Beyin ve bağırsak bağlantısı sayesinde uykuyu kaçıracak çay uyku üzerinde oldukça etkili olabilen bir içecektir. Yüksek antioksidanlı besinler arasında bulunan limon, vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılar. Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır.
Uyku kaçırmak için en çok bilinen ve uygulanan yöntem kahve tüketmektir. Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir.
Bağışıklık sistemini desteklemesi de limonlu çayın faydaları arasında yer alır. Limon, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Tüm bu unsurlar bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Alerji ve enfeksiyonlardan koruyabilir.
Greyfurt, mandalina, portakal gibi narenciye ürünlerinin meyve asidi boldur. Bu meyveleri tüketmek size enerji verip uykunuzu açacaktır. Sade kahve ya da asitli içecekler içmek. Kahve, içerisindeki kafein sebebiyle uyku açmak için oldukça etkili bir yöntemdir.
Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız. Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Limonlu çay, ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yüzünüzü gençleştirmeye yarayan büzücü özelliklerle doludur.
Limonlu çay vücutta pek çok faydası olan bir çaydır. Kilo verdirmeye yardımcı olur. Vücuttaki tüm toksinleri atar. Metabolizmayı da hızlandırır böylece daha hızlı kilo verdirmeye yardımcı olur.
Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır. C vitaminli ve antioksidanlı içecekler tüketmek uykunuzun açılmasını sağlar. Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır.
Uykuyu en hızlı ne açar sorusunun popüler cevabı siyah çay oluyor. Yolda, okulda, uyanık kalmanız gereken her anda bir iki fincan çay içerek beyni uyarabilirsiniz. Beyin ve bağırsak iletişiminin sonucunda uykunuz açılacaktır. Çayın uyanıklık sağlaması, çayda bulunan kafein oranı ile ilgilidir.
C vitamini açısından oldukça faydalı olan limon özellikle çaya eklendiği zaman demir emiliminin negatif etkilenmesini önlemektedir. C vitamini demir emilimi için gereken ortamı hazırlamakta ve emilimi daha hızlı hale getirerek artmasını sağlamaktadır.
Özellikle kahvaltıda içilen çayın içine birkaç damla limon sıkarak ya da limon dilimi ekleyerek sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.
Asitliği yüksek olan limon suyu çaya eklendiğinde ortamdaki hidronyum iyonlarının miktarının artmasına neden olarak thearubiginin iyonlaşmasını engeller. Dolayısıyla çaya kırmızı-siyah rengini veren eksi yüklü iyonların miktarının azalmasına ve çayın renginin açılmasına yol açar.
Yeşil çay zihni açar ve uykunun gelmesini engeller.
Uykusuzluğa sebep olan birçok fiziksel ve psikolojik etkenler vardır. Depresyon, kaygı bozukluğu ya da stres gibi psikolojik etkenlerin yanı sıra mide rahatsızlıkları, kas ve baş ağrısı da uykusuzluk yapabilir. Uykusuzluğa iyi gelen bitkilerin içinde nane, papatya, çarkıfelek, limon otu, rezene ve ıhlamur vardır.
Beynin uykuya dalamaması, bir hastalık olarak nitelendirilmeyen ve genellikle kaygı kaynaklı olup dönem dönem kişinin stres seviyesi arttıkça kendini gösteren bir problemdir.
Sağlıklı hayat için ihtiyaç duyulan uyku süresi, genetik faktörler de dahil olmak üzere, yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak günde 5-10 saat arasında değişmekle birlikte yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerekir.
İnsomnia (uyuyamama hastalığı): İnsomnia belirtileri, uykuya dalmada sorun yaşama, çok erken saatlerde uyanma, gece boyunca uykunun bölünmesidir. Bu rahatsızlıklar dışında, psikolojik etkenler, yaş, kabuslar, depresyon, kalp rahatsızlıkları, ilaçlar ve yaşam stili de uyku sorunlarına yol açan sebeplerdendir.
Sabah uyandığınızda kahve içmek, tarihsel olarak çok tercih edilen bir şey olsa da, vücudu buna alıştırmak iyi değildir. Kafein sadece çok yorgun hissedildiğinde tercih edilmelidir. Sabahları meyve ve çay gibi şeyler, kahveden daha iyi gelecektir.
Zamanla şişmanlığa neden oluyor. D ve B12 vitaminleri, metabolizmanın düzenlenmesini sağlıyor. Harvardlı İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı, Obezite Doktoru Özgür Niflioğlu, bugün vücudumuza giren şekerin yolcuğunu anlattı.
Çayı gün içinde su yerine tüketmeyin. Diüretik etkisi nedeniyle vücuttan su kaybının artmasına yol açar. Fazla çay tüketimi tansiyonda yükselme gibi yan etiklere yol açabilir. Yatmadan önce çay içmeyin, uykusuz kalabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri