Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kombi sürekli su alır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kombi sürekli su alır mı?

Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolutesisat.com.tr

Kombi neden sürekli su alır?

Kombide basınç yani “BAR” değerinin ortalaması 1.5'tir. Eğer basınç değeri 2'nin üzerindeyse yüksek basınç sorunu ortaya çıkar. Bu durumda, cihaz ortalama basıncın üzerinden çalıştığı için fazla basıncı tahliye etmek isteyecektir. Bu tahliye sırasında da kombi su akıtma problemi ortaya çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucay.com.tr

Kombiye kaç günde bir su verilir?

Kombi Su Basma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kombinin basıncı arttırma işlemi ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları… Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucay.com.tr

Kombi ne kadar sürede su eksiltir?

Eğer kombinizin suyu, 2-3 ayda bir eksiliyorsa bu normal bir durum olup, arıza belirtisi değildir. Kombi suyu eksildiğinde altındaki vanayı açarak bar seviyesini tekrar eski haline getirebilirsiniz. Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plus.alarko-carrier.com.tr

Kombinin su basıncı neden sürekli düşer?

Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kombi Su Basıncı Neden Yükselir ?

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kombi su basıncı ne kadar sürede düşer?

Kombinizin suyu iki üç ayda bir eksiliyorsa bu durum oldukça normaldir. Yani kombinizin basıncı iki üç ayda bir düşebilir. Kombinizdeki basınç düştüğünde kombinin altında bulunan vanayı açıp bar seviyesini 1.5'e getirmelisiniz. Fakat cihazın basıncı sürekli düşüyorsa burada bir problem var demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursay.com.tr

Kombi kapalıyken su basıncı yükselir mi?

Kombi basıncı yükselmesinin olası sebeplerinden bir diğeri de doldurma musluğunun kapanmıyor olmasıdır. Kombi musluğunu kapattığınızdan emin olsanız bile eğer muslukta ufak bir kademe dahi açıklık kaldıysa basınç yükselebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plus.alarko-carrier.com.tr

Kombi kapalıyken su eksiltir mi?

Ardından tesisattaki suyun soğumasıyla birlikte basınç düşer. Özetle, sorun genleşme tankıyla alakalıysa kombi kapalıyken su basıncı düşmemelidir. Kombi kalorifer devresinde çalışırken basınç kendi kendine artmalıdır ve nihayetinde kombinin altından akmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kombimuhendisi.com

Tesisatta kaçak yoksa kombi neden su eksiltir?

Kombideki suyun eksilme nedenini eğer gözle görülen bir kaçak yoksa anlayabilmeniz mümkün değildir. Kombilerde meydana gelen su eksilmeleri, genellikle tesisatın bir yerinde meydana gelmiş olan su kaçağı sorunundan kaynaklanmaktadır. Bu kaçağın da gözle görülmeyen bir noktada olması muhtemeldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.com

Kombi çok su alırsa ne olur?

Kombi içine basılan su miktarı arttıkça buna bağlı olarak su sızdırma sorunu ortaya çıkabilir. Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıkınca genellikle kombiler su sızdırmaya başlarlar. Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur, sorusuna verilebilecek en basit cevap, kombi su akıtmaya başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yayalar.net

Kombide su basıncı düşerse ne olur?

Sistem yazılımında güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu sebeple kombi su basıncı düştüğü zaman kombi çalışmayı durdurur. Bu sayede kombi basıncı düşmesi sonucu kombinin zarar görmesi engellenir. Kombinin basınç düşmesinden dolayı kapanması için, kombi su basıncının 1 barın altında düşmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatdoktoru.com.tr

Kombiye ne kadar su verilmeli?

En ideal kombi su basıncı 1,5 – 2 bar arasında olmalıdır. Kombi su basıncının daha düşük olması kombi pompasının daha sık çalışmasına neden olur. Bu durumda gereğinden fazla enerji harcamasına neden olur. Daha yüksek olması durumunda ise; kombi pompasının fazla zorlanmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Kombi patlaması neden olur?

Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isgnedir.com

Kombi su basıncı 4 bar olursa ne olur?

Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plus.alarko-carrier.com.tr

Peteklerde hava varsa basınç düşer mi?

Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kammak.com.tr

Yoğuşmalı kombi günde ne kadar su atar?

Yoğuşmalı kombinin yoğuşma yapabilmesi için 40-55C arasında ayarlanması gerekir. Normal şartlarda yanan 1m3 DG başına 1-1,5 lt su oluşması beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Kombi tesisat kaçağı nasıl anlaşılır?

Parkelerde kabarma ve şişme olursa kombi su kaçağı belirtisi var demektir. Duvarlarda nemlenme, rutubet ve küf kokusu varsa doğalgaz tesisatı su kaçırıyor demektir. Yüzeylerde küçük su birikintileri varsa kalorifer tesisatı su kaçırıyor anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinamiktesisat.com

Yeni kombi neden su eksiltir?

Kombim Neden Su Eksiltiyor? Kombi iki sebepten dolayı su eksiltmeye başlar. Birincisi kombinin denge kabındaki hava bitmiştir. İkincisi ise kalorifer tesisat borularında gözle görülmeyen çok ufak bir kaçak meydana gelmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbultesisat.org

Kombi su Kaciriyor ne yapmalıyım?

Su akıntısı kombi içinden geliyorsa kombi servisinden, borulardan geliyor ise tesisatçıdan yardım almalısınız. Öncelikle doldurma musluğunu kontrol edin açık kalmış olabilir. Doldurma musluğu kapalı ise servisi arayın. Servis ekipleri gelene kadar cihaza müdahale etmeye çalışmayın ya da bir işlem yapmaya kalkışmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kombitamircisi.com.tr

Kombi kapalıyken neden su akıtır?

Kombide karşılaşılan su akıtma problemlerinin %80'i emniyet ventilinden tahliye olmasıdır. Ancak emniyet ventilinden su geliyor olması her zaman emniyet ventilinde sorun olduğu anlamına gelmez. Kombi parçalarında kırılma, delinme ya da çatlama olduğunda kombi su akıtabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plus.alarko-carrier.com.tr

Kombi neden su kaçırır?

Kombideki su basıncının ortalama 1.5 bar olması tavsiye edilmektedir. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse kaloriferlere yeterli miktarda su gitmez ve ısı azalır. Ancak bu basınç 1.5 barın çok üstünde olursa bu kez cihaz bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve bu sebeple su akıtacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

ECA kombi neden devamlı su eksiltir?

Kombinin suyunun sürekli eksilmesi kalorifer tesisatında bir kaçak olabileceği anlamına geldiğini belirtmiştir. Kalorifer borularında meydana gelen su kaçakları genellikle ufak olur. Kombi basıncı belli bir noktaya düştükten sonra kalorifer borusundaki kaçaktan, suyun eksilmesi de durur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.com

Kombi çalışırken bar yükselmesi normal mi?

Eğer doldurma musluğunu açık bırakmışsanız kombi basıncı yükselecektir ve su akıntısı sorunu da gerçekleşecektir. Doldurma musluğunun asıl amacı basıncı yükseltmektir. Gerekli kontrolleri sağladıktan sonra basınç hala yükseliyor ise doldurma musluğu kırık ya da arızalı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaksehirkombiklimaservisi.com

Kombi kapalıyken su basıncı kaç olmalı?

Kombinizin basıncı ortalama olarak 1.2 ve 1.5 bar seviyesinde olabilir. Eğer kombi basıncınız bu seviyelerdeyse kombinizde herhangi bir arıza bulunmuyor şeklinde yorumlanabilir. Eğer kombi basıncınız ortalama olarak 1.5 bar ve 2 .0 bar seviyesinde yine aynı şekilde kombinizde bir sorun yok demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Kombi basıncı 17 bar olursa ne olur?

1,5 - 2 arası normaldir sorun olmaz... olaki ısınıp 2,5 - 3 çıksa bile kombi 3 ü geçince otomatik tahliye eder. Fakat durumdan huzursuz isen peteğin purjöründen biraz su al 1,6 ya düşür. 1.2'ye düşene kadar ilave su almıyoruz, ama daha aşağısına düşerse su takviyesi yapıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com
Önceki makale
16 rakamı ne anlama gelir?
Sonraki makale
Silinen Numaralar geri gelir mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT