Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

KHK yerine ne geldi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » KHK yerine ne geldi?

Kanun hükmünde kararnameler, yerini yeni sistemin yeni düzenleme aracı olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine (CBK) bırakmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

KHK kanun yerine geçer mi?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kanunlarda farklı hükümler bulunması halinde, kanun hükümleri uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Khklar ne zaman kaldırıldı?

Türkiye'de yaklaşık yarım asırlık bir ömre (48 yıl) sahip olmuş olan KHK müessesi 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği ve 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında yerini Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine (CBK) bırakarak yeni sistemin yeni düzenleme aracı olarak şekil değiştirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Yeni KHK ne demek?

KHK (Kanun Hükmünde Kararname), Bakanlar Kurulunun, doğrudan doğruya anayasadan veya yasama organından yetki devri yoluyla aldığı, sınırlı bir yetkiye dayanarak yapılan, sonrasında yasama organının denetimine tâbi olan, normlar hiyerarşisinde ise kanun düzeyinde yer alan düzenleyici bir işlem olarak tanımlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

KHK yürürlükte mi?

*** Bu KHK 22/12/2016 tarihli ve 6769 sayılı Kanunun 191 inci maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

BAVDER TOPLANTISINDA KANUN HÜKMÜNDE FİLMİNE YAPILAN SANSÜR GÜNDEME GELDİ

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

KHK bitiyor mu?

7333 sayılı Kanunun 23 üncü maddesiyle 31 Temmuz 2021 tarihi ile 1 yıl uzatılan 375 sayılı KHK geçici 35. maddesi 2018-2022 yılları arasında gerçekleşen kamu görevinden ihraçlara ilişkin düzenlenmiş olup, 1 Ağustos 2022 tarihi itibariyle yürürlüğü sona ermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altas.av.tr

556 sayılı KHK yerine ne geldi?

Özellikle sınai hakların tecavüzüne ilişkin cezai hükümlerin KHK'larla düzenlenmesi nedeniyle eleştirilen mevcut halden vazgeçilerek 10 Ocak 2017 tarihinde tüm bu KHK'lar kaldırılarak 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesikli.com

KHK ne zaman sona erecek?

375 sayılı KHK 25/07/2022 tarihinde sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

KHK yı kim çıkardı?

Türkiye'de 1982 Anayasası'nın 87'inci maddesi ile "bakanlar kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır. Anayasa'nın 91'inci maddesinde de kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verme hususu düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

KHK nın süresi ne zaman bitiyor?

375 sayılı KHK'nın Geçici 35.maddesine göre, terör örgütleri ile irtibatlı veya iltisaklı oldukları değerlendirilen memurlar çalıştıkları kurumun bağlı bulunduğu Bakan Onayı ile kamu görevinden çıkarılmıştır. Bu madde kapsamında verilen yetkinin süresi 31 Temmuz 2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

FETÖ den ihraç edilenler geri dönebilir mi?

Kısa süreli Aktif Eğitim-Sen üyesi olan ve FETÖ ile herhangi bir bağı olmadığı halde meslekten ihraç edilenler görevlerine iade edilecek. Ancak 15 Temmuz darbe girişimine kadar ilgili sendikada üye olmaya devam edenlerin göreve iadesi gerçekleşmeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

KHK kanundan üstün mü?

Bir an için onayın KHK'yı kanun haline getirdiği düşünülecek olsa, bu hususun uluslararası sözleşmeler için Anayasa m.90/5'de olduğu gibi yazılması gerekirdi. KHK'nın onayı, sadece Meclisin denetim yaptığını gösterir, fakat o KHK'yı KHK olmaktan çıkarıp kanuna dönüştürmez. Bu sebeple, OHAL bitince KHK da biter.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Cumhurbaşkanı kanun çıkarabilir mi?

Cumhurbaşkanı, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla, yönetmelikler çıkarabilir. Kararnameler ve yönetmelikler, yayımdan sonraki bir tarih belirlenmemişse, Resmî Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tccb.gov.tr

Son KHK hangisi?

Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü sayıda yayımlanan KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğünden 8 bin 998 personel, Kara Kuvvetlerinden 3 bin 77, Deniz Kuvvetlerinden bin 126, Hava Kuvvetleri Komutanlığından bin 949, subay ve astsubay ihraç edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

696 sayılı kanun kimleri kapsıyor?

4 Aralık 2017 tarihi itibariyle fiilen çalışan taşeron işçiler kapsamda olacak. Bununla birlikte 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle, doğum izni ve hastalık izninde bulunan işçiler ile askerde olan erkek işçilerde kapsama dâhil edilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

696 kadro nedir?

696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile pek çok alanda düzenlenme yapılmasına rağmen, kamuoyunda daha ziyade alt işveren işçilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname olarak tanınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sosyalbeseriveegitimbilimlerikonferansi.org

Olağan KHK ne zaman kaldırıldı?

Anayasa değişikliği ile 1982 Anayasasının 91. maddesi ile düzenlenen KHK'ler kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

KHK hangi kanuna tabi?

Sözkonusu cetvelde yapılan değişiklikler ile kad- roları iptal ve ihdas edilen kuruluşlar bu KHK'nin sonundaki listede gösterilmiştir. Bunlar hakkında bu Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen hükümler dışında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kanundan üstün mü?

Ancak Yazara göre Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kanun hükmünde olmayıp normlar hiyerarşisinde kanundan sonra gelen, idarenin düzenleyici işlemleri üstünde kabul edilen, yürütme organına tanınan genel düzenleyici işlem türüdür (Eren, 2018: 521-570).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

OHAL sonrası ihraçlar nasıl olacak?

İHRAÇLAR İÇİN DİSPLİN SÜRECİ İŞLETİLECEK

Yine kamudan ihraçların ilgili kurum bünyesinde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla devam etmesini öngören OHAL uygulaması da son buldu. Terör örgütü irtibat ya da iltisak iddiasıyla kamudan ihraçlar için artık normal disiplin süreçleri işletilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

KHK ya dava açılır mı?

Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler, kanun hükmünde olmalarına rağmen, Anayasanın 148. maddesinde sözü edilen kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamayacağı düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

KHK ile işten atılanlar sigortalı işte çalışabilir mi?

Meslekten ihraç edilenler özel sektörde sigortalı işte çalışabilir; aynı şekilde Bağ-Kur'a tabi bir iş yeri açabilir. Yüksek Öğretim Kurumundan ihraç edilen devlet üniversitelerdeki akademisyenlerin özel üniversitelerde çalışmasında resmi olarak bir engel yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tihvakademi.org

556 sayılı kanun nedir?

Ülkemizde marka hakkı, 27.06.1995 tarihinde yürürlüğe giren 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde korunmaktadır. Söz konusu kararname ile markayı taklit etmek, marka hakkına tecavüz teşkil eden hallerden biri olarak düzenlenmiş bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

670 sayılı KHK nedir?

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

6769 sayılı kanun nedir?

Madde 1- (1) Bu Kanunun amacı; marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır. ve cezai yaptırımları kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr
Önceki makale
Polyester diğer adı nedir?
Sonraki makale
Diploma kaç kere alınır?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT