Kamerayı bir kayıt cihazına bağlamanıza gerek kalmaz, çünkü her cihaz networke bağlıdır. Ayrıca IP kameralar daha ince, daha esnek ve koaksiyonel kablodan daha kullanışlı olan internet kablosu kullanır.
Hayır tabi ki de… Sistemin çalışabilmesi için kamera kayıt cihazınızın içine hard disk dediğimiz bilgisayar, cep telefonu ya da kayıtlı tüm elektronik cihazlarda kullanılan bu diskin takılması gerekir.
Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
Güvenlik kamera sistemlerinin çalışması ve görüntü kaydı yapması için internet bağlantısına ihtiyacı yoktur. Güvenlik kamera sistemi uzaktan izleme yapabilmek için ise internet bağlantısına ihtiyaç duyulur.
bütün elektrikli cihazlar gibi kameralar kayıt cihazları ve ekipmanları elektrik olmadığında çalışmazlar. kamera ve kayıt cihazlarının kendi içinde akü pil gibi elektrik depolayan ekipmanları olan versiyonları yoktur.
İlgili 40 soru bulundu
Suç oranlarının kontrol altına alınması için 1 yıla kadar kayıt saklayabilen kameralar bulunmaktadır. Ancak 30 gün saklama süresine sahip güvenlik kameralarının olduğunu da söyleyebiliriz.
Güvenlik kameraları da aynı teknolojiyi kullanarak geceleri görme yetisine sahip olur. Birkaç farklı gece görüş türü olmakla birlikte, güvenlik kameralarında kullanılan yaygın gece görüş teknolojisi; kızılötesi ışık verilmesini temel alan IR gece görüşüdür.
1- Kablosuz bağlantıda Wi-Fi Kaç metreden çeker? 2- Kameralar kaç gün kayıt yapar? Cevap: Her bir kamera da 128GB hafıza kartı vardır ve her kamera 30 güne kadar kayıt yapmaktadır.
RG 59 : 250mt – 300 mt arası çekilir. RG 6 : 300mt – 450 mt arası çekilir. RG 11 : 600mt – 750 mt arası çekilir. RG6-U6 ve RG11-U6 koaksiyel kablolar sistemde bulunan bütün kameralar için ayrı ayrı çekilmelidir.
Cep telefonundan browser (tarayıcı) aracılığıyla ya da kamera sistemine uygun cep telefonu programları kullanarak güvenlik kamerası sistemi uzaktan izlenebilmektedir. Her iki yöntemde de unutulmaması gereken nokta cep telefonundan kamera izlemesi yapabilmek için internet bağlantısı gerekmektedir.
Kablosuz Güvenlik Kameraları
Monitörünüz veya alıcınız aracılığıyla, tüm resim veya video kliplerinize erişmek için kolay bir bağlantıya sahip olacaksınız. Kablosuz güvenlik kameralarının kurulumu daha kolaydır ve yerleştirme için size daha fazla esneklik sağlar.
Kamera özellikleri: Güvenlik kameralarınızın ekstra özellikleri de internet harcamasına etki eden faktörler arasında yer alıyor. Sesli konuşma, alarm, hareket sensörü gibi farklı özellikler aktif kullanımınıza bağlı olarak internet harcamanıza da etki edecektir.
CCTV açılımı, “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen “Close Circuit TeleVision” kavramından türetilmiştir. Televizyon sisteminden farklı olarak CCTV, bir merkezden geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine belli bir alandaki görüntüyü izleme sistemi olarak tanımlanabilir.
Eğer biraz daha büyük bir depolama alanına sahipse cihaz kayıtları saklama süresi uzamaktadır ki yine de en fazla süre 30-90 gündür. Örnek vermek gerekirse ; 4'lü kayıt cihazı ile 4 adet 1.3Ahd kameralı bir sistem 500GB harddiske ortalama 10 Gün kayıt yapar. 1 TB harddiske 20-22 gün kayıt yapar.
Güvenlik harddiskleri 7/24 kayıt için tasarlanmış uzun ömürlü disklerdir. 1Tb Harddisk 8 kameralı sistemde 11 gün (7/24) civarında kayıt yapabilir. Verilen kayıt süresi kayıt cihazının en yüksek kayıt modu için verilmiştir, kayıt kalitesi düşürülerek daha fazla kayıt yapması sağlanabilir.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir.
Kamera sistemi kurulumunda genellikle koaksiyel kablolar (coaxial cable) kullanılmaktadır. Koaksiyel kablolar, uzun mesafe arası video sinyali iletiminde, diğer kablolara oranla daha az kayıp verebilmektedir.
Gece görüşlü güvenlik kameraları, kızılötesi IR ledli ürünlerdir. 0 – 15 metre IR mesafeye sahip olan bu kameralar, karanlıkta bile etkin çekim yapabilmektedir. Her alanda kullanılmaya uygun ergonomik bir tasarımdan oluşan ürünler evinizin veya ofisinizin çeşitli yerlerinde kullanılabilmektedir.
1 kamera gece görüşü aktfitken ortalam 1 amper güç çeker, gece görüşü çok yüksek olan kameralar yani 100 ve üstü led sayısı olan kameralar 1,5-2 amper kadar güç tüketmektedir.
Apartman Güvenlik Kamera Kayıtlarını Kim İzleyebilir? Herhangi bir adli vaka gerçekleşmemiş ya da delil niteliği taşımıyor ise güvenlik kamera kayıtlarının izlenmesine izin verilmez. Bu durum bireyler kadar kurum ve kuruluşlar için de geçerlidir. Kayıtların izlenmesi gereken hallerde ise izin alınması gereklidir.
Set içerisinde 1Tb 7/24 sıfır güvenlik harddiski bulunmaktadır. Refurbished yenilenmiş harddisk değildir. Güvenlik harddiskleri 7/24 kayıt için tasarlanmış uzun ömürlü disklerdir. 1Tb Harddisk 4 kameralı sistemde 21 gün civarında kayıt yapabilir.
Sorunun çok basit bir cevabı vardır evet el ile kasıtlı silinen kamera kayıtları veri kurtarma merkezi tarafından geriye getirilebilir. Kurtarılmak istenen görüntü merkeze bildirilir. Görüntülerin nasıl ve ne zaman silindiği merkez tarafından tespit edilir. Bu tespit sonucunda da videolar kurtarılabilir.
İşyerindeki soyunma, emzirme odası, wc vb. özel alanlarda kayıt yapılması kabul edilmemektedir bu husus özel hayatın gizliliğine ihlal niteliği taşıyacaktır.
Kamera (cctv) sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörler sayesinde kaydetmiş olduğu görüntüleri dijital veriye çevirerek ağ üzerinden gerekli yere iletirler. Güvenlik kamerası ağ üzerinden görüntüleri iletmekle kalmayıp uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını gerçekleştirmektedir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile yönetmelik dışında kalan yerlere kamera takılması yasaktır. Apartmana kamera takmak maliklerin ortak rızalarının alınması ve çevre apartmanların, evlerin özel yaşam alanını ihlal etmemesi koşuluyla yasaldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri