Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kaş almak neden caiz değil?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kaş almak neden caiz değil?

Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Islama göre kaş almak günah mı?

İslam dininin zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasakladığı aktarılan fetvada, “Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir” denildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Kaşları makasla kesmek caiz mi?

Uzayan Kaşları Makas ile Kısaltmanın Hükmü - İLİM-DER | İlim, Araştırma, Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği | İlim-der İzmir. Şeyh Abdurrahmân b. Nâsır el-Berrak'a soruldu: Kaşları yolarak değil de makas ile kısaltmanın hükmü nedir? Cevap: Câizdir, câizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilim-der.com

Iki kaş arasındaki kılları almak günah mı?

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Erkekler için kaş aldırmak günah mı?

Peki kaş aldırmak caiz midir? Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Kaş aldırmak caiz midir? / Birfetva - Nureddin YILDIZ

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Regl iken kaş bıyık almak günah mı?

Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Özel bölge kılları alınmazsa günah mı?

Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur. Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: frmtr.com

Kaş almak şirk midir?

Kaş Almak Kuran'da Geçiyor Mu? Kaş almak ve kaş almak üzerine alimlerin söyledikleri Kuran'ı Kerim içerisinde yer alan söylemler değildir. Ancak İslam alimleri kaş almanın caiz olmadığını, günah olduğunu ve insanın psikolojisini bozacak kadar kötü durumda ise ancak alınabileceğini hadislere dayanarak söylemişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Koltuk altı kılları almak günah mı?

"Aslında koltuk altındaki tüyleri ustura ile tıraş edilmeyip yolunması sünnettir... (Cımbızla mı ağda ile mi?) Acıtırsa tıraş ve ilaçla temizlenmede beis yoktur. Eteğin ustura ile tıraş edilmesi müstehaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Yüzdeki tüyleri almak caiz mi?

Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz:

– Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir. Anlaşılan odur ki, dindar hanımın kendini beyine karşı cazip duruma getirmesi müstehabdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kaş açmak haram mı?

Açıklamasına göre, tedavi amaçlı estetiğin caiz olduğunu; ama güzellik için yapılan estetikler, kaş aldırmak, peruk takmak, saç ektirmek, diş seyrekleştirmenin günah olduğunu belirttiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Oruçlu iken kaş almak günah mı?

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kol ve bacak kıllarını almak günah mı?

Fıkhî bir kaideye göre; bir konu hakkında hüküm mevcut değilse onun mubah olduğuna hükmedilir. Bu bakımdan sosyal bazı nedenlerden dolayı kişi vücudundaki kılları aldırabilir. Yalnız bu husus, kıllarını aldıran kişinin bayanlara benzemesine ve mahrem yerlerini başkalarına göstermesine yol açmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvakurulu.com

Yanak tüylerini almak caiz mi?

Yüzün diğer kısımlarının temizlenmesi rahatsızlık vermesi durumunda ya da hastalık derecesinde aşırı tüylenme olması durumunda caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Kol kılları almak caiz mi?

Malikîlere göre, -erkek olsun, kadın olsun- güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir. Kocanın hoşlanmadığı kılların temizlenmesi ise, kadına vaciptir. (Cezerî, el-Fıkhu ala'al-mezahibi'l-arbaa-, II/45).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Parfüm sürmek caiz mi?

Güzel kokuyu yabancı kadınları celbetmek için kullanırsa bir haram işlemiş olur. Içinde alkol olan erkek parfümleri, Hanefi mezhebine göre kullanılabilir. Ama sadece kadınları cezbetmek için geliştirilmiş parfümlerin evin dışında kullanılması sakıncalı olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Diş teli takmak caiz mi?

Diş dolgusu yaptırmak, kaplatmak veya dişe tel taktırmak abdest ve gusle engel olur mu? Bu işlemler cünüp veya âdetli iken yapılabilir mi? Tedavi amacıyla diş dolgusu yaptırmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kaş doldurma günah mı?

Dinen de Allah'ın yarattığı kıl tüy ve saç gibi bölümlerin belirli hastalıklardan dolayı dökülmüş olması sonucu kendini iyi hissetmek adına yapılan ektirme işlemlerinin günah olmadığı ve caiz olduğu diyanet ve hocalar tarafından da söylenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervetutar.com.tr

Vajinaya ağda yaptırmak günah mı?

EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Vajina kılları ne kadar uzar?

Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

Reglken kıllarını almak günah mı?

Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Regl olduktan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açık olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fundayazicierol.com

Regl iken Jilet yapılır mı?

Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Özellikle vücudun hassas olması ve acıyı daha yoğun bir şekilde hissetmesine bağlı olarak adet döneminde kıl ve tüy alınmaması tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Cünüp iken ağda yapılır mı?

İnsan mükerremdir ve onun mükerrem olan bütün azalarına itina ve saygı gösterilmelidir. Bu, tırnak da olsa, ait olduğu bedenden kirlilik halindeyken ayrılmamalıdır. İşte bu incelikten dolayı insan bedeninden kıl, tüy, tırnak parçaları gibi şeyleri cünüpken kesip atmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT