Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Koyun hangi otu sever?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Koyun hangi otu sever?

Koyunlar toprak yüzeyindeki yumuşak bitkileri (mera) otlamayı tercih ederler. Mera terimi çok çeşitli bitki türleri içerir: çimen, yonca, kabayonca (Medicago sativa), hindiba, baklagiller, bazı çalıya benzer çalılıklar vs.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Koyun için hangi ot ekilir?

Koyunların ve keçilerin sevdiği otlar kısaca ryegrass, teff grass, silajlık soya, yapay çayır mera, korunga, 5 li karışım yem bitkisi, kuru yonca, kuru yonca otu bu yem bitkileri koyun ve keçilerin sevdiği kaba yem bitkileridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: torunoglutohum.com

Koyun en çok ne yer?

Koyunlar, hemen hemen her türlü kaba otları yiyebilirler. Eski çiftçiler koyunları daha çok mera ve saman şeklinde besleme tekniğini ile beslerlerdi. Fakat teknoloji ve sanayinin de gelişmesiyle koyun besiciliğinde daha çok yüksek miktarda tahıl içeren yemler kullanılmaya başlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Koyun her otu yer mi?

Koyun, hem otun her kalitede olanını, hem de hububat ve gıda sektörünün yan ürünlerini değerlendirebilen bir hayvandır. Koyunlar hayat boyu hep aynı şekilde yemlenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Koyun ne yemeyi sever?

Koyunlar, selülozu fazla olan yemleri kolayca yerler. Kuru otlar ve saman kaba yemdir. Silo yemleri ve yeşil yemler de kaba yemdir. Koyunlar bunları yiyerek de verim verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inovitalgida.com.tr

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR NE YER (Koyun Besleme Rasyon Örnekleri)

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Koyuna en iyi yem nedir?

Yüksek miktarda süt veren koyunlarda KOYUN SÜT YEMİ miktarı 1.5 – 1.7 kg /gün seviyesine kadar çıkartılmalıdır. Yanında, kaba yem kaynağı olarak hayvan başına günde 1,5-2 kg mısır silajı, 1-1,5 kg kuru ot ve biraz da saman verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proyem.com.tr

Koyunlar nerede otlar?

Koyunlar toprak yüzeyindeki yumuşak bitkileri (mera) otlamayı tercih ederler. Mera terimi çok çeşitli bitki türleri içerir: çimen, yonca, kabayonca (Medicago sativa), hindiba, baklagiller, bazı çalıya benzer çalılıklar vs.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Koyunlar yonca yer mi?

Hayvan besleme açısından yonca otu önemli bir besin kaynağıdır. Yonca otunu tüm hayvanlar severek tüketir. Son yıllarda ülke genelinde yonca silajı tüketimi yaygınlaşmıştır. Yonca otunu hayvanlara yeşil yedirmek sakıncalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: torunoglutohum.com

1 koyun günde ne yer?

Bir büyükbaş veya küçükbaş hayvanın günlük mera yem ihtiyacı: Canlı ağırlığının 1/10'u olarak kabul edilir. Örneğin 50 kg civarında bir koyunun günlük yem ihtiyacı 5 kg'dır. 300 kg bir sığırın günlük yem ihtiyacı 30 kg'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Koyun marul yer mi?

Koyunlar 3 öğün marul yiyor

Bu yıl 80 bin adet marul ektiğini hatırlatan Başak, alıcı bulamayınca ilginç bir yöntem buldu. Tarlasından elleriyle kestiği marulları koyunlarına veren Raşit Başak, içi acısada teselliyi kuzularını marulla beslemekte buluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Koyunlara tuz ne zaman verilir?

Merada belirli yerlere, özellikle su yalaklarının yanına yerleştirilen tuzların yağmurlardan korunacak şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Ayrıca genellikle koyunların gündüz dinlendiği gölge alanlara, gece barındıkları ağıllara tuzlar konuluyor ve koyunlara en az haftada bir gün kaya tuzu verilmesi öneriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Koyun arpa yer mi?

Arpanın protein kalitesi ve içeriği oldukça yüksektir. Bu nedenle büyük baş ve küçükbaş hayvancılıkta arpa ezmesi yem olarak kullanılmaktadır. Arpa Ezmesinin Hayvanlara Faydaları Nelerdir? Arpa ezmesi bütün hayvanlara verilebildiği gibi geviş getiren hayvanlar için daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Koyuna ne kadar arpa verilir?

Büyükbaş hayvan başı 4 kg/ gün arpa üzerinden aylık 120 kg arpa verilecektir. Küçükbaş hayvan başına 600 gr (0.6 kg)/gün üzerinden aylık 18 kg arpa verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydin.tarimorman.gov.tr

En verimli ot hangisi?

En verimli ot tohumlarının başında ryegrass gelir. Reygras yem bitkisini ilk kez 1999 yılında firmamız tarafından Türkiye'ye getirttirilip ülke geneline tanıtılmıştır. Dekara 5 kg ekilir. Dekardan 12 – 15 ton yeşil ot, 3 – 4 ton da kuru ot verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: torunoglutohum.com

Koyuna Reygras verilir mi?

Reygras inek, koyun, keçi ve at gibi hayvanlara yedirilebilir. sert geçen bölgelerde ilkbaharda ekilir. Serin ve bol yağışlı bölgelerde ilkbahar ekiminin mümkün olduğunca erken yapılması gerek- mektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konya.tarimorman.gov.tr

Koyun günde kaç kilo yeşil ot yer?

Mer'aların iyi olmadığı yerlerde buğdaygil veya baklagil yeşil yemlerden günde koyun başına 3-4 kg, silajdan günde 5-6 kg verilebilir. Aşım öncesinde hayvanlar ne çok zayıf ne de çok yağlı olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Koyun günde kaç kez sağılır?

Koyunlar genellikle günde iki kez sağılır. Sabah ve akşam sağımları arasında 10 saatlik bir süre geçmesi gerekir. Çok soğuk ve kırağılı günlerde sabah sağımı daha geç, sıcak günlerde ise daha erkene alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: albinacmsfile.albinasoft.com

Koyun koca gelmesi için ne yapmak lazım?

Koyunlarda kızgınlıklar toplulaştırılarak koç katım süresi kısaltılabilir. Bunun için ya yapay hormon uygulanabilir ya da doğal yöntemler uygulanmalıdır. Doğal yöntemler olarak; koyunlar toplu olarak kuru çıkartılır, koç katım öncesi (17 gün) koyunlar arasına uyarıcı koçlar salınır ve flushing uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pegamerinos.com

Koyun silaj verilir mi?

Koyun için fabrika yemi ile pancar posası veya mısır silajı yedirilmez. Çünkü fabrika yemleri enerji ve protein yönünden zengin yemlerin bir karışımıdır. Aslında mısır silajı ve pancar posası gibi yem maddelerini hayvanların ihtiyaçlarına göre tamamlayan yemlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yetistiricisoruyor.com

Kışın koyun ne yer?

*Kışın koyunlara kaba yem olarak kuru ot, kuru yonca, yulaf, arpa ve buğday hasılı verilebilir. Kesif yem olarak; arpa kırması, buğday kırması, yulaf kırması, mısır, çeşitli değirmen artıkları, çeşitli küspeler ve konsantre yem verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetrehberi.com

Koyun kuzu ne yer?

ERKEK kuzulara günde 1 kg kuru ot veya kuru yonca otuyla 300-400 gram kesif yem vermeliyiz. DİŞİ kuzulara günde 700 gram kuru ot veya kuru yonca otuyla 200-250 gram kesif yem vermeliyiz. Bu miktarlar mevsim ve kuzunun durumuna göre bir miktar artırılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Koyunlar ne zaman otlar?

Koyunun çenesi yere çok yakın durur, bu nedenle otlar yerden kolaylıkla seçilebilir. Kuzular 2 günlük oldukları zaman otları koparmaya başlar, uzun yaprakları ise sadece emerler. İki haftalık olduklarında kuzular çimenlerin uzun kısımlarını yemeye başlarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Koyun yağmurdan etkilenir mi?

ü Koyun besiciliği yapanlar, ü Damızlık yetiştiriciliği yapanlar. Koyunculuğumuzun % 90' ı meraya dayalıdır. Kışın kar meraları kapamadıkça veya şiddetli yağmur ve fırtına olmadıkça koyunlar, besin ihtiyaçlarını meradan temin ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safkanmerinos.com

Koyun kaç saat otlar?

Genellikle, koyunlar günde ortalama 8-9 saat otlar, meranın kalitesi düşükse bu süre 13 saata kadar uzar. Koyunların otlama süresine bir çok faktörün etkisi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Koyun otu nasıl olur?

Koyun Otu Gülgiller familyasından, 80 santime kadar büyüyen, çok yıllık otsu bir bitki. koyun otu koyu yeşil bir bitkidir ve küçük sarı çiçekleri uzun dalları üzerinde açar. Bitki çalılık alanlarda, yol kenarlarında, alkali toprağa sahip bölgelerde kolay yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT