Kola çok sık tüketildiğinde göbek bölgesinde yağlanmaya neden olur ve aşırı şiş görünüm kazandırır. Bu durumu önlemek için koladan uzak durmanız ya da çok nadir tüketmeniz gerekir. Ayda yılda bir defa kola içmek kimseye kilo aldırmaz.
Ayrıca gazlı içeceklerin, içerdikleri asit nedeniyle de midenize zarar verebilecekleri bilinmektedir. Dolayısıyla gazlı ve tatlandırılmış içecekler suyun yerini tutmaz. Ayrıca su yerine midenizi bu içeceklerle doldurduğunuz için günlük sıvı alımınız düşebilir.
7. Bu içeceklerden uzak durun: Ödemin atılmasında normal su tüketimi önemli. Günlük en az 2.5 litre su içmelisiniz. Ama alkol, kola, şekerli meyve suları gibi ödemi arttırabilecek içeceklerden olduğu için uzak durmanızda yarar var.
1 bardak kola kaç kalori? 1 su bardağı (200 ml) kola 122 kcal. 1 kupa (330 gr) kola 201 kcal.
yüksek miktarda fenilalanin serotonin iletimini azaltır.serotonin azlığı depresyona yol açtığı gibi iştahı da arttırır. yani zayıflamak için tüketilen diyet içecekler,zero kolalar tam tersine kilo aldırır.
İlgili 30 soru bulundu
Kolanın kilo aldırma etkisi metabolizmayla ilgili olarak değişir. Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Bu nedenle içerisindeki kalori miktarı da oldukça yüksektir. Kalori miktarının yüksek olmasından dolayı da kilo alımına neden olmaktadır. Kola vücut kitle endeksi ve yağ oranı yüksek kişilerde ilerleyen zamanlarda kilo alımına neden olmaktadır.
Kola içen her kişi vücuduna hiçbir fayda sağlamayan boş enerji olarak adlandırılan bir içecek içmiş olur. Bu durum vücut kitle endeksi ve yağ oranı yüksek kişilerde ilerleyen zamanlarda kilo alımına sebep olur.
İçtiğiniz kolanın miktarını azalttığınızda baş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk veya hatta depresyon yaşayabilirsiniz. Kola, içerisindeki şeker miktarı nedeniyle şişmanlatır. Bunun yanında bağışıklık ve kalsiyum eksikliği nedeniyle eklem ve kemikler üzerindeki baskıyı arttırır.
Metabolizmada meydana gelen bu değişimlerde kişinin yağ yakımında zorlanmasına ve kilo vermeden güçlük çekmesine neden olur. Gazlı içecek tüketimini tamamen hayatınızdan çıkarmak kişinin kilo alımında ciddi bir değişikliğe uğrayacağı gibi aynı zamanda kilo vermesine de yardımcı olacaktır.
Yüksek oranda kafein sebebiyle de kolanın pek çok zararlı yönü mevcuttur. Tüketimden 15-60 dakika sonra kafeinin mide ve ince bağırsak tarafından kan dolaşımına emilmeye başlaması damar daralması ve kalp rahatsızlıkları riskini büyük oranda arttırır.
Kolanın insan vücuduna faydası da bulunmaktadır. Özellikle kolanın faydalarından olarak rahatlatıcı etkisinden bahsedilebilir. Kola içildiği durumlarda vücutta rahatlık etkisi baş gösterir. Sakinleştirir ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Aç karna asitli içecek tüketilmemesini öneren uzmanlar, mümkünse çocuklarınızın hiçbir şekilde asitli ve şekerli içecekler tüketmemesine özen gösterin diye uyardı. Uzmanlar, asitli ve şekerli içeceklerin mide hassasiyeti ve ülser gibi çeşitli hastalıklara neden olduğunu belirttiler.
Midemiz, çok çeşitli yiyecek ve içeceğin sindirimini kontrol altında tutacak ve pH (asitlik) dengesini kolaylıkla sürdürebilecek yapıdadır. Bu nedenle gazlı içecekler sağlıklı bir mideye zarar vermez.
Kolayı neden tüketmemeliyiz? - 1 bardak kolayı vücuttan atmak için tam 32 bardak su içmeniz gerekir.
60 DAKİKA: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı gibi). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
ŞEKERLİ VE ASİTLİ İÇECEK TÜKETMEK
Sıfır kalorili diye adlandırılan gazlı içeceklerde de yüksek oranda şeker bulunur. Diyet ürün diye tükettiğiniz pek çok içecek bu sebeple size kilo aldırır. Boş kalori olarak adlandırılan bu tip içecekler, karın bölgesindeki yağlanmayı da hızlandırır.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Bir bardak kolada bulunan şeker miktarı vücunuzun ihtiyacından 100 kattan fazla ve bir bardak kola bir paket sıgarayla aynı oranda vücudunuza zarar verir. Her gün içeceğiniz 2 litre kola ile ömrünüz en az 30 sene kısalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri