Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kek kalıbı nasıl kolay çıkar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kek kalıbı nasıl kolay çıkar?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek kalıptan çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr

Kek kalıptan sıcak mı çıkar soğuk mu?

Elif Semiz Bağcıoğlu tarafından 6 yıl önce sorulmuştur. Kek kalıptan çıkmazsa, altına ıslak bir havlu koyup bekletin ve çıkarmayı deneyin. Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için, oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hayatikolaylastirir.com

Çıkmayan kek nasıl çıkarılır?

kek kalıbını bir peçete yardımıyla yağlayıp hamuru daha sonra koyun. keki fırından aldıktan sonra 10 ya da 15 dakika ıslak bir bezle sarın kekin kolayca çıktığını göreceksiniz. Kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbın orta kısmına ince uzun bir alimünyum folyo koyarsanız kek bozulmadan çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Kek kalıbına hangi yağ sürülür?

Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kek Kalıbından Kek Nasıl Çıkarılır?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kekin yağı az olursa ne olur?

Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kek kalıbının dibine ne sürülür?

Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek

En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hayatkolay.com

Kek piştikten sonra üstü örtülür mü?

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Fırından çıkan kek ne zaman kesilir?

Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz. Bir kürdanı kekinizin dibine kadar batırıp çıkardığınızda, eğer kek pişmiş ise kürdan tertemiz bir şekilde çıkacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fanatik.com.tr

Kek piştikten sonra fırından çıkarılır mı?

Kek piştikten sonra, hemen dilimlemeyin. Bunun yerine oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlendirin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Kek fırından çıkınca neden çöker?

Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mutfaksirlari.com

Kek fırından çıktıktan sonra neden söner?

Keklerinizi yaparken kullandığınız malzemelerin aksi belirtilmediği takdirde oda sıcaklığında olması şart. Çok soğuk kullanılan malzemeler kekin yapısında sorunlar yaratabiliyor. Kekiniz çok kabarmayabiliyor ya da çok kabarsa da iç kısmı tam kıvamında pişmediği için fırından aldığınızda sönebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kekin pişme süresi ne kadar?

Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Yapışmayan kek kalıbı hangisi?

Teflon kek kalıbı modelleri de granit olanlar gibi yapışma yapmadığından sıklıkla tercih edilir. Silikon kek kalıbı modelleri eğilip bükülebilmesi ile bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Döküm kek kalıbı nasıl yağlanır?

*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tantitoni.com.tr

Silikon kalıpta kek nasıl çıkarılır?

Pişirme işlemine başlamadan yaklaşık 15 dakika önce fırını ısıtmaya başlayabilirsiniz. Silikon kek kalıbından keki bıçak vs. kullanarak çıkarmamalısınız. Silikon kek kalıbını ters çevirerek ve yanlarından biraz genişletip, biraz da arkadan ittirerek kolay bir şekilde kekinizi çıkartabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Keke sıcak su neden konur?

Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kekin güzel kabarması için ne yapmalıyız?

Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kekin ortası neden daha çok kabarıyor?

Tepside Pişen Kekler

Sadece orta kısmı biraz daha fazla kabarır ve çok hafifçe çatlar veya hiç çatlamaz. Bunun nedeni kekin ısıya maruz kalan alanının geniş olması ve ince bir katman halinde olduğu için kek kalıbındaki keklere nazaran daha kısa sürede pişmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kevserinmutfagi.com

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

SÜT İLE DAHA YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ

Kekleriniz puf puf kabarsın, yumuşacık olsun istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kek neden sünger gibi olur?

Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kek hamuru biraz beklerse ne olur?

Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek kalıplarına yağ sürülür mü?

Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Kekin üstünün pişmesi için ne yapmalı?

Fırının üst kısmını kapatın, sadece alt kısmını çalıştırın. Kekinizi düşük ısıda 15 dakika daha pişirin. Bu sayede üzeri yanmayacak ve içi pişecektir. İçi hamur kalan kekinizi bu yöntemle kurtarabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Bir kekin piştiğini nasıl anlarız?

Kekinizin içinden kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Üzerine harç yapışmışsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından aldıktan sonra da tamamen soğumadan dilimlemeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT