Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kavun hangi mevsimde yetişir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavun hangi mevsimde yetişir?

Kavun Hangi Mevsimde Yetişir? Kavun yaz mevsiminde tüketilen bir meyvedir. Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetiştirilen kavun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de yetiştirilir. Yaz aylarında soğuk bir şekilde tüketilen kavunun hasadı ise mayıs ayında yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kavun ne zaman yetişir?

Tohumdan kavun yetiştirdiğimizde, kavun hasadı için ortalama 100 ila 130 gün gerekir. Kavun çeşitlerinin çoğu dikim işleminden 78-90 gün sonra hasat edilmeye hazırdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Kavun kaç günde bir sulanır?

Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Kavun hangi ayda Toplanir?

Kırkağaç kavunu ağustos ve eylül aylarında toplanır. Eğer hasat yapmak istiyorsanız koparılan kavunları kesinlikle güneş altında tutmayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kavun nasıl iklimde yetişir?

Kavun, sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C'nin üzerine çıktığı zaman tohum ekimi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kış Mevsimi Meyve ve Sebzeleri

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kışın kavun olur mu?

Kavunun kışın da taze taze tüketilmesinin mümkün olduğunu aktaran Alparsalan Göçer, “Nisan ayında ektiğimiz kavunları kısmen yazın tüketiyoruz, kısmen de kış kavunu dediğimiz kavunları sonbaharda kimi zaman samanlığa, kimi zamanda askıya asıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gzt.com

Kavun güneşi sever mi?

Kavun sıcak bölgelerde yetişirler. Kavun yetiştiriciliğinda güneş ışınları ve güneş sıcaklığı da önemlidir. Kavun sıcak ve kuru bir havayı sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kışlık kavun ne zaman ekilir?

Kavun tohumunda ekim ayı bölgeye göre değişiklik gösterir. Akdeniz ve Ege bölgelerinde nisan ayının ilk yarısında kavun tohumu dikimi yapılabilir. Marmara ve Trakya'da dikim nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise mayıs ayının ilk yarısı dikim için uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kavun nerede yetişir?

Anayurdu, Orta Asya, İran ve Anadolu'dur. Türkiye'de yetişen başlıca türleri Topatan, Hasanbey, Van kavunu, Altınbaş Kızılırmak, Ankara kavunu, Kırkağaç (Manisa) kavunu olmakla birlikte pek çok yerli ve yabancı hibrit çeşitleri de bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kavun meyve mi yoksa sebze mi?

Bir besinin meyve veya sebze olup olmadığı besinin içerisindeki çekirdekten anlaşılır. Eğer tükettiğiniz şey çekirdekli bir yapıya sahipse meyvedir, çekirdeksiz ise sebzedir. Bu durumda kavun, tatlı ve sulu tadı ile birlikte çekirdeğe sahip olduğundan meyve olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mavikadin.com

Kavun hangi Gubreyi sever?

KAVUNDA GÜBRELEME

Kavun organik maddesi zengin toprakları sevdiğinden, tarlaya ahır gübresi veya yeşil gübre verilmesi uygun olur. Sonbaharda pulluk veya diskaro altına, toprak ağır ise dekara 4-6 ton, toprak kumlu ise dekara 6-8 ton ahır gübresi verilerek karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kavun susuz yerde yetişir mi?

Kavunlarımızın en önemli özelliği susuz yetişmesi. Yöremizde sulama imkanı olmadığı için bütün kavunlarımız susuzdur. Allah ne verdiyse O'nun rahmetiyle yetişen bir kavundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kavun kaç günde hasada gelir?

Erkek ve dişi çiçek oluşumu üzerine hormonel denge ve iklim koşulları etkilidir. Dikimden 35 gün sonra ilk dişi çiçek, bundan 35 gün sonra ilk hasat, bundan 30 gün sonra hasat sonudur. Vegetasyon süresi ortalama 100 gündür, kışlık kavunlarda ise bu süre 150 güne kadar çıkabilir. canlılığını sürdürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kavun karpuz hangi ayda çıkar?

Karpuz, yaz meyvesidir. Mayıs ayında başlayan hasat dönemi, Ağustos ayına kadar devam eder. En lezzetli karpuz, Haziran-Ağustos ayları arasında pazar tezgahlarında yerini alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kavun karpuz ne zaman yetişir?

Tohumdan/Çekirdekten Karpuz Yetiştirme Yöntemi

Karpuz uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Açık karpuz yetiştiriciliğinde, ekim işleminden hasada kadar ortalama 100 ila 120 gün gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Kavun neden asılır?

KAVUN NASIL MUHAFAZA EDİLİR? Eskiden Anadolu'da kavunlar saplarından ip ya da bazı sarmaşık türleri ile üzümler gibi tavana asılarak uzun süre muhafaza edilirdi. Hatta tam olgunlaşmamış kavunlar, iplerle veya sarmaşıkla bağlanarak tavanlara asılır, kışın ortalarına kadar bozulmadan korunurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gercekhayat.com.tr

Kış kavunu nerede bulunur?

manisa'da üretilen ve sonbahar boyunca divan altı gibi yerlerde beklemeye uygun olan, dolayısıyla kışık divanların altından çıkartılıp afiyetle tüketilen bir çeşit kavunun halk dilindeki adıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk.com

En iyi kavun hangisi?

Eğer çizgili kavun alacaksanız, üzerindeki çizgiler size kavun hakkında bir bilgi verecektir. Bu yöntem genellikle Kırkağaç kavununda uygulanır. Kavunun dışı tırtıklı ve çizgileri düzgünse bu kavunun lezzetli olduğunu gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

En tatlı kavun hangisi?

Sarı ve yuvarlak olan galia kavunlar tatlı ve sulu olmasıyla tanınırken meşhur Kırkağaç kavunu yazın daha ilerleyen zamanlarında yüzünü gösteriyor. Kırkağaç kavunu galia kavuna göre daha az şekerli ancak aroması çok daha yoğun. Yazın sonuna doğru çıkan Hasanbey kavunu ise koyu yeşil rengiyle farklılaşıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kavun çekirdeği ekilir mi?

Kavun tohumu genellikle yaz ya da ilkbahar aylarında ekilmesi önerilen bir tohumdur. Kavun ekmeden önce toprağın işlenmiş ve sıcak olması gerekir. Sıcak bir hava seçerek kavun tohumunun ekilmesi gerekir. Ekim esnasında kavun fideleri 55 cm ve de sıraların arası 200 cm olarak dikilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Güzel kavun nasıl seçilir?

Bir parmağınızla kavunun dibine dokunun. Eğer dibi yumuşaksa, kavunun içi de tatlıdır. Bir elinizle kavuna hafifçe kavuna vurun. Eğer kavundan tok ses çıkıyorsa tatlıdır, tiz ses çıkıyorsa kavun olgunlaşmamış ve içi boş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Kavun tohumu ne zaman çıkar?

Ortalama tahmini tohumların çimlenmesi 8-10 gündür. Kavun tohumları çimlenmeye başladığında şeffaf naylonu kaldırın ve direk güneşten koruyunuz. Kavun tohumları fide şekline geldiğinde yaklaşık 4-5 cm şeklinde olduğunda bahçenize veya daha büyük bir saksıya ekebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kavun her gün sulanır mı?

Kavunu kesinlikle ara ara sulanmalıdır. Kavun'unuzu ilk sulama sonrasında yapacağınız sulamalar çok önemlidir. İkinci sulamayı yapmak için kavunun su ihtiyacı belirtileri göstermediği sürece yapmayın. Meyveler yumurta büyüklüğüne geldiğinde 2. sulamayı da yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kavun çok sulanır mı?

Kavun bitkisi, büyüme ve meyvelerin olgunlaşma devresinde bol suya ihtiyaç gösterir. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök seviyesine kadar inilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kavun suya ihtiyaç duyar mı?

KAVUNUN DA SUYA İHTİYACI VAR

Kavun bitkisi büyüme ve meyvelerinin olgunlaşma devresinde suya ihtiyaç duyar. Sulama zamanı ve sayısı; toprak tipine, toprağın su tutma kapasitesine, topraktan kaybolan su miktarına, bitki büyümesi, kök gelişmesi ile iklim koşullarına bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT