Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kavun suyu sever mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavun suyu sever mi?

Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır. Sürgün uçlarının koparılması, bitkinin yeşil aksamının gelişimini durdurduğu için faydalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kavun kaç günde bir sulanır?

Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır. Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Kavun çok su ister mi?

Kavun bitkisi, büyüme ve meyvelerin olgunlaşma devresinde bol suya ihtiyaç gösterir. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök seviyesine kadar inilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kavun çok Sulanırsa ne olur?

Bu nedenle kavun bitkilerinin tatlı, iyi şekillendirilmiş meyve üretebilmeleri için yüksek derecede suya ihtiyaçları vardır. Bitkiler nemli olmalıdır, ancak aşırı sulama yapılmamalıdır. Aşırı nem, çimlenmede sorunlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Susuz kavun Yetişir mi?

Kavunlarımızın en önemli özelliği susuz yetişmesi. Yöremizde sulama imkanı olmadığı için bütün kavunlarımız susuzdur. Allah ne verdiyse O'nun rahmetiyle yetişen bir kavundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

KAVUN ÜRETİMİNDE İLK 3 HAFTA YAPILMASI GEREKENLER

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kavun güneşi sever mi?

Kavun sıcak bölgelerde yetişirler. Kavun yetiştiriciliğinda güneş ışınları ve güneş sıcaklığı da önemlidir. Kavun sıcak ve kuru bir havayı sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kavun hangi Gubreyi sever?

Organik maddesi zengin olan toprakları seven bir bitkidir. Ayrıca kavun için tarlaya ahır gübresi ya da yeşil gübresi vermek uygun olacaktır. Sonbaharda toprak ağır ise 4-6 ton/da, toprak kumlu ise 6-8 ton/da ahır gübresi verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Kavun büyümesi için ne yapmalı?

Kavun, sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C'nin üzerine çıktığı zaman tohum ekimi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kavun karpuz su ister mi?

Karpuzun eti yaklaşık olarak % 92 oranında su içerir. Bu nedenle karpuzların, tatlı, iyi şekillendirilmiş meyve üretebilmeleri için yüksek derecede suya ihtiyaçları vardır. Bu nedenle bitkiler her zaman nemli olmalıdır, ancak aşırı sulama yapılmamalıdır. Ortalama olarak, karpuzların haftalık su ihtiyacı 25 mm'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Kavun verimi nasıl artırılır?

Kavunlarda ekimden ilk çiçeklenmeye ve meyvenin irileşmesine kadar fazla su verilmesi gerekmektedir. Bu dönemden, olgunlaşmaya kadar sulamalar azaltılması gerekmektedir. Ancak, mutlaka olarak damla sulama yapılması gerekmektedir. Kavun için yeşil gübre ve ahır gübresi verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Kavun karpuz kaç günde bir sulanır?

Tohumlar çimlenip yeşerene kadar bolca sulama ister. Büyüme evresinde ise nemli bir ortam sağlanmalıdır. Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kavunun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Karpuz seçerken sapının kuruluğu belirleyici bir unsurdur. Kavun alırken ise sapını çekmenizi öneriyoruz. Eğer sapını çektiğinizde kolaylıkla kopuyorsa, bu kavunun olgunlaşmış olduğunu gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Susuz kavun nedir?

Deşti(susuz) kavun. Susuzluğa karşı oldukça dirençli ekimden itibaren can suyu ve ilk iki hafta suya ihtiyaç duyar sonra çapadan itibaren suya ihtiyaç duymayan türdür.Mardin Diyarbakır civarlarında da yetiştirilen bu tür geleneksel yerel bir çeşittir. Hasat süresi tohumdan itibaren 4 aya yakın sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogaltohumlar.net

Kavun fidesi sulanır mı?

Büyüme ve meyvelerin olgunlaşması sırasında kavun bitkisinin suya ihtiyacı artmaktadır. Bu dönemlerde yapılan düzenli sulama verimi ve kaliteyi arttırmaktadır. Fide olarak yetiştirilecek ise fidelerin tarlaya şaşırtılmasından sonra can suyu verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Tarlaya kavun nasıl dikilir?

İlkbahar donlarından korunmak için kavun tohumu dikiminde fide de dikmek gerekir. Kavun tohumu dikiminde ocak ve karık tekniği uygulanabilir. Tarlaya çapayla ocak açılır ve ocakların içine 5 tane tohum ekilir. Ocakların üzerine yaklaşık 3 cm kalınlığında toprak eklenir ve sonrasında fide dikilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kavun kaç günde çiçek açar?

Açık kavun yetiştiriciliğinde, ekim işleminden hasada kadar ortalama 100 ila 130 gün gerekir. Ancak, tohumdan kavun yetiştirmek istiyorsanız, bilmeniz gereken bazı gerçekler vardır. Öncelikle kavun tohumlarının çimlenmesi için tohumların en az 18 °C toprak sıcaklığına ihtiyaçları vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Susuz karpuz yetişir mi?

Ülkemizde karpuz yetiştiriciliği genellikle susuz yapılıyor. Ancak çok kurak dönemlerde birkaç defa sulamaya ihtiyaç duyulabiliyor. Sıra aralarına su salınarak sızdırma şeklinde sulama yapmak, yağmurlama sulama veya damla sulama yöntemlerini kullanmak tercih ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Kavun karpuz kaç günde yetişir?

Karpuz uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Açık karpuz yetiştiriciliğinde, ekim işleminden hasada kadar ortalama 100 ila 120 gün gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Kavun karpuz kaç günde çıkar?

Ekim işleminden hasat zamanına kadar yaklaşık 100-120 gün gereklidir. Yani, karpuz 3-4 ayda büyüme gösterir ve hasada hazır bir hale getirilir. Özellikle bahçede yetişen karpuzlar, daha iyi şekilde hasat verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kavun nasıl hızlı büyür?

Kavun sıcak ve ılık iklim sebzesi olup en iyi gelişmeyi 20-30 0C arasındaki sıcaklıklarda gösterir. Daha düşük sıcaklılarda bitkilerde büyüme ve gelişme yavaşlar, gelişme dönemi uzar. Sıcaklığın aşırı yüksekliği de, kavunlarda büyümeyi yavaşlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kavun suyuna ne konur?

Kavunu küp küp doğrayıp, derin bir kaba koyun. Üzerine toz şeker ilave edin. Püre haline gelene kadar blender ile karıştırın. Daha sonra karışıma limon suyu ve süzme bal ekleyip, tekrardan blendar ile karıştırın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ye-mek.net

Kavun karpuz yata yata büyür ne demek?

[1] Bu söz tembel yatanlara takılmak için söylenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wiktionary.org

Meyveyi Hangi gübre büyütür?

Meyve ağaçları toprak PH'sı 6,5-7,5 arasında organik ve inorganik besin maddelerince yeterli topraklarda gelişir. Toprağın organik madde kapsamı yeterli değilse, bir dekara 3-4 ton yanmış ahır gübresi tavsiye edilir. Ahır gübresi kıtsa, her fidan çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Kavuna hangi ilaç atılır?

Kavun sineğine karşı birinci ilaçlama meyveler fındık büyüklüğünde iken Carbarly, Fenthion, Diazinon, Malathion ve Endosulfan içeren ilaçlarla yapılır. İkinci ilaçlama birinci ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Meyveler tam olgunlaşma devresinde hasat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Güzel kavun nasıl olur?

Bir parmağınızla kavunun dibine dokunun. Eğer dibi yumuşaksa, kavunun içi de tatlıdır. Bir elinizle kavuna hafifçe kavuna vurun. Eğer kavundan tok ses çıkıyorsa tatlıdır, tiz ses çıkıyorsa kavun olgunlaşmamış ve içi boş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr
Önceki makale
Ispanaklı yoğurt kaç kalori?
Sonraki makale
KFC tavuk burger Acı mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT