Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Lojistik bölümü nasıl bir bölüm?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Lojistik bölümü nasıl bir bölüm?

Lojistik Bölümü; tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık, envanter kontrolü ve dağıtım gibi süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesini öğreten bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrenciler; lojistik sektörünün temel prensipleri, teknolojileri ve stratejileri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Lojistik iş imkanı var mı?

Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aday.bau.edu.tr

Lojistik okuyan biri nerede çalışır?

Çalışma Alanları
  • Ulusal ve uluslararası lojistik hizmet veren kuruluşlar,
  • Depolama ve dağıtım yerleri,
  • Dış ticaret firmaları,
  • Gümrük işletmeleri,
  • Denizcilik işletmeleri, ve liman işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beykent.edu.tr

2 yıllık lojistik bölümü okunur mu?

Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik işi zor mu?

Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: utikad.org.tr

Uluslararası Ticaret ve Lojistik okumak Sıralamaları bölüm içeriği kariyer olanakları - YKS Tercih

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Lojistik kaç para maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Lojistik Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.460 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Lojistik ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Lojistik Elemanı 2023 yılında ortalama 20.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.900 TL maaş alıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Lojistik ingilizce şart mı?

Bu sebeple lojistik yöneticisinde olması gereken en önemli özelliklerden biri etkili ve güçlü bir iletişime sahip olması, müşteri beklentilerinin doğru ve zamanında karşılanmasını sağlamak olacaktır. Yabancı firmalarla çalışan kişilerde mutlaka İngilizce şartı aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik Bölümü mezununa ne denir?

2012 yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunda alınan karar ile Lojistik Yönetimi veya lojistik ile ilgili bölüm mezunlarına “Lojistisyen” ve Lojistik Yönetimi Uzmanı unvanı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik yönetimi nereye atanır?

Önlisans lojistik mezunları için her sene PTT tarafından dağıtıcı pozisyonuna hatırı sayılır miktarda kişi alındığını da ayrıca belirtmeliyim. Ayrıca lisans mezunlarının da yine PTT'lerde gişe memuru olarak atamaları yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreipekci.com

Lojistik okuyan kadın ne iş yapar?

Lojistik mezunları gümrük firmalarında ve uluslararası ticaret yapan firmalarda; dış ticaret uzmanı, gümrükleme uzmanı olarak çalışır. Üretim yapan firmalarda; planlama, tedarik, satın alma, finans uzmanı, depo görevlisi gibi alanlarda çalışabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

Lojistik bölümü nerelerde staj yapabilir?

Lojistik Yönetimi Programı öğrencileri nakliyecilik sektöründeki firmalarda, uluslararası düzeyde mal sevkiyatı ve dağıtımı yapan firmaların ilgili birimlerinde; faktoring şirketlerinde veya farklı alanlarda (üretim, satış ve hizmet) faaliyette bulunan her tür işletmede staj yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aday.isikun.edu.tr

Lojistik işi yapanlara ne denir?

Lojistik Uzmanı Ne Demek? Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik mezunu ne memuru olur?

Lojistik sektöründe çalışacak kişilerin 2 yıllık Lojistik (MYO) mezunu olmaları beklenir. Bunun yanı sıra ticaret lisesi mezunu olup uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki sertifika programlarına katılanlar da lojistik memuru olarak çalışma şansı bulabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik bölümü sayısal mı?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uluslararası Ticaret ve Lojistik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

2 yıllık lojistik okuyan ne iş yapar?

İşletmelerin, depolama, gümrükleme, paketleme, operasyon, pazarlama, lojistik planlama, stok yönetimi ithalat-ihracat birimlerinde ve ayrıca dış ticaret firmaları, gümrük işletmeleri, hava ve deniz limanlarında iş olanaklarına sahiptirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: myo.beykent.edu.tr

4 yıllık lojistik mezunu ne iş yapar?

Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.edu.tr

Lojistik için hangi bölüm okunmalı?

Ulaştırma ve Lojistik, üniversitelerde “Uygulamalı Bilimler” ve “Ulaştırma ve Lojistik” fakültelerinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik dil gerekli mi?

Uluslararası ticaret ve lojistik bölümünde mutlaka yabancı dilin olmalıdır. Uluslararası alan da çalışacağın için yabancı dil ( öncelikli İngilizce) öğrenmen gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskulubu.com

Lojistik mezunları devlette nerede çalışabilir?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları başlıca çalıştıkları yerler aşağıda listelenmiştir;
  • Kamu,
  • Özel Şirketler,
  • Maliye Bakanlığı,
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,
  • Ekonomi Bakanlığı,
  • Kalkınma Bakanlığı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik Ağır iş mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan “Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği” ve “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği”ne göre nakliye ve depolama, ağır ve tehlikeli iş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lojistikdunyasi.net

Lojistik çalışanı ne yapar?

Lojistik elemanları, stok yönetim işlemleri kapsamında stokların takibi ve stok yönetimine dair görevlere sahiptir. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyip stok miktarını takip eden lojistik elemanı; mal kabul, düzenleme, paketleme, sevkiyat, iade işlemlerini de ilgili prosedürlere göre gerçekleştirmekten sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lojistik hangi sektörde?

Lojistik sektörü, taşımacılık, depolama ve dağıtım dahil olmak üzere çeşitli endüstrileri kapsar. Bu endüstriler, malların ve malzemelerin küresel hareketi için çok önemlidir. Nakliye, otomobil ve kamyonlardan, tren ve uçaklara kadar tüm taşıma türlerini içerir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT