davanın açılması ne kadar sürer?

Dava açılması tamamen elde ki delillerin suçun ispatına etkisi ile alakalıdır. Savcı, eğer kuvvetli deliller varsa suçun işlendiğine dair kesin kanıya ulaşabilir. Bu durumda iddianame düzenler ve mahkemeye sunar. Mahkeme de 15 iş günü içinde iddianameyi kabul ederse, dava açılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT