Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kestane nasıl büyüyor?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kestane nasıl büyüyor?

Kestane ağaçları, doğrudan güneş ışığında büyüdüğünde en iyi şekilde büyür. En iyi sonuçlar için, büyüme mevsimi boyunca her gün altı saat veya daha fazla doğrudan güneş ışığı alan bir yer seçin. Mümkünse, ağacı hafif bir eğimin üstüne de dikmeyi düşünün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kestane nasıl büyür?

Kışın nostaljik bir meyvesi olan kestanenin ağacının yetişebilmesi için ılıman hava şartlarına ihtiyacı vardır. Soğuk iklim şartlarına da dayanıklı bir ağaç türüdür. Ortalama 2000 metreye kadar yüksekliklerde kestane ağacının yetişebildiği gözlemlenmektedir. Ağacın yetişmesinde ise en uygun rakım 400 metre olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane ne zaman büyür?

Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, aslında sonbahar mevsiminde yetişir. Sonbahara doğru olgunlaşır, Ekim ve Kasım aylarında hasat edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kestane ağacı ne kadar büyür?

Gövde: Düzgün ve dik bir gövde oluşturur. Taç büyük ve yüksektir. 20-25m'ye kadar boylanabilen ağaçlar oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Kestane nerede büyüyor?

Ülkemizin birçok yerinde de yetiştirilen kestane ağacı daha çok Akdeniz ve çevresinde yetiştirilmektedir. Dikenli veya çengelli dikenli küre şeklinde olan, nişasta bakımından da zengin olan meyve ağacıdır. Kestane ağaçları dikenli ağaç grubundandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

KESTANE ÇİMLENDİRME, KESTANE FİDANI NASIL YETİŞTİRİLİR, HIZLI KESTANE YETİŞTİRME

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kestane ağacı su ister mi?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane hangi toprağı sever?

Kestane ağaçlarının en verimli yetişeceği toprak türleri potasyum bakımından zengin, mümkünse volkanik bileşenlerin bolca bulunduğu besinli topraklardır. Kireçli ve killi toprakları çok sevmez, mümkün olduğunda az kireç içeren topraklar kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Kestane Fidanı suyu sever mi?

Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane kaç yilda meyve verir?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani kestane anaçlı bir kestane fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1 kestane ağacı kaç kilo verir?

Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Hangi kestane yenmez?

Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kestane hangi illerde yetişir?

Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir. Aydın ilinde yaklaşık yüzde 70'lik bir ihtiyaç karşılanmaktadır. Ege Bölgesi'nin haricinde Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de kestane yetiştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane ağacı türkiyede nerede yetişir?

Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir diye soracak olursanız; genellikle bu bölgeler Marmara kıyıları, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir. Şu an var olan kestane ağaçlarının geneli, bu bölgelerde diğer orman ağaçları ile karışık biçimde bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kisikates.com.tr

Kestane neden toprağa gömülür?

Toprağın uygun nem ortamı sağlaması ve serin olması kestanenin bozulmasını önler. Çok eski bir yöntem olan toprağa gömme işlemi, meyve ve sebzelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Kestaneler hava geçirmeyen bir kaba koyulduktan sonra dikkatlice ağzı kapatılır ve toprağa gömülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

En iyi kestane cinsi hangisi?

En İyi Kestane Fidanı Hangisidir? Erken olan çeşitler; Osmanoğlu, Hacı ibiş, Dal kanseri ve mürekkep hastalığına karşı hassas çeşitler; Hacı ibiş, Sarıaşılama, Osmanoğlu, Ayı tabanı, Seyrek diken, Dursun kestanesi, Hacı Ömer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane nasıl depolanır?

Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın. Oda ısısında çözülmesini sağladıktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ye-mek.net

Kestane ağacına hangi gübre verilir?

Çünkü Rekor Gelişim sınıfının en ekonomik, en ucuz, en az kullanım oranına sahip, en etkili doğal ve organik toprak düzenleyicisidir. Kestane ağaçları ve diğer bütün ağaçlar için 1 dekara sadece 12 Kg Rekor Gelişim kullanmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kestaneagaci.net

Kestane Fidanı kaç para?

Kestane Fidanı fiyatları Türkiye'de en uygun fiyatlar ile 80 TL'ye fidansec.com'da! Aşılı kestane fidanı satın almak istiyorsanız fidansec.com doğru adres.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidansec.com

Kestane ağacı neden meyve vermez?

Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Kestane ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir. Bütün bu sorunların tek bir ortak tarafı vardır ki o da topraktır. topraklarımızın kötü olması, verdiğiniz gübreleri alamayacak kadar yorgun olması durumunda, bütün bu sorunlar ile karşılaşmak son derece normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kestaneagaci.net

Kestane Fidanı kaç senede yetişir?

Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane hangi gübreyi sever?

Kestaneler, derin profilli, hafif asitli topraklarda ve yüksek potasyum içeriğinde uygun bir yetiştirme ortamı bulur. Ancak dengeli gübreleme için gerekli bitki besin maddelerinden olan K'nin uygulanması kaçınılmazdır. boyunca % 62 oranında artmıştır. En düşük K içeriği kumlu tınlı topraklarda kaydedilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitim.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı bakımı nasıl yapılır?

İyi bir meyve alabilmek için kestane ağacının yılda en az 3 kere bakım yapılması gerekir. Dalları kontrol edilmeli ve düzenli olarak dalları budanmalıdır. Aynı zamanda bakım yaparken köklerine yine vitaminli gübreler ilave etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane ağacı neden kurur?

Zira kestane ağaçları yeteri kadar mineral olmayan topraklarda büyüyememekte ve kurumaya başlamaktadır. Nitekim bir kestane ağacının tam manasıyla meyve verebilmesi için 5 senenin geçmesi gerekmektedir. İşte bu süre zarfı içerisinde sabırla beklemek ve topraktaki mineralleri yeterli seviyede tutmak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 100de100gubre.com

Hangi ilin kestanesi meşhur?

Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kestane hangi ayda oluyor?

Türkiye'de kestane üretiminin büyük kısmı Ege, Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nde yoğunlaşmıştır. Kestanede hasat, çeşitlere göre değişerek genel olarak Eylül ayı ortalarından Ekim ayı sonlarına kadar devam etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT