Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kayısı fidesi güneşi sever mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kayısı fidesi güneşi sever mi?

Kayısı bol güneş isteyen bir bitkidir. Tınlı, nemini tutabilen yapıdaki organik içeriği olan yüksek toprakların tercih edilmesi gerekir. Organik içeriği ne kadar yüksek ise toprak o kadar verimli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumgubre.com

Kayısı ağacı neyi sever?

Toprak İsteği: Kayısı ağacı; yarı sıcak ve sıcak bölgelerde, arazinin bol güneş gören güney yönlerinde, derin, geçirgen, az meyilli, sıcak ve besin maddelerince zengin, tınlı ve hafif kireçli, tınlı, kumlu tınlı ve humuslu top- raklarda iyi gelişme gösterir ve meyve kalitesi artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Kayısı ağaçları kaç günde bir sulanır?

İklim koşulları, rakım ve ağaçtaki meyve yüküne bağlı olarak değişmekle beraber genel olarak kayısı ağaçlarında yılda 5-10 kez sulama yapılmaktadır. Sulamalara, sıcak ve kurak bölgelerde Mayıs sonu-Haziran ayı başında başlanır, Eylül sonu-Ekim başına kadar 15-20 gün aralıklarla devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısı ağacı nereye dikilir?

Derin köklü olduğu için ( kökleri 2 m' ye kadar ulaşır ) derin, geçirgen iyi havalanan, tınlı, tınlı-kireçli topraklarda topraklar da en iyi şekilde yetişir. Taban suyuna çok hassastır. Çok nemli, killi, ağır ve asitli toprakları sevmez çok fakir, kuru topraklarda iyi gelişmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Kayısı fidanı suyu sever mi?

Kayısı fidanları genel olarak sudan hoşlanmaz. Ancak meyvelerin irileştiği ve olgunlaştığı yaz devresinde sulanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

Kaysısı Ağacı Bakımı (Sulama Budama Gübreleme İlaçlama)

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kayısı ağacına hangi gübre atılır?

Yapacağımız toprak tahlili sonuçlarına göre Azotlu gübrelerin 2/3 lük kısmı ağaçların taç iz düşümlerine verilir. Topraklarımız kireçli ise Amonyum Sülfat gübresi tercih edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacı hangi toprağı sever?

Toprak: Derin, geçirgen, iyi havalanan, sıcak ve besin maddelerince zengin olan ince dokulu, tınlı, tınlı-kireçli topraklar kayısı yetiştiriciliği için uygundur. Çok fakir topraklarda büyümenin yeterli olmaması, çiçeklerin iyi beslenememesi yüzünden verim ve kalite azalır. Nemli ve ağır topraklardan hiç hoşlanmazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kayisi agaci hangi ayda dikilir?

Kayısı fidanı için doğru ekim zamanı Kasım ayının 1 veya 2. haftasından sonra başlar. Bazı bölge koşullarına ve rakım özelliklerine bağlı olarak Nisan ayının son haftasında da dikim işlemi yapılabilir. Kayısı fidanı yetiştirme sürecinde özellikle sulama koşullarına dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

En iyi kayısı cinsi hangisi?

1. Hasanbey. Sofralık kayısı çeşitleri arasından en sevilenlerden bir tanesi olan bu kayısı türü, 1930 yılında eski Malatya belediye başkanlarından Hasan Derinkök'ün bahçesinde bulunmuştur. Sarkık dallara sahip olan Hasanbey kayısı ağacı, şekil olarak yayvandır ve kuvvetli yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuruyemisborsasi.com

Kayısı ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Satın aldığınız kayısı fidanı klasik anaçlı yani kök sistemine sahipse meyve vermesi, çoğunlukla 4 yılı bulur. Dikilen kayısı fidanı bodur ya da yarı bodur bir meyve fidanı ise, 1-2 yıl sonra rahatlıkla o ağaçtan ürün alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bir kayısı ağacının ömrü ne kadardır?

Bir kayısı ağacının ekonomik ömrünün 30-35 yıl olduğu düşünüldüğünde; ilimizdeki kayısı ağacı miktarının yıllık yenilenme oranı 200-250 bin civarında olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kayısı ne kadar soğuğa dayanır?

Kayısı ağacının çeşidine göre soğuğa dayanaklıkları farklıdır yarım saat ve daha az süre -3,9°C kalırsa tomurcukları, -2,2 °C kalırsa açmış çiçekleri -0,6 °C kalırsa küçük meyveleri zarar görür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısı ağacına gübre ne zaman verilir?

O yüzden havalar serinlediğinde Eylül ayında başlanıp Nisan ayına kadar kullanılabilir. Yine Taban gübreleri diye tabir edilen18-46-0,20-20-20, 15-15-15-15 gibi gübreler en iyi bitki tarafından alınmaya başladığı dönem meyve ağaçlarında Ağustos-Eylül aylarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısı ağacı gölgede yetişir mi?

Öncelikle kayısı ağacının güneşi ve ışığı sevdiğinin unutmamak gerekir. Güney kısımlarda ekimi ve bakımı daha kolay olmaktadır. Kumlu, humuslu veya kireçli olan topraklarda ise daha sağlıklı yetişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kayısı ağacı susuz yetişir mi?

Kayısı ağacı sahil bandında susuzluğa dayanamaz mutlaka sulanması gerekmektedir. Rakım yükseldiği zaman iklim ve hava koşullarına bağlı olarak sulama gerekmeyebiliyor. Doğal olarak toprakta biriken suyu bünyesinde kullanıyor. Kayısı ağacının su ihtiyacı ağacın yaşının 20-25 katı kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısı ağacı budanır mı?

İlkbahar ve sonbahar ayları kayısı budaması için en uygun dönemlerdir. Bu işlem için yapılması gerekenler budanacak dalları belirleme ile başlamaktadır. Budanacak dalların belirlenmesi ise ağacın şekline ve dalların durumuna göre belirlenmektedir. Cılız ve güçsüz dallar kurumuş dallar budanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kayısı ağacı rüzgarı sever mi?

İklimin sert ve rüzgarları soğuk olan bölgelerde, nemi fazla olan bölgelerde ve çöl tipi iklimlerde kayısı ağacı yetişmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 100de100gubre.com

Türkiye'de en iyi kayısı nerede yetişir?

Malatya'da üretilen kayısı çeşitlerinin başında Hacıhaliloğlu çeşidi gelir. Malatya'da üretilen kayısının % 90'ına yakını bu çeşitten yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Kayısı ne zaman yetişir?

Kayısı, yaz mevsimi meyvesidir. Mayıs-Temmuz ayları arasında hasat edilir. Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve manavlarda kayısının en lezzetli haline rastlamak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Çekirdekten yetişen kayısı meyve verir mi?

Evde meyve yetiştirmek isteyenler için en uygun tohum genellikle meyve çekirdekleri oluyor. Evde kayısı meyvesinin içinden çıkan çekirdeği uygun bir saksıya ya da bahçenizin güzel bir bölgesine ekerek ilerde meyve alabileceğiniz bir ağacın ilk toprağını atabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kayısı ağacı her yıl meyve verir mi?

Kayısı ağacının meyve verme süresi ağacın anacına göre değişim göstermektedir. Bodur veya yarı bodur anaçlarda 1-2 sene içinde meyve verir fakat ağacın gelişimi için meyvelerin koparılması gerekir. Meyveler kopartılmaz ise ağaç gelişimi yavaşlar. Klasik anaçlarda ise 4-5 yıl sonra yatarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısı ağacı ne zaman Ilaclanir?

Kayısı iç kurdu'nun kimyasal mücadelesinde, çiçekler kavuzdan çıktıktan 7-10 gün sonra mücadele yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Bir kayısı ağacı ne kadar su ister?

Yetişkin bir kayısı ağacının yıllık su tüketiminin 900 mm civarında olduğu belirlenmiştir (27).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kayısı ağacı neden az meyve verir?

Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Kayısı ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir. Bütün bu sorunların tek bir ortak tarafı vardır ki o da topraktır. topraklarımızın kötü olması, verdiğiniz gübreleri alamayacak kadar yorgun olması durumunda, bütün bu sorunlar ile karşılaşmak son derece normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayisiagaci.org

Kayısı ağacı kışın yaprak döker mi?

Kayısı ağacı yaprak döker. Kayısı ağacı soğuklama ihtiyacını gidermek için yaprak döker ve kendini dinlenmeye alır. Mevsim koşullarına bağlı olarak sonbaharda yapraklarını döker.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT