Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kimlerin şahitliği kabul edilmez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kimlerin şahitliği kabul edilmez?

Yetim malı yiyen, faiz yemekle tanınan, devamlı içki içen, kumar oynayan ve benzeri günahları işleyen kimseler adalete uymayacaklarından ve kolayca yalan söyleyebileceklerinden şahitlikleri kabul edilmez. Yalan söylemekle tanınmış, sık sık yalan haber getirip götürenlerin şahitliklerine başvurulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hangi meslek gruplarının şahitliği kabul edilmez?

Şahitliği mahkemelerde kabul görmeyen meslek erbabı iddiası bir şehir efsanesidir. Tanıklığı kabul edilmeyen bazı meslek gruplarının bulunduğu iddiasının hiçbir hukukî dayanağı yoktur. Ülkemiz hukuk sisteminde sadece mesleğinden ötürü bir kişinin şahitliğinin kabul edilmemesine yönelik bir mevzuat hükmü bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malumatfurus.org

Kimler mahkemede tanıklık yapamaz?

Kişisel nedenlerle tanıklıktan çekinme, HMK md. 248 - “Aşağıdaki kimseler tanıklıktan çekinebilirler:
  • a) İki taraftan birinin nişanlısı.
  • b) Evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi iki taraftan birinin eşi.
  • c) Kendisi veya eşinin altsoy veya üstsoyu.
  • ç) Taraflardan biri ile arasında evlatlık bağı bulunanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Bankacıların şahitliği kabul olur mu?

Tercüman, okul öncesi / sınıf öğretmeni, çağrı merkezi görevlisi, yoğun bakım hemşiresi, bebek bakıcısı, bankacı, uçuş / denizaltı personeli gibi mesleklerde belirli sürenin üzerinde çalışan kişilerin mahkemede şahitlik yapamayacağı iddiası doğru değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Güvercin Besleyenin şahitliği kabul olur mu?

Günaha yol bulmak için kuş besleyenler de fasıktır. Şahitlikleri tevbe etseler bile geçersizdir. Sebep budur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

KİMLERİN ŞAHİTLİĞİ KABUL EDİLMEZ

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Güvercin beslemek evde bereket olur mu?

Türk halk kültüründe bazı hayvanların bolluk-bereket simgesi olmalarıyla ilgili inanç ve uygulamalardan örnekler verelim: - Evde beslenen balık, kuş, güvercin, köpek gibi hayvanlar eve bereket getirir (K.2, K.9, K.31, K.56). - Leyleklerin bir bölgede uzun süre kalması, orada bolluk olacağı anlamına gelir (K.42). - Her ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Müstakil evde güvercin beslemek yasak mı?

Müstakil evler, apartman daireleri ve site içerisinde, ev ve süs hayvanları beslenebilir. Ev ve Süs hayvanları tanımına, yasaklı türler dışında tüm köpek ırkları, evcil kediler, tüm kafes kuşları, akvaryum balıkları, küçük kemirgenler ve sürüngenler dahildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Mahkemede şahitlik etmek sicile işler mi?

İstisnai durumlar haricinde tanıklık yapılması zorunludur. Tanıklık yapan kişilerin sicilinde bu konuda herhangi bir işlem yapılmaz. Ancak yalancı tanıklık ve şahitlik etmek ve bu durumun tespit edilmesi halinde bu durum sicile işleyecektir. Özetle yalancı şahitlik yapılmadığı takdirde tanıklığınız sicile işlemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Akrabalar şahitlik yapabilir mi?

Yakın akrabanın boşanma davasında şahitlik yapması için hiçbir engel bulunmamaktadır. Kanun sırf yakın akraba olduğu için tanıklık yapılamayacağına ilişkin bir düzenleme yapmamıştır. Dolayısıyla aile mahkemesi hakimi de tarafların talepleri doğrultusunda yakın akrabaların tanık beyanlarını kabul etmek durumundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: musacetintas.av.tr

Mahkemede şahitlik yapınca para alınır mı?

MADDE 3- (1) Bu Tarife, 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 61 inci maddesi hükümlerine göre hazırlanmıştır. MADDE 4- (1) Tanığa, tanıklık nedeniyle kaybettiği zamanla orantılı olarak günlük 40,00 ilâ 80,00 Türk Lirasına kadar ücret ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Tanığı kim belirler?

İstinabe yolu ile dinlenilmesine karar verilen tanığın, nerede, hangi gün ve saatte dinleneceği hususu, talepleri hâlinde taraflara tebliğ edilir. Bu durumda, tanığın, hangi hususlardan dolayı dinleneceğini hâkim belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halildemir.av.tr

Şahit olunca mahkemeye gitmek zorunlu mu?

Gitmezsem Ne Olur? Tanıklık için adliyeye gitmezseniz polis ya da jandarma zoruyla götürülebilir ve gitmemeniz halinde bundan doğan masrafları ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Şahitlikten vazgeçerse ne olur?

Şikayette bulunan kişi de şikayetinden vazgeçerse, dava artık kamu davası olarak devam eder. Bu yüzden şikayet olmasa bile, yalancı şahitlik tespit edildiğinde dava açılması söz konusu olur. Şikayetçi olan kişi, şikayetini geri çekse dahi hiçbir değişiklik olmadan dava devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Şahit olmak için ne gerekir?

Hukukumuzda tanık beyanı delil niteliğini haizdir. Tanık diğer bir deyişle şahit, dava konusu olayla ilgili bilgi sahibi olan ancak davanın tarafı olmayan kimsedir. Tanık beyanının mahkeme tarafından dikkate alınabilmesi için dava konusu olaya ilişkin bizzat görgüye dayalı bilgisi olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Şahitlik yapmanın hükmü nedir?

Şahitlik Etmenin Dinî Hükmü.

Ayrıca şahitlik bir tür emanet olup diğer emanetler gibi eda edilmesi gerekir. Konuya ilişkin âyet ve hadislerden hareketle İslâm hukukçuları, şahitliğin farz olduğu ve davacının talep etmesi halinde şahitlerin şahitlikten kaçınma haklarının bulunmadığı sonucuna ulaşmışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Şahitlikte yaş sınırı var mı?

“Tanık kaç yaşında olmalı?” sorusu, mahkemede tanıklık yapacak kişilerin yaş sınırlarını merak edenler için önemli bir konudur. Mahkeme sisteminde, tanıklık yapma yaşına ilişkin kesin bir sınırlama bulunmamaktadır. Her yaş grubundan kişi, gördüğü bir olaya tanıklık edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Kardeş kardeşe şahitlik yapabilir mi?

1. fıkrada kesin bir yasaklılık vardır. Buradaki tanıklık miras bırakan açısındandır. Vasiyetçinin eşi, üstsoy ve altsoy kan hısımları, kardeşleri ve bunların eşleri tanıklık yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: noterlikrehberi.net

Kardeş kardeşe tanıklık yapabilir mi?

Dava tarihinde yürürlükte olan 6100 sayılı HMK'nın 203. maddesinin a bendine göre ancak altsoy, üstsoy, kardeşler, eşler, kayınbaba, kaynana, gelin ve damat arasındaki işlemeler için tanık dinlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ottohukuk.com

Aileden tanık olur mu?

Taraflar, iddia ettikleri olguların ispatı için genellikle akrabalarını tanık olarak göstermektedir. Belirtmek gerekir ki, tanıkların akraba olmaları sırf bu nedenle tanıkların gerçekleri aktarmadığı anlamına gelmez. Dolayısıyla yakın akrabaların dahi tanıklıkları geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatildirar.com

Yalancı şahitlik nasıl ispatlanır?

Mahkemede Yalancı Şahitlik Nasıl İspatlanır? Yalan tanıklıkta bulunan kişi mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde çelişkiler bulunabilir. Elde bulunan mevcut delillerce anlaşılabilecek şekilde yalan tanıklıkta bulunulabilir bu durumlarda mahkeme tarafından kayda geçirilmek suretiyle ispatlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Tanık ve şahit aynı şey mi?

Tanık ya da şahit, gördüğünü veya bildiğini anlatan kimse. Bir duruşmada bilgisine, görgüsüne başvurulan kimse olarak da tanımlanır. Tanıklık gönüllü ya da yasa zoruyla yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Mahkemede şahit olmazsa ne olur?

İş davalarında ve diğer davalar için mutlak kesin suretle anık veya şahitler olmalıdır. Mahkemelerin uzamaması ve hak kaybına yol açmamak için kişilerin tanıkları hazır etmesi gerekir. Tanıklar gelmezse duruşmaya polis zoruyla getirtilip, hakkında arama kararı çıkartılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konyarhukuk.net

Evde kedi köpek beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu kararı, apartmanda evcil hayvan beslemek isteyen kişiler için önemli bir karardır. Bu karar ile birlikte, apartman veya sitenin yönetim planında evcil hayvan beslemeyi yasaklayan bir hüküm bulunması halinde, evcil hayvan beslemenin mümkün olmadığı açıkça belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

Eve güvercin girerse ne olur?

Rüyada eve güvercin girmesi genel olarak hayırlı yorumlanmaktadır. Aynı zamanda mevcut sıkıntılarınızın yerine mutluluğa bırakacağını da müjdeler. Oldukça parlak bir iş hayatı geçireceğinizin müjdesini verir. Eve pencereden güvercin girdiğini görmek de hayır olarak yorumlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Güvercin besleyen komşu nereye şikayet edilir?

Karakola şikayet edebilirsiniz. Topuğuna sık diyenler var. Kavga ederseniz haklı durumdan haksız duruma düşersiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT