Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Koyun en iyi nasıl beslenir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Koyun en iyi nasıl beslenir?

Koyunlar, toprak üstünde bulunan özellikle yumuşak bitkileri çok sevmektedir. Bunun yanı sıra yoğun yem denilen tahıl kırmalarını ve küspeleri de oldukça severler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1 koyun 1 günde ne kadar yem yer?

Bir büyükbaş veya küçükbaş hayvanın günlük mera yem ihtiyacı: Canlı ağırlığının 1/10'u olarak kabul edilir. Örneğin 50 kg civarında bir koyunun günlük yem ihtiyacı 5 kg'dır. 300 kg bir sığırın günlük yem ihtiyacı 30 kg'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Koyun kilo alması için ne yapmalı?

Birinci dönemde protein seviyesi yüksek kaliteli kaba yem ağırlıklı, az miktarda kesif yemle beslemeye başlanarak genç hayvanlar ikinci döneme hazırlanır. İkinci dönemde genç hayvanların boylanması ve bir miktar kilo alması hedeflenir, bunun için ihtiyacı olan protein seviyesi yüksek olan yemlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rtmtarim.com.tr

Koyuna en iyi yem nedir?

Yüksek miktarda süt veren koyunlarda KOYUN SÜT YEMİ miktarı 1.5 – 1.7 kg /gün seviyesine kadar çıkartılmalıdır. Yanında, kaba yem kaynağı olarak hayvan başına günde 1,5-2 kg mısır silajı, 1-1,5 kg kuru ot ve biraz da saman verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proyem.com.tr

Koyunlara hangi yem verilir?

Koyunlar toprak yüzeyindeki yumuşak bitkileri (mera) otlamayı tercih ederler. Mera terimi çok çeşitli bitki türleri içerir: çimen, yonca, kabayonca (Medicago sativa), hindiba, baklagiller, bazı çalıya benzer çalılıklar vs.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR NE YER (Koyun Besleme Rasyon Örnekleri)

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Koyunlar en çok ne yemeyi sever?

Koyunlar, hemen hemen her türlü kaba otları yiyebilirler. Eski çiftçiler koyunları daha çok mera ve saman şeklinde besleme tekniğini ile beslerlerdi. Fakat teknoloji ve sanayinin de gelişmesiyle koyun besiciliğinde daha çok yüksek miktarda tahıl içeren yemler kullanılmaya başlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Koyunlara tuz ne zaman verilir?

Merada belirli yerlere, özellikle su yalaklarının yanına yerleştirilen tuzların yağmurlardan korunacak şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Ayrıca genellikle koyunların gündüz dinlendiği gölge alanlara, gece barındıkları ağıllara tuzlar konuluyor ve koyunlara en az haftada bir gün kaya tuzu verilmesi öneriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Koyunlara arpa verilir mi?

Küçükbaş hayvan başına 600 gr (0.6 kg)/gün üzerinden aylık 18 kg arpa verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydin.tarimorman.gov.tr

1 dönüm arazide kaç koyun beslenir?

1 dönümde en fazla 10 koyun yetiştirilir. hektarda (10.000 m²) en fazla 100 adet koyun otlatılabilir. otlaklar verimli olmalıdır. verim düşükse 1 dönüme düşecek koyun sayısı 7 olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk1923.com

Besi için mısır mı arpa mı?

Her ne kadar enerji içeriği mısır ve buğdaydan düşük olsa da ham protein içeriğinin mısırdan daha yüksek ve buğdaya benzer olması, rumen sağlığı ve mikroorganizma popülasyonu (Nikkhah, 2011) ile et kalitesi üzerine olan olumlu etkileri sebebiyle arpa, besi rasyonlarında tercih edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Koyun 3 ayda kaç kilo alır?

Yağlı kuyrukludur. Anaç koyunlarda canlı ağırlık 40-45 kg. süt verimi 50-60 Litre kirli yapağı verimi 1,5-2 kg.dır. 100 koyundan 100-110 kuzu alınır. Süt kesiminden sonra 3 aylık besleme ile 20-22 kg. karkas verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erzurum.tarimorman.gov.tr

Koyunların iştahını ne açar?

Koyunlar için işkembelerini geliştirici ve yemden yararlanmayı artırıcı maya (sacc. serv) ilavesi ile üretilmiştir. İştah açıcı B gurubu vitaminler özellikle büyümeyi teşvik etmek için B12 vitamini yüksek oranda ihtiva etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: royalilac.com

Kuzulara arpa verilir mi?

Kuzular 14 haftalık yaşa ulaştıktan sonra önlerine GÜRDAL KUZU BÜYÜTME YEMİ'ne ilaveten yavaş yavaş alıştırmak şartıyla 500 gr/gün'e kadar bütün ya da kaba kırılmış arpa konulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurdalyem.com.tr

10 koyun para kazandırır mı?

Ancak, hemen hemen tüm çiftçilik faaliyetlerinde olduğu gibi, ölçekli bir ekonomiye ihtiyacınız olacaktır. Bu, sadece 10-15 koyun yetiştirip ve bu şekilde yaşayacağınız anlamına gelmez, çünkü sabit işletme maliyetleri büyük olasılıkla kazanca ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Koyun için ne ekilir?

Koyunların ve keçilerin sevdiği otlar kısaca ryegrass, teff grass, silajlık soya, yapay çayır mera, korunga, 5 li karışım yem bitkisi, kuru yonca, kuru yonca otu bu yem bitkileri koyun ve keçilerin sevdiği kaba yem bitkileridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: torunoglutohum.com

Kışın koyun ne yer?

*Kışın koyunlara kaba yem olarak kuru ot, kuru yonca, yulaf, arpa ve buğday hasılı verilebilir. Kesif yem olarak; arpa kırması, buğday kırması, yulaf kırması, mısır, çeşitli değirmen artıkları, çeşitli küspeler ve konsantre yem verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetrehberi.com

100 koyundan ne kadar kazanıyor?

Öncelikle kuru besini azaltıp koyunlarımızı uygun mevsimde merada otlatırsak %50 kar elde edebiliyoruz. Yani bu da yıllık gelirimizin 50 bin TL olmasını sağlıyor, aylık gelirimiz de 4.500 TL oluyor bu şekilde.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Kışın koyun Kırkılır mı?

Onun için belirli bir sıcaklık olmadan ve koyunlar terlemeden kırkım yapılamaz. Hava devamlı yağmurlu, soğuk veya çok sıcak olduğu gün ve aylarda kırkım yapılmaz. Özellikle doğum ve sağım zamanında da sağmal koyun kırkımı yapılmaz. Türkiye'de kırkım genelde nisan – haziran ayları arasında yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

50 koyuna kaç metrekare ahır lazım?

Ağılda her koyun için ortalama 1,25 – 1,5 metre kare yer hesaplanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

1 koyun günde ne kadar arpa yer?

MANİSA İLİ DAMIZLIK KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

Koç katımından 2 hafta önce başlayarak 6 hafta günde 400 gr.dan başlayarak 700-800 gr.a kadar fabrika yemi veya arpa, yulaf karışımı ile ek yemleme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: midkkyb.org.tr

Bir koyun kaç kilo arpa yer?

Bu ek yemlemede elimizde kaliteli kuru yonca varsa 500 g' dan başlayıp 1.5 kg'a kadar çıkarak verebiliriz. Bu yoksa fabrika yemi veya arpa yulaf karışımı 400 gramdan başlayıp 700-800 grama kadar çıkarak yedirebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Gebe koyuna yonca verilir mi?

Gebe hayvanla fazla miktarda kuru yonca otu ve baklagil samanları verilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: midkkyb.org.tr

Koyunlar neden kaya tuzu yer?

Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur. Tuzun öncelikle sodyum ve klorürden oluşması, ancak kalsiyum, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi diğer temel iz mineralleri içermesi hayvanların sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koyuncutuz.com

Gebe hayvana tuz verilir mi?

Doğuma 15-20 gün kala hayvanlarımızın kuru madde alımları sık sık kontrol edilmeli, doğuracağı hafta sağmal rasyonun yarısını tüketebilir durumda olmalıdır. Meme ödemini artıracağından kuru dönem boyunca hayvana tuz ve soda gibi sodyum oranı yüksek katkılar verilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozturkyem.com

Toklu ne zaman koça gelir?

Dişi tokluyu koça vermekte 18 ayı geçmemeliyiz. Sürüdeki koyunlar pratikte 6-8 yaşlarına kadar, koçlar ise 4-5 yaşlarına kadar damızlık olarak kullanılabilmektedir. Koyunlarda kızgınlık genelde mevsime bağlıdır. Kızgınlık 28-30 saat devam etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayseri.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT