Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kredi borcu günah mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kredi borcu günah mı?

Fetvada şöyle denildi: İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Kredi ödemek günah mı?

Evet, bir mahzuru yoktur. Sual: Seadet-i Ebediyye'de, (Hiçbir ülkede, hiçbir kimseden, bankadan ve kooperatiften, zaruret olmadıkça, hiçbir sebeple ödünç para alıp, faiz ödemek caiz değildir) deniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Kredi çekip başkasına vermek günah mı?

"İster kefil olsun ister krediyi çeksin ve başkasına versin. Her halükarda yapmış olduğu iş haram ve günahtır. Çünkü Peygamber Efendimiz, faiz ile ilgili hükmü aktarırken buyurduğu 'Faiz yiyen, yediren, bu işe şahitlik yapan, bu işe aracılık yapan, katiplik yapan herkes günah işlemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.tv

Faizle borç ödemek günah mı?

15 Faizle borç almak caiz mi? Faizli borç almak haramdır. Bu bakımdan böyle bir günahtan uzak durmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İhtiyaç için kredi çekmek caiz mi?

Kredi ile orada yaptıkları iş sonucunda kendileri kazançlı çıkmak. Yurt içinde faizci banka ile işlem yapmak, faiz alıp vermek, İslam''a göre caiz olmadığı için normal hallerde (zaruret bulunmadığında) bunlar yapılamaz. Burada zaruretten maksat, giderilmediği takdirde normal olmayan sıkıntılara sebep olan ihtiyaçtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kredi çekip ev alacağım. Faiz olduğunu söylüyorlar.Ne yapmalıyım? - atv

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangi kredi haram değil?

Fetvada şöyle denildi: İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Krediler helal midir?

İslam, kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yoldan temin etmelerini emreder ve her türlü faizi kesin olarak haram kılar (al-i İmran, 3/130; Nisa, 4/161). Şahıslar veya kurumlarla yapılacak faizli kredi işlemleri de bu kapsamdadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Faiz Allah affeder mi?

Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah, onu affeder.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mahfiegilmez.com

Kredi faiz neden günah?

Müslüman başka birisinin malını ancak bir mal veya iş karşılığında alabilir. Hiçbir ekonomik değeri olmayan vade: zamandan dolayı bir kişinin parasını almak onu karşılıksız almak demektir. Bu yüzden dinimiz faizi başkasının malını haksız yere almak olarak tanımlamış ve haram kılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastamonu.edu.tr

Faizin tövbesi olur mu?

Samimi bir şekilde tövbe edip faizli işlemlerden uzak durmanız gerekir. Ayrıca faiz işlemi haram olsa da evin kendisi haram değildir. Demek ki, bir tövbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çok zor durumda kredi çekmek caiz mi?

Faizli kredi çekmek, ortada bir zaruret yoksa elbette caiz değildir, haramdır. Hayati tehlike ve temel ihtiyaçlardan yoksun kalmak gibi zaruretler olursa, bunları başka yoldan gidermek mümkün değil ise, bu zaruri ihtiyaçları karşılayacak kadar faizli kredi çekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bankaya para yatırmak caiz mi?

Müslümanlar faizli mevduata bilerek ve isteyerek para yatırmamalıdırlar. Çünkü bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. Söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Faiz hangi durumlarda caiz olur?

Dâr-ül-harbde, yalnız kâfirlerden faiz alan bir bankaya para yatıran bir müslümanın, bu paranın faizini alması helal olur. Bu bankadan ödünç para alıp faiz verenlerin hepsi müslüman ise, bankaya yatırılan paranın faizini almak haram olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Banka promosyonu haram mı?

Haram olan promosyon parası sadaka olarak verilince karşı tarafa haram olmaz. KART PUANI İLE ALIŞVERİŞ Alışveriş yapılan kurum, kendi kâr payından hediye olarak puan verebilir. -Bankanın kazandığı faizden, kişinin kartına hediye diye verdiği puan kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Kredi faizi faizle ödemek haram mı?

1) Faizli kredi açma işleminin, hem nesie (vadeli) hem de fazlalıklı riba kapsamına gir- diği bedihidir, 2) Her türlü faizli işlem Kitap ve Sahih Sünnetle haram ve yasak kılınmıştır (Baka- ra:275-280).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktp.isam.org.tr

Kredi ile araba almak haram mı?

Araba satın almak için bankadan faizli para çekmek haramdır. Bunun ilk araba veya ev olup olmaması arasında hiçbir fark yoktur. Araba ve ev sahibi olmak insanın zaruri ihtiyaçlarından değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogruhaber.com.tr

Peygamber efendimiz faiz için ne demiştir?

' diyerek bir daha dönülmemek üzere yasakladığı hususlardan biri de faiz idi. Peygamberimiz, faizin her çeşidini ayakları altına aldığını ilan ederek müminlere şöyle seslendi: 'İyi bilin ki faizin her çeşidi kesinlikle haramdır, kaldırılmıştır. '

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Faiz kul hakkına girer mi?

Faiz, dünyada da ahirette de azabı çetin olan büyük bir günahtır. Aziz Kardeşlerim! Faiz haramdır; çünkü İslam'ın hukuk ve ahlâk sisteminin temelinde yer alan “Hak” kavramına aykırıdır. Faiz kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.gov.tr

Bakara suresi 275 ayette ne anlatılmak isteniyor?

“Allah, alım satımı helal, faizi haram kılmıştır.” (Bakara 2/275) Bu sebeple çalışmanın amacı faizi net bir şekilde tanımlayarak, onun diğer ticari faaliyetlerden ayrılmasını kolaylaştırmaktır. Bunun için “ticaret” ve “faiz” kavramları, ilgili diğer kavramlarla birlikte Kur'an sünnet bütünlüğü içinde ele alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nek.istanbul.edu.tr

Faiz yiyenlerin sonu ne olur?

Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, 'Alım satım da ancak faiz gibidir' demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helal, faizi ise haram kılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.bartin.edu.tr

Faiz yiyen dinden çıkar mı?

- Faiz ile iş yapanlar -faizi helal saymadıkları sürece- kâfir olmazlar. Çünkü Ehl-i sünnetin akidesine göre, faiz gibi büyük günah işleyenler de kâfir olmazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kuranda geçen faiz nedir?

Fıkıh literatüründe ise ribâ, borç verilen bir parayı veya malı belli bir süre sonunda belirli bir fazlalıkla, yahut borç ilişkisinden doğan ve süresinde ödenmeyen bir alacağa ek vade tanıyıp bu süreye karşılık onu fazlalıkla geri almanın veya bu şekilde alınan fazlalığın adıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Faiz yemenin günahı nedir?

Faiz haramdır; çünkü İslam'ın hukuk ve ahlâk sisteminin temelinde yer alan “Hak” kavramına aykırıdır. Faiz kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar. Kazanıyorum zannederken aslında kaybeden bireyi ve birbirine güvenini yitiren toplumu felakete sürükler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.gov.tr

Devlet kredisi ile ev almak caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre Devletin söz konusu borçlandırmadaki amacı, faiz geliri elde etmek değil, aksine ödeme güçlüğü içindeki vatandaşlarının ev sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Bu itibarla bu projeden yararlanmak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Faizle çalışan bankalar caiz mi?

İslam'da Faiz Yasağı

İslami usulle çalışan bankaların kurulmasının temel nedeni faizdir. İslam, Müslim- gayrimüslim ayırımı yapmadan faizin her türlüsünü kesin bir şekilde yasaklamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT